PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAMA KIN - IN THE CITY

Švédsko, glam, rock´n´roll, hardrock a zase Švédsko. Zadat si tyto položky do googlu nebo na myspace je v posledních pár letech poměrně osvědčenou metodou, jak najít dobrou poslouchatelnou muziku. Nejinak tomu bude, když napíšete rovnou jako heslo „Mama Kin“, což je název právě jedné, výše zmiňované styly kombinující švédské kapely.

Kapela vznikla už někdy v roce 2001, ale až vloni na podzim vydala svoje debutové album "In The City" a já myslím, že se vyplatilo si na něj počkat. Mladí kluci mohli vyspět, zmapovat hudební terén a pořádně si rozmyslet, jak má jejich hudba a jejich celé album vlastně znít. V první desce pak můžou sázet téměř na jistotu jak v melodiích, tak ve zpěvu. Od první písničky „Badge And A Gun“, která nás příjemně rozhoupala v jemných hardrockových melodiích se přesouváme k následujícímu singlu „In The City“, který už je poměrně výraznější a jednoznačně psaný pro rádia, což ne vždy musí být na škodu. V tomto případě je to přesně naopak, písnička je přímočaře líbivá se zajímavými momenty a dobře zapamatovatelnou melodií.

Se songem „You Belong To Me“ se potom opět vracíme k hudebnímu tématu prvního songu a do uší se nám line nenásilná rocková muzika. Další pecka „Mrs. Operator“ dokonce zaujala i frontmana velikánů Iron Maiden tak, že ji pustil v rádiu ve své "Bruce Dickinson Friday Rock Show". Písnička je živá a podbízivá a patří k těm drzejším momentům na desce. Stejně tak následující "Higher & Higher", jejíž refrén si člověk zpívá už po prvním poslechu. Pro mě je to jednoznačně nejzábavnější skladba. Hodně zajímavý je její instrumentální konec, který každopádně překvapí, jakési hovory v něm obsažené dokonale navazují na houkání policejních sirén, které jsme zaslechli už v předchozích skladbách. Samozřejmě, jsme přeci „ve městě“.

S „Too Much“ zase zpomalujeme, aby toho na nás nebylo tak moc, ale nemusíme se bát, že přijdeme o rozjetou energii, protože ta se opět projeví ve „Fortune & Fame“ a rozhodně se neztratí ani v dalším singlu „Superman“, se kterým si člověk znovu okamžitě začíná pobroukávat do refrénu: „I can be your superman, baby...“ S „You“ si pak zase příjemně odpočineme v klasičtějších rytmech, abychom to pak zase mohli divoce rozjet se závěrečnou, krátkou ale údernou, "Champagne, Chicks & Rock´n´Roll", která jako by nás připravovala na další party. Takže CD opět do přehrávače a jedem od začátku. Hurá!

Veronika             


www.mamakin.se

Seznam skladeb:
1. Badge and a Gun
2. In the City
3. You Belong to Me
4. Mrs. Operator
5. Higher & Higher
6. Too Much
7. Fortune & Fame
8. Superman
9. You
10. Champagne, Chicks & Rock n’ Roll

Sestava:
Ward – zpěv a kytara
Elias – kytara
Jon – basa
Edwin – bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 34:33
Label: Leon Music
Země: Švédsko

Diskografie:
2009 – In The City


Vydáno: 20.01.2010
Přečteno: 2270x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08961 sekund.