RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



Filmový blog

KRÁLOVSTVÍ RO(C)KU - (komedie/USA/2006)

Tenhle film je ujetý, šílený, vulgární i zhulený, ale především je vtipný a místy dokonce geniální! Tedy geniální pro rockery, technaři nebo naši rodiče by jeho vychytávky asi tolik neocenili. Hlavní postavou je Jack Black, který je v Americe docela velkou filmovou hvězdou. Byl např. „Těžce zamilován“ do Gwyneth Paltrow, hrál režiséra v Jacksonově „King Kongovi“ nebo si po boku megahvězd zastřílel v masakrózní komedii „Tropická bouře“. Jack Black má ale taky rád rock, což dokázal vyučováním ve skvělé „Škole ro(c)ku“ a především v jeho spoluautorském „Království ro(c)ku“.

Ústřední dvojkou tohoto filmu jsou JB a KG, což jsou iniciály skutečných jmen představitelů Jacka Blacka a Kyle Gasse. Tihle maníci dají ve filmu dohromady kapelu TENACIOUS D, která existuje i ve skutečnosti a samozřejmě v ní skutečně hrají Jack Black i Kyle Gass. Tato podobnost s reálem představuje výchozí pozici pro naprosto mimózní zápletku děje, kdy se oba účastníci dozvědí o existenci jistého „trsátka osudu“, které udělá z každého rockera nejlepšího kytaristu na světě. Jenže tohle trsátko se právě nachází ve velmi přísně střeženém Muzeu rocku. A naše dvojice se ho samozřejmě rozhodne za každou cenu získat.

Tato zápletka si ale nebude hrát na nějaký „Šestý smysl“, je pouze červenou nití, která slouží k zavěšení bláznivých scének a šílených skečů tak, aby je zároveň bylo možné „muzikálově“ doprovodit některou písní TENACIOUS D. Film s takovým základem se může snadno zvrhnout v lacinou parodii či karikaturu na sebe sama, aby se tak nestalo, je zapotřebí jednotlivé scénky náležitě vtipně a v rámci možností vkusně vypointovat. A protože komika na hraně (a kousek za ní, kde získává ve správném bodu po překonání prvotního pocitu trapnosti nový rozměr) je něco, co Jack Black zvládá výtečně, je i Království ro(c)ku hodně zábavným zážitkem.

Vrcholy filmu jsou ohraničeny jeho úvodem a závěrem. Není možné, aby duše každého pravého rockera nezavrněla štěstím při první scéně, ve které mj. vystoupí Meat Loaf a hrozící Dio. Ani hvězdnost hereckého osazenstva nezaostává, a tak si ve filmu své krátké role vystřihnou třeba Ben Stiller nebo Tim Robbins. A jednou z geniálních scének je poslední hudební číslo, ve kterém se ke slovu i zpěvu dostane samotný Satan. Víc prozrazovat nebudu, jízda je to od začátku do konce a když přistoupíte na její specifickou poetiku, budete se bavit skutečně královsky!

P.S.: Jednu z úchvatně hravých scének vám doporučuji zhlédnout v odkazu pod recenzí.

P.S. 2: V nedávné době vyšla na Playstation 3 originálně pojatá (a povedená!) hra „Brütal Legend“, kde Jack Black „hraje“ hlavní postavu v ději nabitém humorem a tvrdou hudbou. Nezbývá než dodat: děkujeme, Jacku!!! :-)

Petr Štěpnička             


csfd.cz

YouTube vzorek


Vydáno: 16.01.2010
Přečteno: 5491x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No nevím...No nevím. Film to...16. 01. 2010 18:36 Runciter


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09551 sekund.