DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HAMMERFALL, SABATON, BLOODBOUND - Praha, Folimanka, 15.4.2009

Are you ready for Metal machine?
Tak nějak by se dal nazvat koncert, na který jsem se těšila jak malé děcko na vánoce. A přiznávám, že to opravdu nebylo kvůli headlinerovi. Těšila jsem se na tu bandu v maskáčích, až zase předvede svoji dokonalou show. Sabaton mě totiž nemůžou nikdy zklamat, což se ovšem už nedá říct o Hammerfall.

Když jsem dorazila před Folimanku, bylo ještě dost času, ale dav stojící před halou mě překvapil. Do otevření zbývala ještě hodina a půl, ale už teď jsme byla nucená stát se sardinkou. Jak já to nesnáším. Ale co, koncertu jsem se nemohla dočkat, tak i nějaký to sardinkování přežiju.

Bloodbound, první předkapela, vtrhla na pódium jako uragán. Už dopředu jsem byla „varována“, že je to skvělá banda a že si od ní mám něco poslechnout, ale nějak jsem to nestihla. Už to napravuju, abych si v pondělí ve Zlíně mohla zaskákat a zazpívat. Zpěvák Urban Breed je velmi živelná osobnost a přesně taková je potom i jeho show. Se zbytkem kapely se skvěle doplňují. Největší překvapení pro mě osobně byl song "Book of the Dead", o kterém jsem zjistila, že ho znám, aniž bych to věděla. A moje celkové hodnocení vystoupení pánů z Bloodbound je velmi kladné, našla jsem si novou oblíbenou kapelu a o to víc se těším na pondělí.
Playlist: Metal monster, Nosferatu, Book of the dead, Sweet dreams of madness, Take one

Sabaton, moje hvězda večera, se po nějaké době hrne na pódium s nemenší razancí, než jejich kolegové z Bloodbound. Playlist byl sestavený převážně z nových songů z alba „Art of War“, ale našli se i tři starší hitovky. Vystoupení perfektní jako vždy. Zpěvák Joakim Brodén neopoměl připomenout svůj poklopec, svoji českou maminku, která ho prý zfackuje za každou chybu v českých větách, které na pódiu pronášel. Nejoblíbenější: „Ještě jedno pivo!“ skandovali fanoušci každou volnou chvíli a Joakim vždy uposlechl a ucucával z plechovky piva, kterou měl u sebe na pódiu.

Show se nese v duchu úžasné veselé atmosféry, baví se kapela i fanoušci. Joakim připomíná festival Masters of Rock, dodává, že české publikum je nejlepší a já si myslím, že nemůže být moc daleko od pravdy. Davy šílí. Během dvou let, co je kapela u nás známá, si tu získala srdce tisíců fanoušků. Závěr tvoří song "Metal machine", který plynule přechází do "Metal Crüe", písničky stvořené z názvů kapel. A potom kapela odchází. Všechna čest and see you in Zlín!
Playlist: Ghost Division, Art Of War, 40:1, Panzer Battalion, Cliffs Of Gallipoli, Attero Dominatus, The Price Of A Mile, Primo Victoria, Metal Machine / Metal Crüe

Ale ani Hammerfall nenechávají publikum v klidu. Tahle švédská banda si vybrala zrovna Česko pro natáčení svého DVD a i přes počáteční obavy, že možná trochu přestřelili, dokázali fanoušci vytvořit skvělou a nezapomenutelnou atmosféru Já osobně bych volila poněkud jiný playlist, ale i takhle jsem si přišla na své. Kapela celkem umně zkombinovala starší písničky s novinkami z desky "No Sacrifice, No Victory".

Bohužel, musím konstatovat, že mistr zvukař se také někdy utne, nebo mistr zpěvák, ale pár písniček dostalo opravdu na... zadek. Ale nejsem si jistá, čí vina to je, protože i na vystoupení v Mnichově, které jsem měla možnost vidět v březnu, se tento neum podepsal. Přání, aby se to ve Zlíně neopakovalo, asi vyslyšeno nebude, ale nevadí. Na závěr dodávám: Nemůžu se dočkat, až Sabaton zase přijedou jako headlineři a myslím, že se mnou souhlasí i všichni ti fanoušci, kteří se během koncertu Hammerfall začali trousit domů, nebo alespoň do spodní části haly, nasbírat pár autogramů od předkapel. I tak nahoře zůstalo spoustu lidí, aby mohli vytvořit parádní atmosféru pro natočení DVD. Tak uvidíme, co z toho bude.
Playlist: Punish & Enslave, Crimson Thunder, Legion, Blood Bound, Renegade, Hallowed Be My Name, The Abyss, Last Man Standing, Heading The Call, Glory To The Brave, Something For The Ages, Any Means Necessary, Threshold, Keep The Flame Burning, Between Two Worlds, Riders Of The Storm, Trailblazers, Let the Hammer Fall, Hearts On Fire

Veronika             


www.hammerfall.net
www.sabaton.net
www.bloodbound.se



Fotogalerie


HAMMERFALL



SABATON



BLOODBOUND


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 21.04.2009
Přečteno: 7648x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Houby, mě se...12. 11. 2009 19:51 Tassadar
andy a sunny:...30. 06. 2009 20:04 Veronika
Bloodboundi i...27. 04. 2009 21:19 andy a sunny
Vodní stěna...23. 04. 2009 11:56 warior.soul
Děkuju všem za...22. 04. 2009 19:38 Verča


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09978 sekund.