NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SEVEN - Lost Hero

Honza Kirk Běhunek je jméno, které příznivcům domácího (hard) rocku jistě nebude neznámé. Fakt, že s jeho kapelou Seven spolupracovali Doro Pesch či v současnosti Viktor Smolski o čemsi vypovídá a to, že (jak se praví na stránkách kapely) je Honza Kirk jediným Čechem, který je firemním hráčem japonských Ibanez svádí k očekávání, že v hlavní roli bude především kytara. Jako upoutávku na novinkové album „Seven Deadly Sins“ vypustili Seven do světa (velice chytrým tahem – totiž distribucí přes časopis Spark) épíčko „Lost Hero“.

Tři skladby, které v tomto kole Seven nabízí, představují kapelu v těch nejzásadnějších polohách – od uvolněnější rockovky, přes útočnou řežbu až po závěrečnou baladu. Podle očekávání v žádné z nich nechybí Honzova přesvědčivá ekvilibristika, ale i zbytek kapely (to je i určitá odpověď na nevyřčenou otázku, zda ostatní členové Seven nejsou jen doprovodem pro Honzu) dostává dostatek prostoru. V „Lost Hero“ jdou kluci až tak daleko, že rytmika hraje snad ještě důležitější roli, než samotná kytara. A nejen díky tomu je tahle skladba v tomto výběru tím nejpovedenějším. Důvodem k opatrnosti se pro mě nakonec stal projev křiklouna Jirky Komberce – ke stylu Seven sice spolehlivě sedí a ve vypjatějších polohách příjemně řeže, v „obyčejném“ zpěvu však zní obyčejně a snadno zaměnitelně. A v „Midnight Circus“ je dokonce svými podivnými halekacími vstupy spíš na obtíž spádu celé skladby. Pomalá „Web Of Obsession“ mi připomíná jednu z méně průrazných balad Maťa Ďurindy, na které oceňuju (pro změnu) právě ty vypjatě uřvané polohy zpěvu.

Nelze nezmínit i videoklip k „Lost Hero“, tématický věnovaný invazi Seven o Ruska. Především díky spojení nejpovedenější skladby výběru a excelentní skeči na hřbitově jsou pohyblivé obrázky tím nejzásadnějším, co EP nabízí.

Mám-li po poslechu lákacího EP „Lost Hero“ odpovědět tu základní otázku, tedy zda po poslechu tohoto reprezentativního výcucu mám chuť nasát tóny alba „Seven Deadly Sins“, tak odpověď je víceméně bezemoční „jo“. Na jedné straně – to je možná nevýhoda nadstandardní propagace – nenaplněné velké očekávání (i když připouštím, že to spíš lze dohnat až full-albem), na straně druhé zajímavé a poslouchatelné skladby (ale nikterak se vymykající okolnímu dění) natolik, aby člověk měl chuť prozkoumat hlavní kapitolu.

Savapip             


www.sevencz.cz

Seznam skladeb:
1. Lost Hero
2. Midnight Circus
3. Web Of Obsession
4. Lost Hero - video

Sestava:
Honza Kirk Běhunek - kytara
Jiří Komberec - zpěv
Petr Bidlo - baskytara
Lukáš Kuneš - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 13:16
Studio: JI-Ho Music Vyšší Brod
Produkce: Honza Kirk Běhunek
Země: Česká republika


Vydáno: 01.09.2009
Přečteno: 2519x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09119 sekund.