NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KHADAVER - Beta Version

Hodnocení alba „Beta Version“ slovenských Khadaver si dovolím otevřít parodií vtipu o programátorovi, který přijde do prodejny cédéček a položí dotaz, zda nemají nějaké cédéčko od Khadaver. Na odpověď prodavače, že jo, a to konkrétně „Beta Version“, programátor zamumlá, že si radši počká, až to bude odzkoušené…

Pro všechny programátory a jim podobné můžu zahlásit, že jsem si „Beta Version“ odzkoušel a ostrou verzi s napětím vyhlížet nebudu. Ke cti Khadaver nutno přiznat, že příčinou není jejich neumětelství, to u nich nehrozí. Důvodem je jedovaté vyznění nahrávky a depresivní hudební masáž v duchu motta „z blackových hvozdů neúnavní roboti už jdou…“ Blackový skřípot a tuny elektroniky, to jsou momenty, na kterých Khadaver staví. Téhle kombinaci sekunduje i „čistý“ zpěv, který však v součtu je pouhým statistou, vyplňujícím mezery mezi exhibicí elektronického chladu a bodavým vokálem.

Khadaver do svých exhibicí zla vměstnali dostatek povedených melodií i chytlavost vlezlých diskomotivů, z nichž některé snadno prosáknou natrvalo přes šedou kůru do centra paměti, přitom se dokázali vyhnout nebezpečí jednotvárnosti jednotlivých songů (byť celková nálada desky se nese čistě v jedné pocitové rovině). Riziko přílišné přístupnosti zahání nekompromisně „drsným“ (spíš v kontrastu k hudebnímu podkladu než v rámci definice drsnosti) řevem. Čímž sami sebe staví do nezáviděníhodné role nesnadno uchopitelného mlsu pro okrajovou hrstku příznivců, schopných tenhle hybridní (metalově-techno-popový) koláček skousnout. Čeho bude pro jedny málo, toho bude pro ostatní moc a naopak.

Svět řevu, nenávisti, chladu… Studená záležitost, bez špetky lidského citu – jen pod tíhou argumentu, že Sonny v „I, Robot“ byl citlivé stvoření dodávám, že o emoce na „Beta Version“ nouze není (a vyvolává je především do morku kostí zalézající, dráždivě uskřípaný vokál), jen v nich nehledejte ani špetku lidského tepla. Už vlastně samotným bookletem Khadaver charakterizují obsah – jedovatě zelené odosobněné zlo. Mučící nástroj, dovedně křížící chytlavost studeně melodických motivů s jejich strojovou vytrvalostí. A i když ústřední motiv z „Cyber Lust“ (ale vlastně podobně chytlavě-vlezle* působí kterákoliv ze skladeb) se do podvědomě pískaných námětů trvale vkrádá, má hudební dušička uondaně žadoní aspoň po špetce antichemické lidskosti.

* - nehodící se škrtněte

Savapip             


www.khadaver.com

Seznam skladeb:
1. Fear [at] Horrorween [dot] Com
2. Mannequin
3. Cyber Lust
4. Industrial Revolution
5. Nuclear Fields

Sestava:
Nekro Mantikk - zpěv
Nihil Nix - kytara, syntetizéry, programování
Hu-Zhvak - baskytara

Rok vydání: 2008
Čas: 22:10
Země: Slovensko


Vydáno: 13.03.2010
Přečteno: 2083x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08927 sekund.