NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




D.A.D. - Kompromisy

Asi před dvěma lety do mě ředitel šťouchnul s tím, že je možné a žádoucí udělat rozhovor s kapelou D.A.D. „Cože, kdepak si nás dánští Disneyland After Dark asi vyčmuchali…?“, nadmul jsem se pýchou. Následně jsem pochopil, že já o voze a řídě o koze. A tak jsem se dozvěděl, že po vlastech českých se prohání coro-metalová parta D.A.D. (historicky punkové Děti atomové doby a za zmínku stojí i fakt, že za ta léta si kluci důkladně přičuchli k thrashi i heavíku). K rozhovoru nedošlo, ale abych se snad příště nedopouštěl podobných poklesků a neignoroval domácí kapely, přistály mi na stole „Kompromisy“. Neboli kurevsky nekompromisní první album letošního roku (oficiální termín vydání byl stanoven na cimrmanovsky zapamatovatelné datum 1.1.2010, což desku vlastně předurčilo minimálně k tomu, aby budila dostatečnou pozornost).

Ovšem nejen zapamatovatelné datum vydání je to, proč stojí za to natáhnout uši. „Kompromisy“ totiž nabízí velmi chytlavou směsici zkušeností, kterými si D.A.D. prošli. Základ je položen v uřvaném metal-coru, ovšem už v úvodní „Prázdné mysli“ zazní odkaz na divoký punk s lehko zapamatovatelnými a snadno čitelnými riffy. Čím mě D.A.D. dostali nejvíc, to je zatraceně šťavnaté využití černobílých klapek, které důmyslně táhnou kapelu z uštěkaně razantních vod na (abychom se drželi ducha nahrávky) kompromisnější – v tomto případě klasicky metalové – území. Díky jim se mým největším favoritem z novinkových skladeb stala uvolněnější „Bez tváře“.

Jasně, že obecně převládá drtivá intenzita nespoutaná energie, zvýrazněná důrazně vzteklým řevem a nekompromisní (jak jinak, tenhle výraz bych mohl vkládat na začátek každého řádku) instrumentální hradbou. Hlavní devízou kapely je však schopnost do vší agrese vměstnat melodie, takže jednotlivé skladby jednak tvoří velice soudržnou kolekci (nakolik tohle tvrzení hraničí s tím, že kousky skládanky spolu lehce splývají, nechám na vás) a jednak snadno uvíznou v závitech.

„Kompromisy“ obsahují sedm nových skladeb, sympatické intro a tři bonusy z roku 2007, vydané na kompilaci „15 Years Alive“. Na srovnání bonusového přídavku a zbytku alba lze asi nejlépe sledovat momentální směřování kapely, neboť na starších kouscích zvolňující pasáže zdaleka netvoří tak důležitou složku. Zároveň však v bonusu nabízí D.A.D. nejpovedenější zběsilost celé „Procitám“, na které se překonali i co se textové stránky týká.

Povedenější název D.A.D. téhle desce nemohli dát. Kompromisy jsou totiž to poslední, o co na albu můžete zakopnout. Divoká a devastující kvalita.

Savapip             


www.dadcz.com

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Prázdná mysl
3. Kroky do prázdnoty
4. Bez tváře
5. V kleci
6. Svět
7. Blízko smrti
8. Kompromisy
9. Noční můra
10. Procitám
11. Nevinej

Sestava:
Míra – kytara, zpěv
Thomson – kytara
Rossi - baskytara
Dýža - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 36:50
Label: D.A.D band & jakub-es production
Země: Česká republika

Diskografie:
2001 – Shadow´s
2004 – Promo
2005 – Návrat
2006 - Loutky
2010 - Kompromisy


Vydáno: 02.08.2010
Přečteno: 2200x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08661 sekund.