20.02.2019
MÖTLEY CRÜE
Film "The Dirt" mapující strhující kariéru této ..více

20.02.2019
WHITESNAKE
Formace zpěváka Davida Coverdalea potvrdil 10. květen ..více

20.02.2019
GUNS N`ROSES
Přestože kapela pracuje na nové desce, nebrání to ..více

20.02.2019
JIM PETERIK AND WORLD STAGE
O slovo se hlásí předák legendárních Survivor Jim ..více

20.02.2019
MARTIE PETERS GROUP
Kapela dánského propagátora AOR/Rocku pro dospělé se ..více

20.02.2019
SCARCROW
Prvním singlem z debutového alba německých SCARCROW ..více






ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Hanba ti autore jeden! ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Přijde mi veselé, když někdo najde jednu chybu ..

ANCIENT BARDS - Origine - The Black Crystal Sword Saga Part 2
Jeste teda musim opravit autora, ktery ocividne od ..

AVANTASIA - Moonglow
Moonglow předčil Ghostlights! Sice mín oblíben ..

AVANTASIA - Moonglow
Miluju Blind Guardian , miluju písně jako Farewe ..

AVANTASIA - Moonglow
Zezacatku jsem byl nadseny, nicmene po par poslesi ..

AVANTASIA - Moonglow
No cekal jsem opravdu něco jiného ..Takovou meco ..

Kane ROBERTS - The New Normal
Kolik jedno vypadlé písmenko udělá paseky :-)) ..

AVANTASIA - Moonglow
Tady nemám recenzi snad co vytknout. Naprosto se ..

AVANTASIA - Moonglow
.....jsem docela unešen. Hlavně z prvních dvou ..




Za poslední měsíc:
WITHIN TEMPTATION - Resist
1112x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
912x

AVANTASIA - Moonglow
833x

SEPULTURA - Morbid Visions
798x

SEBASTIEN - Behind The World
716x

THORNBRIDGE - Theatrical Masterpiece
683x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6802
recenzí: 5543
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN – Battalions of Fear

Bylo nebylo, za devatero horami leželo malé městečko Krefeld, kde se banda středoškoláků rozhodla začít drtit pořádný metal. Pojmenovali se Lucifer´s Heritage a pod tímto názvem vydali dvě dema. Protože ale většina posluchačů při pohledu na název očekávala black metal, po podpisu smlouvy s labelem No remorse došlo ke změně názvu na Blind Guardian. Z druhého dema se převzalo pět skladeb a mohlo se začít s nahráváním debutu. Nikdo asi tenkrát netušil, jaké velikosti jednou tahle čtveřice (dlouhá léta ve stejném složení) dosáhne.

Tehdy byla ale před nimi ještě dlouhá cesta. Omladiny se ujal producent Kalle Tramp (mimo jiné třeba Destruction) a výrazně ovlivnil celkové thrashové vyznění. Byl to také právě on, kdo přišel s geniálním nápadem sborových refrénů, které se postupem času staly pro kapelu poznávacím znamením.

Za mikrofon se postavil nenápadný chlapec, který se cítil být v první řadě basákem. Hansi původně nebyl určen jako stálý zpěvák. Po několika katastrofálních konkurzech se ale opět hodně rychle k mikrofonu vrátil a už se o tom nikdy nemluvilo. A to je jedině dobře. Jakkoli to ještě na první desce není poznat a Hansiho hlas zní – mírně řečeno – hodně syrově, postupně se vypracoval do jednoho z nejlepších a nejoriginálnějších hlasů v metalu vůbec.

Na počátky Blind Guardian měly samozřejmě velký vliv jejich vzory. Hansi přiznává, že tenkrát dokonce usilovali o to, aby byly vlivy Iron Maiden či Helloween jasně slyšitelné. Zároveň je také znát snaha po zběsilé rychlosti – jejich debut tak v mnohém připomíná právě počátky dýní na „Walls of Jericho“ – a to včetně nedobrovolného vokalisty, který v té době ještě moc nevěděl, co s hlasem. Spolu s horší produkcí jde ruku v ruce neuhlazenost a syrovost desky, která ale z dnešního pohledu vůbec není na škodu. „Battalions of Fear“ začíná pouťovým intrem, které zběsile přechází do nářezu „Majesty“, který je zároveň prvním kontaktem kapely s Tolkienovou tvorbou. Literatura měla hrát v budoucnu v textech hlavní roli. Jak známo, Hansi je velikým fanouškem fantasy a mezi jeho hlavní inspirační zdroje patří právě Tolkien, Stephen King (především jeho Temná věž) či Marion Zimmer Bradley.

Asi největším hitem je hned následují „Guardian of the Blind“, která textově naráží na Kingovo dílo „To“. Poprvé máme možnost ochutnat úžasně zpěvný refrén, který vyniká i ve zběsilém tempu a stává se poznávacím znamením, které kapela postupem let přivede k dokonalosti. Na albu s poměrně krátkou stopáží nacházíme hned tři instrumentálky. Ta poslední – „Gandalf´s Rebirth“ – vyšla v reedici až v roce 1991 a byla převzata přímo z demo nahrávky – odtud ten horší zvuk. Další z čistě instrumentálních skladeb, které působí převážně jako ukázka šikovnosti kytaristů, je „By the Gates of Moria“, která je opět inspirována Tolkienovou ságou a k tomu nese ústřední motiv „Novosvětské“ od Antonína Dvořáka. Právě tímto motivem kapela svého času začínala živá vystoupení.

Jakkoli je „Batallions of Fear“ album neuhlazené a v mnoha ohledech trochu úsměvné (stejně jako zmíněné „Walls of Jericho“), byl z něj už tenkrát cítit obrovský potenciál. Ve skladbách „Guardian of the Blind“ či „Run for the Night“ můžeme jasně slyšet náznaky budoucí velikosti. Důkazem budiž, že kapela ani teď nezapomíná v setlistech na svůj debut a minimálně první jmenovaná je doteď opěrným bodem koncertů.

Ray             


www.blind-guardian.com

Seznam skladeb:
1.Majesty
2.Guardian of the Blind
3.Trial by the Archon
4.Wizard's Crown
5.Run for the Night
6.The Martyr
7.Battalions of Fear
8.By the Gates of Moria
9.Gandalf´s Rebirth

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv, basa
Andre Olbrich – kytary
Marcus Siepen – kytary
Thomas Stauch – bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 39:20
Label: No Remorse Records
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
BLIND GUARDIAN - A Twist in the Myth


Vydáno: 29.07.2010
Přečteno: 2841x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
začátekvelice...27. 08. 2010 16:31 b.wolf
Túto kapelu ešte...31. 07. 2010 10:26 Meresz
to Tassadar:...29. 07. 2010 23:11 Ray
Náhodou, zrovna...29. 07. 2010 21:53 Tassadar
Já se u Walls...29. 07. 2010 14:20 vnexe


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19231 sekund.