IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MYSTIC PROPHECY - Fireangel

Když se začátkem tohoto tisíciletí objevila na scéně parta Mystic Prophecy, tím hlavním důvodem (pominu-li trvalou zvědavost při pídění se po metalových končinách) pro prozkoumání jejich debutu byla působnost Martina Albrechta (Stormwitch) a Guse G. (Dream Evil, Firewind) v téhle bandě. Od dob vydání prvního alba, které rozhodně nepatřilo mezi metalové vycpávky, však z původního složení do dnešních dnů vytrval jen pěvec Roberto Dimitri Liapakis (Valley´s Eve) a nutno připustit, že kvalita nahrávek pomalu, ale jistě ztrácela ten švih, zaznamenaný na prvotině. Téměř s novým složením (kromě Liapakise zůstal ještě pamětník posledních dvou alb kytarista Markus Pohl) se Mystic Prophecy představují se svým šestým kouskem diskografie. A nejjednodušší charakteristika jejich „Fireangel“ může znít - milé a nečekaně velké překvapení.

Jakoby restaurátor oživil barvy na zašlém působivém obrazu. Mystic Prophecy si stále drhnou ten „svůj“ melodický hevík s citelným vlivem amerického powermetalu a špetičkou thrashového odéru. Jen konečně rukopis dostal zase výraznější kontury (a nebo se vrátil k těm debutovým), řezavé riffy se lehce přibrousily a zpěv (jeden z rozhodujících faktorů pro velké plus) nabral na agresivitě. Mystic Prophecy se na pomezí chytlavých melodií, strhujících rychlostních eskapád a vybroušeného instrumentálního provedení pohybují velice suverénně, systematicky tlačí na pilu a nebýt drobného zaváhání (ono ale zase platí, že kdyby podobným způsobem „zaváhali“ někteří jejich kolegové, bylo by v tom power světě neskutečně blaze ;-) ) v polovině desky, kdy si kluci ve dvou kouscích vyberou své obyčejnější chvilky, nejspíš by mi tahle deska drnčela v přehrávači do soudného dne.

Nic nového pod sluncem, dalo by se sice o hudbě Mystic Prophecy říci, ale kapela dává všem power metalovým klišé a postupům punc osobitosti. Je zbytečné rozpitvávat jednotlivé okamžiky. Pokud vás chytne již otvírací chod „Across The Gates Of Hell“, ve kterém Mystic Prophecy dokonale představí své zbraně – nosné melodie, chytlavě útočné riffy, sborově mohutné vlny, symbiotické představení skvělých kytar s razantní rytmikou i emotivní, lehce zastřený vokál – tak vás „Fireangel“ už ze svých plamenů nepustí. Co je v úvodní skladbě ukováno, to je v první polovině alba systematicky rozvíjeno a šlechtěno, v té druhé už „jen“ povedeně využíváno. Co však nepolevuje, to je neskutečné množství perpetuumobilovské energie. S každým dalším opakováním tahle deska nabírá na síle.

Vida, Mystic Prophecy v průběhu předchozích partií vyházeli (no dobrá, oni šli sami ;-) ) ze sestavy esa. A najednou – docela nečekaně – vytáhli v podobě „Fireangel“ z rukávu žolíka a alespoň mých očích (a uších) se vyloupli z davu dobrých a poslouchatelných metalových kapel na pozici jednoho z nejpozitivnějších letošních žhavých tipů.

Savapip             

Hudba týhle party na mě vždycky působila jako ranní cigáro vyhulený na lačnej žaludek. Těžká, intokcikační a nedýchavičná. Je taky celkem ojedinělé, do jaké neprostupné schematičnosti se postupem času dostala jednotlivá alba. Splývají jako všední dny v zimě. Thrashem nasáklé power riffy jsou v pohodě, ale čeho je moc, toho je příliš. Když se to sype v jedné písni jako v druhé bez výraznější snahy o oživení, má ta agrese spíše kontraproduktivní, ospalý účinek. Občasné melodické sólo nebo refrén to nezachrání, neboť jsou hutností okolního marastu stejně víceméně absorbovány. Jediná 2 alba, která se v tomto ohledu snaží někam více pohnout, jsou debut „Vengeance“ a „Savage Souls“. Novinka zůstává v tomto ohledu kousek za polovinou cesty, proto tam setrvá i výsledné hodnocení.
Pagan 6/10

www.mysticprophecy.net

Seznam skladeb:
1. Across the Gates of Hell
2. Demons Crown
3. We Kill!! You Die!!
4. Father Save Me
5. To the Devil I Pray
6. Fireangel
7. Fight Back the Light
8. Death Under Control
9. Revolution Evil
10. Gods of War
11. Forever Betrayed

Sestava:
Roberto Dimitri Liapakis - zpěv
Markus Pohl - kytara
Constantine - kytara
Connie Andreszka - baskytara
Stefan Dittrich - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 46:03
Label: Massacre Records
Země: Německo


Vydáno: 09.08.2009
Přečteno: 3370x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09105 sekund.