20.02.2019
MÖTLEY CRÜE
Film "The Dirt" mapující strhující kariéru této ..více

20.02.2019
WHITESNAKE
Formace zpěváka Davida Coverdalea potvrdil 10. květen ..více

20.02.2019
GUNS N`ROSES
Přestože kapela pracuje na nové desce, nebrání to ..více

20.02.2019
JIM PETERIK AND WORLD STAGE
O slovo se hlásí předák legendárních Survivor Jim ..více

20.02.2019
MARTIE PETERS GROUP
Kapela dánského propagátora AOR/Rocku pro dospělé se ..více

20.02.2019
SCARCROW
Prvním singlem z debutového alba německých SCARCROW ..více






ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Hanba ti autore jeden! ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Přijde mi veselé, když někdo najde jednu chybu ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Jeste teda musim opravit autora, ktery ocividne od ..

AVANTASIA - Moonglow
Moonglow předčil Ghostlights! Sice mín oblíben ..

AVANTASIA - Moonglow
Miluju Blind Guardian , miluju písně jako Farewe ..

AVANTASIA - Moonglow
Zezacatku jsem byl nadseny, nicmene po par poslesi ..

AVANTASIA - Moonglow
No cekal jsem opravdu něco jiného ..Takovou meco ..

Kane ROBERTS - The New Normal
Kolik jedno vypadlé písmenko udělá paseky :-)) ..

AVANTASIA - Moonglow
Tady nemám recenzi snad co vytknout. Naprosto se ..

AVANTASIA - Moonglow
.....jsem docela unešen. Hlavně z prvních dvou ..




Za poslední měsíc:
WITHIN TEMPTATION - Resist
1112x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
912x

AVANTASIA - Moonglow
837x

SEPULTURA - Morbid Visions
798x

SEBASTIEN - Behind The World
716x

THORNBRIDGE - Theatrical Masterpiece
685x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6802
recenzí: 5543
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RHAPSODY OF FIRE - The Frozen Tears Of Angels

Po nekonečných tahanicích s hlavounem MANOWAR, Joeym DeMaiem a jeho firmou Magic Circle Music se Turilliovci konečně ocitli na právnické svobodě a pod hlavičkou nikoho menšího než Nuclear Blast byli schopni vydat dlouho avizované nové album. Jeho náplň byla hotova už v roce 2008, nicméně z výše uvedného důvodu může spatřit světlo světa až nyní. A jako každá neprohraná bitva i tato měla zocelující účinek. Tedy alespoň pokud se hudebního obsahu týká, neboť album „The Frozen Tears Of Angels“ je zdaleka nejpovedenějším počinem trilogie „The Dark Secret Saga“, kterou zároveň zakončuje.

Co si budeme povídat, úžasné symfonické pecky, jakými byla první dvě alba RHAPSODY, se zopakovat nikdy nepovedlo, a to ani přes malinko nekalé snahy vyvolat úspěch minulosti formou druhého dílu „Symphony Of Enchanted Lands“. Pro mě osobně skončilo opravdu zajímavé období této kapely s parádní deskou „Power Of The Dragonflame“. Pak se něco stalo a ústřední skladatelský tandem Turilli/Staropoli už nebyl schopen nahodit stejně napnutý vlasec plný lákavé melodické nálože. První dvě desky zmíněné ságy působily přes její zamýšlenou spektakulárnost nevýrazně až nudně. Rychlé rytmy byly v podstatě eliminovány a s podstatným úbytkem tvůrčí invence bylo kouzlo najednou pryč a zpět ho nedokázal přičarovat ani Saruman Christopher Lee, který na deskách spolupracoval. Až do teď...

Tento herecký gentleman svým sugestivním hlasem otevírá i poslední díl trilogie a už úvodní dvouminutové intro dá tušit, že tentokrát budou skladatelské otáčky (na tvorbě se podílel i Fabio Lione) pracovat na hodně vyšší výkon. Opět ale nečekejme bůhvíjakou okázalost a bombastičnost, i přes výrazné symfonické aranžmá vyznívá deska velmi nenuceným až skromným dojmem. Několikrát mně při poslechu napadlo slovo „křehkost“ (až na majestátně výbušnou a impozantní skladbu „Reign Of Terror“). Kromě standardně nádherného a něžného projevu Fabia na tom má podíl i umírněná produkce, která se nikam necpe a nechává na všech hudebních složkách, aby se projevily svojí přirozenou, elementární silou. Na druhou stranu, pokud si řádně ohulíte svůj přehrávací aparát, velkolepého zážitku se dočkáte tak jako tak.

I díky zdánlivému poklidu nahrávky se vám může stát (stejně jako mně), že vás na prvních pár poslechů nic moc na lopatky nepoloží. V tomto případě je to ale jako s kvalitním vínem. Na první ochutnání takové všelijaké, až s dalšími doušky se naplno uvolní jeho povahová struktura a drahocenné vlastnosti. A že bude co objevovat, na to vemte jed.

Především se částečně vrátil melodický feeling prvních počinů, a to včetně rychlosti. Ano, RHAPSODY už se zase nebojí speed metalu a klidně mě nařkněte z předpojatosti, ale jejich hudbě to prostě jedině prospívá! Vynikajicím příkladem, který spojuje všechny klady alba, je titulní song. Ten si dejte jako ochutnávku (třeba v odkazu pod recenzí) a hned budete mít jasno. RHAPSODY jsou zkrátka zpět, samozřejmě nikoli ve formě svých raných let, nicméně ve formě navýsost důstojné a svěží!

Pagan             


www.rhapsodyoffire.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Dark Frozen World
2. Sea Of Fate
3. Crystal Moonlight
4. Reign Of Terror
5. Danza Di Fuoco E Ghiaccio
6. Raging Starfire
7. Lost In Cold Dreams
8. On The Way To Ainor
9. The Frozen Tears Of Angels
Bonusy:
10. Labyrinth Of Madness
11. Sea Of Fate (orchestralní verze)

Sestava:
Fabio Lione - zpěv
Luca Turilli - kytara
Patrice Guers - baskytara
Alex Holzwarth - bicí
Alex Staropoli - klávesy

Žánr: symfonický power/speed metal
Rok vydání: 2010
Čas: 01:01:08
Produkce: Luca Turilli, Alex Staropoli a Sascha Paeth
Label: Nuclear Blast
Země: Itálie

Diskografie:
1997 - Legendary Tales
1998 - Symphony Of Enchanted Lands
2000 - Dawn Of Victory
2001 - Rain Of A Thousand Flames
2002 - Power Of The Dragonflame
2004 - Symphony Of Enchanted Lands II. - The Dark Secret
2006 - Triumph Or Agony
2010 - The Frozen Tears Of Angels


Vydáno: 04.05.2010
Přečteno: 3308x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Rhapsody jsou...5. 05. 2010 20:53 Anonim
Jasně, koukal...5. 05. 2010 18:28 Pagan
Vycházel jsem z...5. 05. 2010 17:45 Luiz
Nezbývá mi než...4. 05. 2010 12:10 Bubák
Rain Of A Thousand...4. 05. 2010 8:17 Pagan


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19574 sekund.