ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Ben VARON (Amoral) - Každé album potřebuje znít jinak, aby pro nás zůstalo zajímavé.

Za spolupráce s českým fanklubem finské kapely Amoral, se nám podařilo spáchat rozhovor s kytaristou Benem Varonem ještě předtím, než se na podzim kapela objeví u nás a rozpovídat se s ním o novém CD, nové sestavě a o plánech do budoucna.

Bylo pro vás těžké, po odchodu předešlého zpěváka Nika, najít někoho nového? A jak jste přišli právě na Ariho?
Bylo to méně bolestivé, než jsme očekávali. Byl jsem si vážně jistý, že budeme hledat toho pravého zpěváka možná i déle než rok. Takže byla obrovská úleva, že jsme získali Ariho a navíc tak brzy. Myšlenka sama o sobě přišla od Ariho, který se pro tuto práci dobrovolně nabídl. Takže všechno šlo hladce!

Slyšela jsem něco o tom, že se okolo Amoral motal už během vašich začátků, je to tak?
Ani ne, potkali jsme ho někdy v letech 2007/2008, myslím. Přišel se na nás podívat na několik koncertů a naše hudba se mu líbila.

Jaký vliv má Ariho působení u Amoral na jeho vlastní kapelu?
Myslím, že to se teprve uvidí! Máme v plánu stále dělat obojí, takže v tomto směru ne. Ale nevím, možná si Ari vezme něco, co se naučil v této kapele, i do své vlastní sólové kapely.

Co vás vedlo ke změně hudebního stylu?
Jen přirozená potřeba vyvíjet se, opravdu. Naše hudba se stejně pomalu, ale jistě ubírá stále melodičtějším směrem, tentokrát jsme měli poprvé možnost pracovat s čistými vokály. Ale jo, žádné plánování, žádné rozhodování: toto je druh hudby, která k nám přišla přirozeně v tomhle období. Kdo ví, jak bude znít příští album.

Spousta riffů na současné desce „Show Your Colors“ se hodně podobá těm na „Reptile Ride“. Je tahle kombinace stylů ta pravá cesta, kterou se chcete dát, nebo se budete posouvat ještě někam jinam?
No, jsem si jistý, že příští album bude mít také hodně z těchto prvků, ale jak jsem řekl, chci aby se věci vyvíjely po celou dobu. Každé album potřebuje znít jinak, aby pro nás zůstalo zajímavé. Chci, aby další album bylo ještě pestřejší než ta předchozí!

Skladby jsou v současnosti hodně melodické. Nepřemýšleli jste o použití i dalších melodickýh nástrojů, jako například kláves?
No, je tam trocha klavíru a taky nějaké smyčce. Ale my se opravdu nechceme dopracovat k příliš klávesovému zvuku, stále si chceme udržet koncept rock’n’rollové kapely se základní kytarou, basovou kytarou a bicími. Ale pokud si bude některá píseň "říkat" o klávesy, nemáme problém provést to ve studiu.

Zatím koncertujete jenom ve Skandinávii. Je v plánu i nějaká návštěva jiné části Evropy, či jiných kontinentů?
Ano! Konečně máme potvrzené evropské turné. Budeme na turné měsíc s Amorphis a Before the Dan v říjnu a listopadu. Konkrétní datumy najdete na našich stránkách. Všechno ostatní jsou jen dohady, ale nic ještě není jisté na 100%.

Zaznamenali jste reakce starších fanoušků na nové album? Setkáváte se od nich spíše s negativním nebo pozitivním přístupem?
Obojí. Mnoho starých fanoušků nenávidí "nový styl" a přáli by si, abychom prostě dál pokračovali v „growlingu“. Stejně tak jsou tu ale i tací, kteří cítí, že toto je zatím naše nejlepší práce a že čistý zpěv se k naší hudbě hodí ještě lépe než jen „screaming“. Takže je to taková „love/hate“ záležitost.

Jaké jsou z vašeho pohledu - jako člena skupiny - hlavní rozdíly mezi Amoral z doby, kdy byl hlavním zpěvákem Niko a nynějším stavem, kdy je hlavním zpěvákem Ari? Jaký je nejdůležitější rozdíl?
No, nyní je to mnohem zábavnější než během několik posledních měsíců Nikova pobytu v kapele. Jsme více motivovaní. Jinak se toho moc nezměnilo: pořád se tlačíme dopředu na 110%, žijeme, abychom mohli hrát živě a nakopat každému prdel...

A co fanoušci? Jak se jim líbí, když Ari zpívá staré songy?
Mnoho lidí změnilo názor poté, co nás viděli živě s Arim. Když viděli, že také skutečně zvládá staré věci. Vlastně si myslím, že živě je jeho „growling“ dokonce lepší než Nikův a to v mnoha ohledech. Ale jak už jsem předtím řekl, někteří nikdy neocení nový line-up, bez ohledu na to, jak dobře to zní. Prostě mají problém s Arim nebo s tím, že jsme "přitáhli všechny ty kočky", nebo něco jiného. Ale hej, pokud se vám to nelíbí, ... tak vypadněte!

Veronika             


http://www.amoralweb.com/


Originální verzi najdete na:
http://www.myspace.com/amoralczech


Vydáno: 22.09.2009
Přečteno: 3331x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09932 sekund.