21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN – Battalions of Fear

Bylo nebylo, za devatero horami leželo malé městečko Krefeld, kde se banda středoškoláků rozhodla začít drtit pořádný metal. Pojmenovali se Lucifer´s Heritage a pod tímto názvem vydali dvě dema. Protože ale většina posluchačů při pohledu na název očekávala black metal, po podpisu smlouvy s labelem No remorse došlo ke změně názvu na Blind Guardian. Z druhého dema se převzalo pět skladeb a mohlo se začít s nahráváním debutu. Nikdo asi tenkrát netušil, jaké velikosti jednou tahle čtveřice (dlouhá léta ve stejném složení) dosáhne.

Tehdy byla ale před nimi ještě dlouhá cesta. Omladiny se ujal producent Kalle Tramp (mimo jiné třeba Destruction) a výrazně ovlivnil celkové thrashové vyznění. Byl to také právě on, kdo přišel s geniálním nápadem sborových refrénů, které se postupem času staly pro kapelu poznávacím znamením.

Za mikrofon se postavil nenápadný chlapec, který se cítil být v první řadě basákem. Hansi původně nebyl určen jako stálý zpěvák. Po několika katastrofálních konkurzech se ale opět hodně rychle k mikrofonu vrátil a už se o tom nikdy nemluvilo. A to je jedině dobře. Jakkoli to ještě na první desce není poznat a Hansiho hlas zní – mírně řečeno – hodně syrově, postupně se vypracoval do jednoho z nejlepších a nejoriginálnějších hlasů v metalu vůbec.

Na počátky Blind Guardian měly samozřejmě velký vliv jejich vzory. Hansi přiznává, že tenkrát dokonce usilovali o to, aby byly vlivy Iron Maiden či Helloween jasně slyšitelné. Zároveň je také znát snaha po zběsilé rychlosti – jejich debut tak v mnohém připomíná právě počátky dýní na „Walls of Jericho“ – a to včetně nedobrovolného vokalisty, který v té době ještě moc nevěděl, co s hlasem. Spolu s horší produkcí jde ruku v ruce neuhlazenost a syrovost desky, která ale z dnešního pohledu vůbec není na škodu. „Battalions of Fear“ začíná pouťovým intrem, které zběsile přechází do nářezu „Majesty“, který je zároveň prvním kontaktem kapely s Tolkienovou tvorbou. Literatura měla hrát v budoucnu v textech hlavní roli. Jak známo, Hansi je velikým fanouškem fantasy a mezi jeho hlavní inspirační zdroje patří právě Tolkien, Stephen King (především jeho Temná věž) či Marion Zimmer Bradley.

Asi největším hitem je hned následují „Guardian of the Blind“, která textově naráží na Kingovo dílo „To“. Poprvé máme možnost ochutnat úžasně zpěvný refrén, který vyniká i ve zběsilém tempu a stává se poznávacím znamením, které kapela postupem let přivede k dokonalosti. Na albu s poměrně krátkou stopáží nacházíme hned tři instrumentálky. Ta poslední – „Gandalf´s Rebirth“ – vyšla v reedici až v roce 1991 a byla převzata přímo z demo nahrávky – odtud ten horší zvuk. Další z čistě instrumentálních skladeb, které působí převážně jako ukázka šikovnosti kytaristů, je „By the Gates of Moria“, která je opět inspirována Tolkienovou ságou a k tomu nese ústřední motiv „Novosvětské“ od Antonína Dvořáka. Právě tímto motivem kapela svého času začínala živá vystoupení.

Jakkoli je „Batallions of Fear“ album neuhlazené a v mnoha ohledech trochu úsměvné (stejně jako zmíněné „Walls of Jericho“), byl z něj už tenkrát cítit obrovský potenciál. Ve skladbách „Guardian of the Blind“ či „Run for the Night“ můžeme jasně slyšet náznaky budoucí velikosti. Důkazem budiž, že kapela ani teď nezapomíná v setlistech na svůj debut a minimálně první jmenovaná je doteď opěrným bodem koncertů.

Ray             


www.blind-guardian.com

Seznam skladeb:
1.Majesty
2.Guardian of the Blind
3.Trial by the Archon
4.Wizard's Crown
5.Run for the Night
6.The Martyr
7.Battalions of Fear
8.By the Gates of Moria
9.Gandalf´s Rebirth

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv, basa
Andre Olbrich – kytary
Marcus Siepen – kytary
Thomas Stauch – bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 39:20
Label: No Remorse Records
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
BLIND GUARDIAN - A Twist in the Myth


Vydáno: 29.07.2010
Přečteno: 2987x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
začátekvelice...27. 08. 2010 16:31 b.wolf
Túto kapelu ešte...31. 07. 2010 10:26 Meresz
to Tassadar:...29. 07. 2010 23:11 Ray
Náhodou, zrovna...29. 07. 2010 21:53 Tassadar
Já se u Walls...29. 07. 2010 14:20 vnexe


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.2074 sekund.