Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RAMMSTEIN - Rosenrot

Německá banda, kterou není nutné více představovat, chystá 16. října vydat své další řadové album s názvem "Liebe Ist Für Alle Da". Není tedy od věci si zavzpomínat na rok 2005, kdy spatřilo světlo světa poslední album s poetickým názvem "Rosenrot". Původně se však kotouč měl nazývat "Reise Reise II" a mělo být složeno ze skladeb, které se na předchozí počin nevešly.

Klasické rammsteinovské album má jedenáct skladeb, ani "Rosenrot" se nevymyká... Obal je opatřen upravenou fotografií ledoborce USS Atka. Snímek byl pořízen 13. března 1960 u stanice McMurdo na Antarktidě.

Jako první je zařazena skladba "Benzin", jež se stala i singlem. Jednoduchá píseň oslavující pyromanii je melodicky tvrdá s výrazným refrénem, tak, jak jsou fanoušci zvyklí. Opět poněkud kontroverzní téma, což je u Rammstein obyklé. Velmi dobrý začátek.

Následuje dle mého názoru jedna z nejlepších skladeb alba "Mann gegen Mann", která podporuje homosexualitu. Nesmírně potěší kontrast...jemné a čisté sloky a pak jako náraz silný tvrdý refrén. Skvělé německé „r“ tomu dovává patřičný punc. Videoklip je více obnažený a velmi dobře zpracovaný – celá kapela je jen v rouše Adamově schovaná za svými nástroji. Vše doplňují záběry nahých mužů (všech barev a tvarů), zmítajících se ve jednom chumlu.. Cenzura na sebe nenechala čekat.

Dále nadchází skladba "Rosenrot" (s námětem na Goetheho). Song je jemnější než předchozí vypalovačky, dalo by se říci i citlivější... Hutné kytary v refrénu jsou samozřejmostí.

Píseň "Spring" je zas o něco pomalejší, melacholičtější, avšak stále má v sobě potenciál. Skvělé samply v pozadí dokreslují tu správnou industriální atmosféru.

Další skladby "Wo bist du" a "Stirb nicht vor mir" je opět pomalejšího tempa.. Zdá se, že od prvních třech skladeb Rammstein ve svém tempu povolují. Navíc ve "Stirb nicht vor mir" se objevuje ženský zpěv v angličtině, což je pro mé ucho, navyklé na drsnou němčinu, poněkud šokující.

Se songem "Zerstören" přichází opět zrychlení, rychlá a tvrdá vypalovačka, návrat o několik let zpět.

Oproti tomu "Hilf mir" začíná opět velmi jemně a pomalu dochází k pompéznějšímu náběhu. Naprosto klasický perfektní návalový refrén, skvělé kytary!

"Te Qiero Puta" je německý pokus o španělskou metalovou koridu. Slyšet zpívat Tilla Lindemanna španělsky, navíc ještě za zvuku trubky, je vážně trochu úlet, který mi příliš nesedl.

Předposledním kouskem je "Feur und Wasser". Píseň je velmi citlivá, ale její rozjezd trvá celé dvě minuty, což je dost na pováženou.

Nakonec zazní „pložuák“, prostě nazvaný "Ein Lied". Opravdu uspávací skladba, na závěr by se hodilo něco více pompéznějšího, ale proti gustu...

I přes některé výhrady považuji první část alba za perfektní, nad zbytkem trochu oko přimhouřím.

Na nové album se opravdu těším, vždyť díky Rammstein jsem přežila výuku jazyka německého na střední škole. Po pornografickém videu k singlu "Pussy" (You've got a pussy, I have a dick / So what's the problem? Let's do it quick) mě již opravdu asi nic nepřekvapí. Každopádně jsem však velmi zvědavá, jakou laťku Rammstein nasadí na svém listopadovém koncertu v Praze...

Ascela             

Album má dve časti. Prvú tradične dobrú (čo sa vzťahuje tak na prvých 5 skladieb) a potom druhú, ktorá sa nedopatrením na disk dostala tiež.
Martin 5,5/10

www.rammstein.de

Seznam skladeb:
1. Benzin
2. Mann Gegen Mann
3. Rosenrot
4. Spring
5. Wo Bist Du
6. Stirb Nicht Vor Mir / Don´t Die Before I Do
7. Zerstören
8. Hilf Mir
9. Te Quiero Puta!
10. Feuer Und Wasser
11. Ein Lied

Sestava:
Till Lindemann – zpěv
Paul Landers – kytara
Richard Z. Kruspe-Bernstein – kytara
Oliver Riedel – baskytara
Christian Lorenz – klávesy
Christophe Doom Schneider – bicí

Rok vydání: 2005
Čas: 48:08
Label: Universal Music
Země: Německo

Diskografie:
1995 – Herzeleid
1997 – Sehnsucht
2001 – Mutter
2004 – Reise, Reise
2005 – Rosenrot


Vydáno: 14.10.2009
Přečteno: 4826x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
RAMMSTEIN...15. 10. 2009 21:18 Snape


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1178 sekund.