AMERIKAN KAOS - Armageddon Boogie
plný súhlas s recenziou. Pohodové a veľmi dobre...

UNLEASH THE ARCHERS - Phantoma
..za mňa jedno obrovské sklamanie. Najslabšie a...

Sebastian BACH - Child Within The Man
Nějak mi ta deska sedla a v porovnání s Gangs All...

DOMAIN - Our Kingdom
Výborně. Prvni dvě desky jsou bomby

DOMAIN - Our Kingdom
...celá kapela i její alba. První tři rozhodně -...

DOMAIN - Our Kingdom
Velice dobré album (ještě pod titulem Kingdom -...

VADER - De Profundis
Úplný súhlas 10/10

DOMAIN - Our Kingdom
Domain sú jedným z mojich restov, ktoré plánujem...

VADER - De Profundis
Jedna z nejlepších Metalových desek vůbec....

VADER - The Ultimate Incantation
Tak to bych nečekal. Christ Agony, Dies Irae a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DAWN OF SILENCE – Wicked Saint or Righteous Sinner

Když budeme chtít mluvit o Dawn of Silence, kteří patří k velmi silné a početné skupině mladých melodických kapel ze Švédska, musíme začít u úplně jiné kapely. Tou kapelou jsou Bloodbound, kteří ze svého středu už podruhé vyloučili vokalistu Urbana Breeda. Už podruhé tak začal lov na nového zpěváka a volba padla na mladíčka Patrika Johanssona, který v Dawn of Silence obsluhuje jak mikrofon, tak kytaru. Vzhledem k tomu, že mě další vývoj Bloodbound nesmírně zajímá, nemohla jsem se nepoohlédnout, jak si Patrik vede se svou domovskou kapelou, která letos vydala svou druhou desku.

Už jsem zmínila, že kapela se veze na vlně boomu švédských kapel. A jak je u těchto kapel dobrým zvykem, i když nejsou jakkoli světoborné a hrají věci, co jste už milionkrát slyšeli jinde, stejně to nějak funguje. Dawn od Silence jsou v tomhle ve stejné kategorii jako například Manimal. Jejich deska se hodně dobře poslouchá, obzvlášť díky silným nápěvům a chytlavým refrénům. Všechno dobře šlape, nic vás neruší, sem tam se maximálně pozastavíte nad mimořádně vydařeným momentem. Hned úvod alba nás nenechá na pochybách, že kapela umí napsat hit – klipová „Chasing a Ghost“ či „Escape the Night“ s refrénem, který se vám usadí hluboko v mozku – to jsou skladby, při kterých si přijde na své každý, komu voní klasický power metal. Dokážu si také představit, že hudba získá ty pravé grády až na živo.

Co se týče Patrikova hlasu – není úplně klasicky posazený a chvíli trvá, než si na něj člověk zvykne. Zní trochu jako kombinace Joacima Canse (ovšem bez všech těch nepříjemných tónů) a Tobiase Sammeta (Dawn of Silence mají vůbec k Edguy docela blízko – důkazem budiž velmi povedený cover „King of Fools“). Většinu času se drží ve vyšších tónech a občas se do toho umí pořádně opřít a vyloudit obdivuhodný jekot. Jeho vokál hudbě hodně pomáhá – je to totiž přesně ten typ metalu, který by mohl špatný zpěvák úplně pohřbít. Už jsem zmínila srovnání s další nadějnou partou – Manimal. Ti mají podle mě ještě něco navíc – onu přidanou hodnotu, která se nedá přesně zachytit. Pokud ale holdujete žánru, ve kterém se kapela pohybuje, nemůže vás zklamat. Produkce kapely je prostě po všech stránkách sympatická. S deskou „Wicked Saint or Righteous Sinner“ dostane porci kvalitní hudby, která se moc příjemně poslouchá a jako bonus pár refrénů do sbírky těch, které se občas objeví v hlavě a nechtějí vás pustit po celý den – hlavními kandidáty jsou zmíněné „Chasing a Ghost“, „Escape the Night“ či „Haunted Dreams“.

Teď už jen zbývá otázka, jak si Patrik povede v Bloodbound – jeho hlas má totiž s tím Urbanovým jen pramálo společného. Uvidíme, co na další desce tahle spolupráce přinese. O tom, jestli se Patrik dokáže poprat se staršími skladbami se budeme už brzo moct přesvědčit na vlastní uši na Masters of Rock.

Ray             


www.dawnofsilence.net

DAWN OF SILENCE – Chasing a Ghost

Seznam skladeb:
1.Chasing a Ghost
2.Escape the Night
3.Release Me (From Myself)
4.In Quest for Life
5.Cage of Fear
6.Crucifire
7.Away From Heaven
8.Haunted Dreams
9.Shadow of Guilt
10.Masquerade

Sestava:
Patrik Johansson – zpěv, kytary
Mats Johansson – kytary
Pelle Johansson – basa
Torbjörn Edqvist – bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 43:58
Label: GMR Music Group
Země: Švédsko

Diskografie:
2006 – Moment Of Weakness
2010 – Wicked Saint or Righteous Sinner


Vydáno: 13.07.2010
Přečteno: 3117x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pěkná deska, ale...7. 12. 2012 1:10 Veronika
8,5/10Výborná věc!...17. 09. 2011 11:53 boozer


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0914 sekund.