RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEEP PURPLE - Liberec, TipSport Arena 22.2.2006

Pozdě ale přece přicházím s krátkým reportem z jednoho z koncertů, který tahle hardrocková legenda uskutečnila v České republice (22.2. vystoupili DP v Brně – pozn. red.).

Deep Purple se vydali na Evropské turné k nedávno vydanému albu Rapture Of The Deep a právě díky pořádající agentuře se podařilo uskutečnit hned dvě vystoupení v ČR. Brněnské části jsem se nestihl zúčastnit, ale podle názor několika lidí se kterými jsem mluvil a kteří se právě v Brně byli podívat sklidili DP na obou akcích velký úspěch. O tom ale až za chvilku. Samotný koncert začínal vystoupením předkapely, nebo možná lépe řečeno předsboru.

Představil se pěvecký sbor Svatý Pluk. Opravdu velmi zajímavá podívaná. Jedná se totiž o odhadem pětadvaceti členný sbor lidí ve věku asi 13-17 let, který ovšem své publikum zahrnul písněmi žánrově z klasického rocku a to ve svém velmi zajímavém podání. Těch skladem, které byli v Liberci ke slyšení bylo opravdu spousta. Deep Purple, Beatles, Rolling Stones a spousty dalších. To všechno jsou autoři písní, které právě díky svému sbormistrovi tohle uskupení nazkoušelo. Jak říkám velmi zajímavý a příjemný začátek koncertu, i když pravda od předkapely bych spíš čekal snahu dostat publikum do varu, což se v mém případě příliš nepovedlo. I tak bych Svatý Pluk na stupnici 1-10 hodnotil číslem 8.
Desítku asi třicetkrát podtrženou by dostala pětice pánů, kteří si říkají Deep Purple a kvůli kterým se v Tip Sport Areně sešlo okolo devíti tisíc fanoušků jejich muziky.

Přes dvě hodiny řádili Roger Glover, Steve Morse, Ian Paice, Don Airey a Ian Gillan (ten navíc na boso) na podiu. A nutno říct, že tihle „staříci“ (např Gillanovi bude letos 61 let) mají v sobě tolik energie, kolik, obávám se, jsem já nikdy neměl a těžko někdy mít budu.

Vynikající vystoupení plné pohody na podiu i pod ním. Velká spousta absolutně nepřipravených situací, které často končily výbuchem smíchu Iana Gillena. To všechno si kromě kvalitní muziky odnesli všichni návštěvníci.

K samotné muzice jsem už napsal pár řádek. Turné je v první řadě promo akcí k nově vydanému albu Rapture Of The Deep a tak byly ke slyšení skladby např. Girls Like That nebo Wrong Man.

Na druhou stranu by ale byla velká škoda zapomenout na starší kousky, a Deep Purple jsou si toho rozhodně vědomi, takže nemohly chybět dnes už kultovní skladby jako Black Night, Highway Star, Perfect Strangers apod.
Navíc bylo ještě vystoupení proloženo sóly jednotlivých hráčů. Věčně rozesmátý Steve Morse opět dokázal proč je jedním z nejlepších kytaristů na světě a sklidil obrovský úspěch u diváků. A to hned několikrát – za svou naprosto skvělou hru, za to že do svého snad pětiminutového sóla zakomponoval kus superznámé Stairway To Heaven od Led Zeppelin.
Don Airey zase do svého setu nacpal část Smetanovy Vltavy, což jak si asi dovedete představit vyvolalo v publiku opravdovou bouři. Na to navázal Pochodem ze Star Wars a set zakončil začáteční pasáží skladby Perfect Strangers.

Při přídavku si ještě Deep Purple zazpívali s devititisícihlavým publikem společně „smoooouuuuuk on d wooooootrrrrrr“ a jelo se domů.

Každopádně Deep Purple opět potvrdili svou pozici ve světě rockové muziky a ukázali, že pokud vše půjde jako doteď, můžeme se těšit ještě na pěknou spoustu vystoupení a desek.

Standa             


www.deep-purple.com


Vydáno: 29.04.2006
Přečteno: 3889x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08738 sekund.