PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MASTODON - Crack The Skye

Mastodon, dnes už známa a rešpektovaná kapela, prichádza v týchto dňoch s novým objektom záujmu v podobe CD "Crack The Skye". Ťažko povedať, čo presne som očakával od nového počinu, ale mám pocit, že očakávanie bolo priveľké a nezodpovedajúce materiálu, aký sa podarilo vyprodukovať tejto partii štyroch štýlovo nezávislých hudobníkov. Po nadmieru vydarených dvoch predchádzajúcich albumov sa dal predpokladať skladateľský vrchol a upevnenie si pozície jednej z najoriginálnejších progresívno metalových kapiel dnešnej doby. Do istej miery sa to aj podarilo , no mám pocit, že to mohlo byť ešte lepšie. Nemusíte však mať obavy, ani Crack The Skye nezaostáva za technickými kvalitami predchodcov. Čo sa týka pestrosti skladieb, trochu sa mi zdá, že upadá do jemnej konformity a neponúka nečakané šokové situácie na aké sa zo začiatku síce ťažko zvykalo, no bez ktorých som si Mastodon už nevedel a nechcel predstaviť. Prílišná uhladenosť a jemnosť zapríčinila stratu jasných odlišovacích prvkov od ostatných vlnovo a štýlovo rovnako naladených spolkov. To, čo bolo na nich tak návykové, ako nekonečné predstavenie všetkých gitarových techník, besniace tempo, nečakané useknuté v jemnú, miestami zase až psychadelickú melódiu, sa akoby vytratilo. Niekto by mohol aj oponovať, veď sa to už nedalo počúvať a vydržať, pre mňa však práve tieto skutočnosti boli magnetom, ktorý ma k ich tvorbe priťahoval. Nová doska tak akoby predostrela novú, (dúfam, že len ďalšiu) tvár Mastodon.

Celkovo na nej nájdete sedem skladieb, z ktorých je "The Czar" rozdelená na akoby štyri podkapitoly, ktoré navzájom na seba nadväzujú a plynulo prechádzajú do jedného zmysluplného dejového celku, keďže album je koncepčný. Zaoberať sa ruskou tématikou bola myšlienka viac ako dobrá a tak nečudo, že práve ruská kultúra očarila snáď všetkých členov kapely, čoho dôkazom je aj cover dosky. Vo väčšej miere sa v skladbách objavujú jemné melodické pasáže, s melodickými refrénovými časťami, nespôsobujúce bolenia hlavy v takej veľkej miere, ako tomu bolo na predchádzajúcich dvoch albumoch. Náhle zvraty nahradili čitateľné pochody, síce netypické pre Mastodon, ale zato musím povedať originálne vymyslené a interpretované v stále stredne svižnom tempe. Jednoducho dobre zapamätateľné songy, ktorých preverí čas a fanúšikovská priazeň, či už v negatívnom, alebo pozitívnom zmysle slova.

Pri všetkej úcte ku kvalitám skladieb nemôžem predýchať ich jemnosť, výraznú absenciu deštruktívnych psychadelických zvratov a tomu podriadený prejav inak všestranného vokalistu Troya Sandersa. Na jednej strane sa mi doska páči, na druhej strane Mastodon mohli prekvapiť aj o niečo viac. Snáď nabudúce.

amadeus             


www.mastodonrocks.com

Seznam skladeb:
1.Oblivion
2.Divinations
3.Quintessence
4.The Czar
I. Usurper
II. Escape
III. Martyr
IV. Spiral
5.Ghost of Karelia
6.Crack the Skye
7.The Last Baron


Sestava: Troy Sanders – basa, vokály
Brent Hinds - gitara
Bill Kelliher - gitara
Brann Dailor - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 48:46
Label: Reprise Records
Země: USA


Vydáno: 26.04.2009
Přečteno: 3319x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Ja to bodovanie...12. 12. 2011 22:51 Johny
Rozhodně jsi v...27. 04. 2009 20:53 Vašek


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09234 sekund.