PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LONG DISTANCE CALLING - Avoid the Light

S druhým albumom prichádzajú v roku 2009 inštrumentálni nemeckí post – rockeri LONG DISTANCE CALLING. Keď som zistil o aký žáner ide, srdce mi poskočilo, lebo poslednou dobou v týchto vodách nachádzam veci, ktoré majú pre mňa valný význam. S LDC to však zasa také horúce nebude.

Po stlačení PLAY má človek miestami pocit, že Nemci majú za úlohu vás uspať. Problémom je samotná dĺžka skladieb. Jednotlivé stopy (je ich len 6) neraz prekračujú 10 minútovú hranicu. Na tom by nebolo nič zlé, keby nechýbal dostatok nápadov, ktoré by tak veľkorysú stopáž dokázali uspokojivo pokryť. Vo výsledku nám tak vzniká obraz, ktorý tu uvidíme často – totiž, že to najzaujímavejšie sa vždy udeje na konci rozložitej skladby. Pritom samotný proces „dopočúvania sa“ k tomu najšťavnatejšiemu nie je v zásade extra nudný, keď sa však chlapci zrazia s nejakým obstojným motívom, vedia ho drhnúť do zblbnutia a obecne nemajú zvládnutý systém gradácie (narozdiel od takých CULT OF LUNA).

Výsledné pocity sú tak prinajmenšom rozpačité a aj po niekoľkonásobnom vypočutí vlastne zisťujete, že ste nezistili nič. Nahrávka vás nechá chladnými. 55 minútami materiálu sa preštrikujete bez väčšieho odporu a bez nutkania stlačiť predčasne STOP, no celkovo neviete, čo si o tom myslieť a bezradne krčíte plecami. V mojom prípade najmä preto, že štruktúra skladieb z nich robí značne monotónne záležitosti. Túto skutočnosť nezachráni ani Jonas Renkse (KATATONIA) ako hosť – spevák v piatej „The Nearing Grave“

Keď sme už konkrétne pri jednotlivých skladbách, za zmienku snáď stojí najmä tretia „359°“, ktorej podarený, melancholický záver nabáda k prieskumu zvyšných zákutí disku. Nie dlho. „I know you, Stanley Milgram!“ má zasa tendencie vracať sa do pôvodných, a teda nie dvakrát zaujímavých koľají. Celkový obraz sa tak dá zhrnúť do „neurazí, nenadchne“. Najvhodnejšou alternatívou bude pustiť si „Avoid the Light“ ako podmaz k nejakej dôležitejšej robote. Vtedy vám bude nahrávka bojaschopným spoločníkom. Melódie, ktoré obsahuje, totiž nie sú nijako strhujúce, na druhú stranu nepôsobí rušivo a kontraproduktívne, ak sa potrebujete sústrediť na mentálnu prácu. Aktuálne doske nahráva aj fakt, že piesne majú optimistického, letného ducha.

Nebudem LONG DISTANCE CALLING vyslovene odpisovať. Na to sú „príliš dobrí“. Trpezlivo vyčkám, ako sa situácia vyvinie. Potenciál je, no chce to v pravej chvíli vedieť sa ponoriť pod povrch, zavŕtať sa do poslucháčových závitov. Možno nabudúce.

Martin             


longdistancecalling

Seznam skladeb:
1. Apparitions
2. Black Paper Planes
3. 359°
4. I Know You, Stanley Milgram!
5. The Nearing Grave (feat. Jonas Renkse)
6. Sundown Highway

Sestava:
David Jordan - kytara
Janosch Rathmer - bicí
Florian Füntmann - kytara
Jan Hoffmann - baskytara
Reimut van Bonn - klávesy

Rok vydání: 2009
Čas: 55>21
Země: Německo

Diskografie:
2007 - Satellite Bay
2009 - Avoid The Light


Vydáno: 12.08.2009
Přečteno: 2164x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0931 sekund.