BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DECADENCE - Chargepoint

Hodné holky se dostanou do nebe a ty zlobivé kamkoliv chtějí…

Pokud jsem u minulého alba švédské úderky Decadence velebil démonickou divoženku Kitty Saric za její hrdelní zbrojní arzenál, můžu to udělat u jejich novinky „Chargepoint“ znovu. A vlastně to můžu klidně udělat s celým ansámblem. Garantuju vám, že pokud jste si u „3rd Stage Of Decay“ pošmákli, tak díl čtvrtý v diskografii téhle party bude představovat další povedené menu. I když bych si z minulé recenze mohl vypůjčit písmenka prakticky v tom samém pořadí.

Což berte jako chválu. To, co zdobilo Decadence na „3rd Stage Of Decay“, to kapela systematicky rozvíjí a kultivuje dál. Znovu se jim podařilo dokonale vyvážit své hlavní ingredience – tedy technickou vyzrálost, emotivnost projevu, razantní agresi i melodičnost do jednoho funkčního celku. Budeme-li krájet a spojovat dál, dobereme se (zejména zásluhou závěrečné bonusové instrumentálky „The Demons Run“, kde chlapská část kapely razantní poetikou dokazuje, že užití pojmu agrese v souvislosti s Decadence je zásluha především divoké Metallic Kitty) i dalšího zjištění – totiž toho, že tři složky, které tvoří samostatné kapitoly vhodné pro zkoumání, tedy rytmika, kytary i zpěv, si znovu sedly do povedeného celku, leč prokazatelně obstojí i samy o sobě.

Pokud jsem minule tvrdil, že se díky své uštěkanosti Decadence procpali až do Massacre Records, tak dnes jsou už z téhle stáje venku. Ovšem štěkání jim jde stále stejně. Na pohled sladká (a ve všech uřvaných, uječených i uskřípaných „multi-metalových" polohách sebejistá) Kitty má v krku podobný „poklad“ jako Angela Gossow (Arch Enemy), ovšem mám-li si vybrat, kterou z holek bych na sebe nechal řvát radši (hodnoceno dle libovosti hlasivek), sedne mi o chlup přístupnější Kitty víc. I když stejně jako v díle minulém sem tam váhám, zda chlapáci trochu nevypomáhali. Nepatrný pokrok oproti minulému dílu nacházím především díky chytrým kytarám. Ať už jde o hrubé sekané riffy (např. „Discharge“), příjemné vyhrávky (např. „Out Of Ashes“), či vyčnívající sóla (např. „Fast Forward“), vládne tu dokonale podmanivá thrashově melodická chemie, podpořená válcující rytmikou. A stejně jako minule případné argumenty o hrozící stereotypnosti můžu odrážet tím, že poměr nápadů k délce desky v pohodě překračuje množství větší než akorát.

Pokud Kitty občas uvažuje o thrashmetalové hvězdné obloze, neviděl bych to jako zbytečný výlet. Platí-li, že zlobivé holky se dostanou kamkoliv chtějí, tak stabilní, nápaditý a povedený základ, tvořený chlapskou částí kapely táhne tahle uřvaná blonďule směrem k výšinám. A v tomto případě thrashmetalové nebe a metalové peklo jedno a to samé jest. Tak šťastnou cestu!

Savapip             


www.decadence.se

Seznam skladeb:
1. Discharge
2. Silent Weapon (For A Quiet War)
3. Out Of Ashes
4. Point Of No Return
5. Strength Of Mind
6. Fast Forward
7. Challenge
8. Be Home When I'm Gone
9. The Demons Run

Sestava:
„Metallic“ Kitty Saric - zpěv
Kenneth Lantz - kytara
Joakim Antman - baskytara
Erik Röjås - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 37:59
Label: Spiritual Beast
Země: Švédsko

Diskografie:
2005 – Decadence
2005 – The Creature
2006 – 3rd Stage Of Decay (reedice 2008)
2009 - Chargepoint

Související články:
DECADENCE - 3rd Stage Of Decay


Vydáno: 19.10.2009
Přečteno: 2314x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08371 sekund.