RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Blade, Y, Alx (FATAL SMILE) - Nejdůležitější věcí, na které závisí, když buduješ kapelu, je to, co členové umí, co chtějí a na co mají čas

Před vystoupením finských Lordi a jejich společníků v Pardubicích jsme se spolu s kolegou leninem proplížili do dosud ztichlých útrob haly, kde jsme měli domluvený rozhovor s kapelou Fatal Smile. V šatně, kam nás bubeník Steff přivedl, panovala naprostá pohoda a už v tomhle prostředí šla z chasníků z Fatal Smile velká síla – zážitek z tohoto setkání umocnil i okamžik, kdy se v šatně zjevil dosud nenamaskovaný Mr. Lordi. Tady je povídání s trojkou charismatických a sebevědomých muzikantů (Steff se hned z kraje někam vypařil).

Od ledna jste na turné s Lordi, jak se cítíte na tomhle tour, jaká je z něj vaše nejzajímavější zkušenost a který koncert považujete dosud za nejlepší?
Blade: Víš, že hrajeme každý den a každý koncert má svoje nejlepší okamžiky. Je obtížné říct, který byl nejlepší, protože každé vystoupení bylo skvělé. Posluchači byli skvělí, všude, kde jsme na evropském tour hráli, jsme měli spoustu nadšených fanoušků. Bylo to vzrušující.
Y: Je to celý bláznivý, pro mě asi Španělsko.
Alx: Bulharsko, tam to bylo úžasný.
Blade: Jo, Bulharsko, Rakousko a v Německu byla naše show taky ohromná.
Y: Jednoduše řečeno, všechny koncerty byly super!
Blade: A tuhle noc to teprve vypukne!!!

Když jsem se pídil po vašich cédéčkách v obchodech, zjistil jsem, že to je docela problém. Máte ponětí, jak si Fatal Smile stojí v České republice a co očekáváte od zastávek v České republice?
Blade: Byli jsme se podívat po obchodech v zemích, kde jsme hráli, v Anglii, Německu, Holandsku, Belgii a …
Y: Hm, je pravda, že v obchodech naše cédečka nejsou, ale když se ve vaší zemi nedají sehnat v obchodech, tak je klidně kupte přes internet!
Blade: Dneska večer chceme prodat dvanáct set cédéček!
Y: To by bylo dobrý, možná i třináct set … (smích)
Blade: Každý nám říká, že v České republice je hrozně fajn si zahrát, takže jsme se těšili, že sem dorazíme a byla docela sranda, že jsme přes vás už několikrát projížděli, do Polska a pak zase zpátky… Byla to zajímavá zkušenost (smích).


Byli jste nominovaní na švédskou Grammy s vaším posledním albem „World Domination“. Považujete to za váš dosavadní největší úspěch?
Blade: Ne, určitě ne, už jsme se dostali i výš. První noc na tour s Diem byla ohromující, proběhla velká párty a tam se přišli podívat i Whitesnake.
Y: Já si myslím, že to je pochopitelně jedna z největších věcí, která se nám podařila, že naše deska byla nominovaná na Grammy.
Blade: Jeden z největších švédských časopisů nás označil za „Leader Of The Pack“ v kategorii nejlepší album za rok 2008. V deseti dalších zemích měli velké magazíny naše album na prvním místě v žebříčcích. Takže to je pro nás samozřejmě velký úspěch. Ale myslím si, že nejpekelnější zábava byla, že jsme měli stočtyřicet koncertů za rok, takže jsme byli na turné celý rok a užili jsme si skvělé časy, za úspěch považuji i hraní na festivalech. Vážně doufám, že se sem k vám zase podíváme…
Y: Jo, protože bysme se chtěli podívat na ten váš velký festival… Masters Of Rock.
Blade: To bych taky považoval za velký úspěch.
Y: Takže jak vidíš, tenhle rok nás potkalo několik vrcholů. A tak je těžké vybrat ten nejpovedenější okamžik.


Zmínili jste turné s Diem, vím, že jste vystupovali společně s Doro, W.A.S.P., měli jste naplánované turné s Vincem Neilem. Kterého z těchto společníků považujete za nejlepšího partnera a s kým byste si ještě rádi zahráli?
Blade: S W.A.S.P. jsme hráli na několika turné a ti chlapi jsou úžasní, přišli se s námi podívat i do Švédska. To samé, tedy že jsou to skvělí lidé, můžu říct o Doro a její partě, jsou to naši kamarádi, stále spolu udržujeme kontakt a o Diovi můžu říct, že je to jeden z nejúžasnějších lidí v heavy metalu.
Y: … jeden z nejmenších největších zpěváků!
Alx: Jo, to je ohromnej chlap.
Blade: Se všema udržujeme přátelské kontakty. A zahrát bysme si chtěli s těmi největšími jmény.
Alx: Možná s Robbie Williamsem…
Blade: Jóó, s Robbie Williamsem (smích), ale radši s Ozzy Osbournem.
Y: Já bych si klidně zahrál třeba s Metallicou.
Blade: Je spousta velkých jmen…


Vaše muzika bývá označovaná jako glam metal. Můžete mi říct, co vlastně hrajete, jak byste to popsali někomu, kdo vás nikdy neslyšel?
Blade: Já si myslím, že nehrajeme glam metal. My hrajeme tvrdší muziku, která tě nakopne do ksichtu, jednoduše rock´n´roll, heavy metal, hard rock. Jsme modernější než glam rock.
Y: My jsme víc heavy. Víc agresivní.
Blade: Glam je víc popovější, vezmi si třeba Poison (Blade vysokým hláskem zpívá „lalala“ ).
Y: V naší hudbě najdeš víc agrese a naše hudba není tak mělká, jako je glam rock. Naše osobnosti jsou sice mělké, ale hudba rozhodně ne (smích).
Blade: Nemyslím si, že jsme glamová kapela, ale v každém případě s tím nemáme problém, pokud to tak lidi chtějí označovat.
Y: Obzvlášť, když jsem byli nominováni na nejlepší glamovou desku za loňský rok. (smích)
Alx: Je to starý dobrý rock´n roll.
Blade: Naše hudba má říz, je v ní spousta bicích, basa a to je jako ze sedmdesátých let, pak je tam spousta melodie, což jsou osmdesátá léta a náš vzhled patří také do tohoto období. Z devadesátých let přichází spousta agrese.
Y: Je to jeden velký mix, od sedmdesátých let až do současnosti.
Blade: A to všechno vzniklo v roce 2008 a proto je to současné.


Můžete mi blíž představit vaše poslední album?
Blade: Miluju tohle album, stále se mi zdá zatraceně skvělý, poslouchám ho celý rok každý den. Album mixoval Michael Wagener a odvedl skvělou práci, má za sebou už mnoho alb, spolupracoval s Accept, s Ozzy Osbournem, Metallicou, Skid Row a pro nás to byla skvělá zkušenost pracovat s tímhle chlápkem. Strávili jsme s ním měsíc při mixáži ve studiu Wireworld v Nashvillu. Každá skladba alba má výrazný hitový potenciál, odlišný od každého jiného a je těžké z desky vybrat jeden singl. Některé texty jsme dělali dohromady s Peterem Tägtgrenem z Pain a Hypocrisy a nahrávali jsme vokály v jeho studiu. Je to album, které ti nakope prdel. Někteří lidi to poslouchají hodně nahlas, ale klidně to můžete poslouchat i jako pozadí, hlavně, když se to bude poslouchat.

V roce 2007 všichni členové kapely kromě Y opustili kapelu. Nastala s příchodem nových členů nějaká změna ve vaší hudbě?
Blade: Musela, je to přirozené, když všichni kromě Y odešli. Nejdůležitější věcí, na které závisí, když buduješ kapelu, je to, co členové umí, co chtějí a na co mají čas. Předchozí album „Neo-Natural Freaks“ bylo po dlouhou dobu na třetím místě v singlovém žebříčku ve Skandinávii. Pak to chceš posunout dál, udělat z kapely větší kapelu a je fajn když k tomu najdeš ty správný lidi, kteří chtějí tu samou věc. Ti staří nechtěli tak často jezdit na tour. A v současné době jsme rádi na cestách a koncertujeme. Máme rádi agresivnější hudbu, můj zpěv je agresivnější, Alx taky miluje agresivnější hudbu. Myslím, že hlavní změna je v tom, že jsme víc agresivní a melodičtější.
Y: A hlavně je to mnohem lepší!
Blade: Děkuju, Y, děkuju… (smích)


Jaké jsou vaše nejbližší plány a chystáte už nějakou novinku?
Blade: S „World Domination“ jsme chtěli udělat stejně dobré album, jako „Neo-Natural Freaks“ a dokázat, že to umíme udělat! Poslední album bylo hodně oceňované a pokud uděláme stejně dobré další album, tak budeme kurevsky spokojení. Vím, že to dokážeme. Na nějakých skladbách už děláme v tourbusu, už máme docela silný materiál. Zrovna dneska jsem říkal Steffovi, že se hrozně těším na nahrávání, bude sranda zaznamenávat tu hudbu na pásek. Ale na druhou stranu ještě nejsme připraveni se posunout někam dál, turné s „World Domination“ ještě probíhá. Máme za sebou skoro stopadesát koncertů a teprve příští týden bude konec. Já miluju tohle turné a kdybychom ho mohli jet ještě jeden rok, tak by to bylo úplně v pohodě. Ale určitě už začneme nahrávat.

Které songy považujete za největší favority a shodnete se v tomhle tipu s vašimi fanoušky?
Blade: Většina fanoušků si myslí, že nejlepší skladba je „Hip Motherfucker“, ale já si to nemyslím. Je to dobrá skladba, ale není ta nejlepší, ale fanoušci si myslí opak. Což je dobře…
Y: .. navíc není ještě na žádném albu…
Blade: Jo, to je pravda, ta ještě nikde nevyšla. Zatím jí hrajeme jen naživo. „Run For Live“ je velice populární, když jí ohlásím, tak to v sále jen zahučí. „S.O.B.“ je taky oblíbená, jen co zahlásím, že hrajeme poslední skladbu, tak fandové začnou skandovat „S.O.B.“. K několika skladbám z alba mám bližší vztah, jako například k té poslední na cejdu („Eve Of War“ pozn.), o které si myslím, že je kurevsky dobrá. „Straight To Hell“ je zatracený ac/dc rock´n´roll. Ale na každé skladbě pracujeme tak, aby každá skladba byla nejlepší a v okamžiku, kdy ji dokončíme, tak si to taky myslíme, že skutečně je. A se zahájením prací na té další si to myslíme o té právě vznikající.

Jak jste spokojeni s návštěvností vašich koncertů?
Blade: Češi jsou prý skvělí fanoušci. Ještě o tom nemáme páru, říkali nám to Lordi. Tady je velká hala, čtyři a půl tisíce lidí a doufáme, že bude plno. A pak teprve uvidíme, jací ve skutečnosti jsou fanoušci v Česku. Myslím si, že někteří lidi tady jsou fakt divocí a jsou víc otevření. Je to dáno vaší povahou a kulturou.

Otázky jsem vyčerpal, chcete něco vzkázat vašim českým příznivcům?
Y: Všem lidem v České republice! Doufám, že se uvidíme na našem turné, doufám, že si s námi pořádně zapaříte a zamlátíte palicema, doufám, že se potkáme na podpisové akci po skončení naší show, kterou děláme pokaždé a že se tam osobně potkáme a můžeme spolu pokecat. Ale než přijdete, tak si někde na netu sežeňte naše cédéčko, pusťte si ho pořádně nahlas a zamlaťte palicema!

Savapip             


www.fatalsmile.com
Foto:Savapip


Vydáno: 14.04.2009
Přečteno: 3762x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hm, skvěllý...14. 04. 2009 12:00 Veronika
Při čtení jsem...14. 04. 2009 8:53 lugaid.vandroiy


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11902 sekund.