PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TRACY GANG PUSSY - NUMBER 4

Vezmeme-li trochu od typického amerického punkrocku, malinko od současného severského glamu, či klasického rock n´ rollu a šmrncneme to kořeněnou vůní Francie, vzniknou nám z toho právě Tracy Gang Pussy. Ačkoliv nese nová deska název „Number 4“, je v pořadí teprve třetím dlouhoznějícím albem. Z nahrávky je oproti dvěma předchozím deskám cítit uvolněnější atmosféra způsobená změnou nahrávací společnosti. Kluci mohli konečně natočit materiál, který by splňoval jejich předpoklady a očekávání. Jestli Francouzi splnili i očekávání fanoušků je otázkou.

Dvanáct songů a hrací délka něco málo přes čtyřicet minut bývá tak akorát, ale když vám některé písničky splývají díky trošku jednotvárným a opakujícím se melodiím, může se vám ten čas poněkud protáhnout. Stejně jako to je u prvních dvou písniček, které jsou sice na poslech příjemné, ale trošku uspávající. Náhodného posluchače možná nezaujmou, fanouška ale neodradí. Zlomová chvilka nastává u třetího songu „Miss Negativity“, který je o poznání živější a chytlavější a také je to první koncertní hit. Sází sice opět na jednoduché linky a melodie jako ostatní písničky, ale vokál je najednou jaksi průzračnější, barvitější a místy by mohl až chytat za srdce. Následující „I Have A Wish“ potom naštěstí svou melodičností a atraktivností navazuje na předešlou píseň.

S další skladbou „Dreamin´“, ačkoliv má podstatně jinačí rytmus a příjemně se poslouchá, můžete přece jen trošku upadnout do letargie. Ne, že by byla písnička sama o sobě nudná, ale trošku splývá. Zákonitě vás pak probere začátek „Wide Open to the World“. Právě tohle je song, který ze všech nejvíc připomíná současné americké punkrockové kapely. Dál se ubíráme v podstatě stejnou cestou, jakou jsme šli dosud. Ale i okolo rovné silnice se občas najdou věci, které naše oko, v tomto případě tedy spíše ucho, alespoň trochu zaujmou. Takže i různé riffy a melodie potěší právě ucho fanouškovo.

„You Dragged Me Down“ slibuje trošku vzrušení v podobě uspokojivě a trochu překvapivě umístěných některých tónů skladby. Tenhle song rozhodně patří k těm zajímavějším. „Teenage Years“ je drzejší písnička určená hlavně pro mladší fanoušky, kterým je svým způsobem celá tvorba TGP určena. Pokud jste milovník „kvalitní“ muziky, nebude tohle album nic pro vás, ale pokud máte rádi jednoduchost, živost a mladickou energii, mohlo by se vám „Number 4“ zalíbit. Ke konci alba bychom možná mohli čekat ještě nějaký zajímavý moment, nějakou třešničku na dortu, ale bohužel, ničeho světaborného už se nedočkáme. Celou desku uzavírá první a poslední pomalý song s příhodným názvem „I Don´t Believe In Happiness Anymore“, ale já bych naděje ve štěstí ještě neztrácela. Number 4 sice není světový převrat, ale není to ani špatná deska a jak jsme si mohli potvrdit na podzim, na živo jsou kluci bezvadní, plní energie a radosti ze hry a to i pro nevelké publikum.

Veronika             


http://www.tracygangpussy.com/

Seznam skladeb:
1. I Got To Move On To Be Free
2. No Escape
3. Miss Negativity
4. I Have a Wish
5. Dreaming
6. Wide Open to the World
7. Let´s Burn This City Down In Flames
8. You Dragged Me Down
9. Teenage Years
10. Remain
11. We´re Drowning In Pavements
12. I Don´t Believe In Happiness Anymore

Současná sestava:
Lucky – zpěv, kytara
Suicide – bicí
8balled – basa
Revlon – kytara

Rok vydání: 2009
Čas: 42:45
Label: Apokalypse Records
Země: Francie

Diskografie:
2004 - Born To Lose Live To Win
2007 - Paris Sucks
2009 - Number 4


Vydáno: 19.01.2010
Přečteno: 2418x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08686 sekund.