RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THEOCRACY - Mirror Of Souls

Power/speedová nakládačka z Ameriky? Ano, i tohle je už dnes možné. A asi je i logické, že vítr svěžesti zavane odjinud než z epicenter tohoto stylu. Jakoby oceán mezi starým a novým kontinetnem vyčistil všechny neduhy, kterých se zas a znova dopouštějí některé kapely z Německa, Švédska či Itálie. Takže nastoupil maestro Matt Smith, jenž je mozkem, páteří i svalstvem THEOCRACY, aby nekompromisně ukázal svým evropským kolegům směr.

Co naznačil stejnojmenný debut z roku 2003 (který nahrál Matt zcela sám, pouze za přispění automatických bicích), je zde vypipláno k nebeské dokonalosti. 68 minut stopáže profičí vaší melodickou soustavou rychlostí powerem nabitého blesku.

Žádné intro, skladbou „A Tower Of Ashes“ se maže rovnou na věc. Matt nehraje na první dojem a dokazuje, že i ve speedu je možné umně vrstvit melodické linky a nápady různě přes sebe, aniž by se omrzely po několika posleších. Já jsem například přišel na chuť jak první, tak druhé skladbě „On Eagles Wings“ až po několika koštnutích. Ta chuť však poté nevyprchala, naopak, každým dalším poslechem nabírala na pikantnosti. Ale když už budete ukolébáni přátelským power speedovým menu, Matt nasadí thrash metalový kalibr. Třetí, více než devítiminutový song je totálním prasopalem! Melodie nemizí, ale ustupují nájezdu kytarové riffáže, která zejména uprostřed songu řeže a drtí neskutečnou metalovou silou, kterou navíc vypointuje deathovou klepačkou!

V životě musí být vše v rovnováze, a tak po hutné jízdě přichází zklidnění. THEOCRACY jak názvem, tak i obalem alba odkazují ke křesťanské víře a následující skladbou se vydávají do samotného Jeruzaléma. Nenechte se zviklat, vy, kdož máte pochyby o tomto náboženství a přijměte jejich pozvání, „Bethlehem“ vás za to královsky obdaruje. Nádhera! S písní „Absolution Day“ přichází na řadu další vichr, tentokrát speedový. Není čas na na úkryt, tahle píseň vás smete a sranda je, že se u toho budete smát jak malí haranti! Opravdu, THEOCRACY si s náma dělají co chtějí, a v následující „Writing In The Sand“ mění tempo do středově rychlých otáček pohody. „Martyr“ zase umně spletá power thrashové copánky a přichází závěr v podobě epické, přes 22 minut trvající titulní skladby. Možná nejdelší song této hudební škatule v historii převaluje rytmy i tempa a nakonec zabíjí v drtivě rychlém metalovém masakru.

A když album dozní, uvědomíte si, že jste to nebyli vy, kdo předešlou hodinu určoval dění kolem sebe, ale Matt Smith a THEOCRACY, kteří vás zhypnotizovali svými nápady a vytříbeným hráčským umem si vás povodili přesně tam, kde chtěli. A jestli se jednou Kristus vrátí zpátky na Zem, první co udělá bude, že roztočí svoji dlouhou kštici vstříc osvíceným melodiím kapely THEOCRACY! Amen.

Petr Štěpnička             


www.theocracymusic.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. A Tower Of Ashes
2. On Eagles Wings
3. Laying The Demon To Rest
4. Bethlehem
5. Absolution Day
6. Writing In The Sand
7. Martyr
8. Mirror Of Souls

Sestava:
Matt Smith - zpěv, kytary, klávesy
Jonathan Hinds - kytara
Shawn Benson - bicí

Žánr: melodický power/speed/thrash
Rok vydání: 2008
Čas: 1:07:57
Label: Metal Ages/Soundholic
Země: USA

Diskografie:
2003 - Theocracy
2008 - Mirror Of Souls

Související články:
THEOCRACY - Theocracy


Vydáno: 26.04.2009
Přečteno: 7070x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zrovna jsem si...7. 06. 2011 20:30 adrian
Když už jsi to...7. 06. 2011 18:56 Pagan
Tak jsem se k nim...7. 06. 2011 17:50 adrian
Super recenze a...2. 05. 2009 19:08 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10043 sekund.