Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEBUSTROL, ROOT - 22.4.2009, Praha - Klub Matrix

Debustrol ani Root se v Praze neobjevili již pěknou řádku měsíců, naposled matičku Prahu obohatili na festivalu Mezi Ploty, který probíhá každoročně v areálu psychiatrické léčebny Bohnice. Tentokrát se nám kapely představily při velké události -křtu nového "debustrolího" alba Rwanda.

Pražský klub Matrix byl příjemně naplněný, atmosféra slibovala pořádnej nářez. Jako první se představili brněnští ROOT v čele s Jiřím "Big Bossem" Valterem. Kapela nejdříve (klasicky) přehrála novější anglicky zpívané fláky, průřez celou tvorbou. Musím podotknout, že se mi zdálo, že Root nejeli na 100% - ano, nebyli headlineři, dnešní večer byl ve znamení křtu Rwandy, ale domnívám se, že set mohl být trochu akčnější. Big Boss písně prokládal hláškami o katolické církvi a Vatikánu, což bylo pro všechny přihlížející velmi zábavné. Za mohutného vyřvávání fanoušků nakonec zahráli i staré pecky, jako "Píseň pro Satana" a "666". Vystoupení bylo příjemné, ale bylo poznat, že ta hlavní hvězda večera má teprve přijít. Všichni netrpělivě čekali na thrashové veterány.

Krátce po 21 hodině se na pódium konečně objevili Debustrol. V plné parádě bez jakýkkoliv okolků rozjeli svou show, všichni sračky a sračinky se zmítali v kotli. Kapela byla ve skvělé kondici, vždyť přece rozjíždí turné ke své nové desce. Překvapilo mě a zároveň i velmi potěšilo že sjížděla jeden "hit" za druhým, žádné zbytečné pauzy a vokecávačky, prostě kurevskej thrashing jak má být!

Celý set jel neuvěřitelnou rychlostí, pokud jsem správně zaregistrovala, objevily se songy z prvního alba "Neuropatolog": "Protest", "Příchod zla", "Údolí Hádu"; z "Vyhlazení" zahráli stejnojmennou skladbu, stejně tak jako z alba "Svět, co zatočí s tebou"; z "Apokalismu" zazněl "Charles Manson" a "Umučená"; z předposledního alba "Přerushit" jsme mohli slyšet "Masoteriána", "Trendshit" a "Semtexmana". Z novinkového alba "Rwanda", které má v sobě 12 kousků, nás Debustrol pokochal peckami jako "Vůdce je vůl", "Deníky mrtvých", "Hra na smrt", "Rwanda" či "Peklo takhle zní".

Ke konci setu na pódium dorazil i kmotr Big Boss, popřál Debustrolu hodně štěstí a pokřtil šampusem album, které bylo následně vhozeno mezi chtivé fanoušky. Jako první společný song zazněla rootovská klasika "Hřbitov" a dále pak song "Antikrist", při kterém se Big Boss sháněl po textu, nebot´mu byl odnesen jeho podstavec:-). Jako přídavek Debustrol zahrál "Přerushit", "Yugoslavii", "Krvavou práci" (dost dlouho nehranou skladbu) a "Vyznání smrti".

Debustol hrál opravdu na 1000 000%, s otevřenými ústy jsem zírala na ten proud hudby, která i po více než dvaceti letech neztratila tvář, energii a sílu. Klobouk dolů, pánové!!!

Myslím, že křest "Rwandy", nového alba skupiny Debustrol, se nadmíru vydařil. Za podpory spřátelené formace Root běželo vše jak na drátkách, ještě teď jsou jistě uši všech fanoušků zalehlé a hrdlo vyřvané! Rwanda tour se brzy přesune do dalších měst, kde zazní: "Nazdar sračky a sračinky! Tak si všichni userte, je tady Debustrol!!" Věřím, že si to všichni náležitě užijí tak, jako my v Praze.

Ascela             


www.debustrol.cz
www.rootan.net

Foto: www.matrixklub.cz


Vydáno: 28.04.2009
Přečteno: 4437x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.087 sekund.