21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BLIND GUARDIAN – Tales from the Twilight World

Další rok a další deska. Blind Guardian se s tím nepárali. Tentokrát ale (narozdíl od předchozího počinu) kapela cítila, že nastupuje do studia plně připravená a schopná realizovat všechny svoje nápady. A výsledek tomu také odpovídá. „Tales..“ je obecně považováno za zlomový bod diskografie Strážců. Především došlo k definitivnímu odklonu od thrashových vlivů a silnému posunu do melodiky, čemuž pomohl i Hansiho vylepšený hlasový projev, na kterém je jasně znát tvrdá práce a vyzpívanost. Všechno pak podtrhuje výrazně lepší zvuk, než měly předchozí dvě nahrávky. Třetím albem tak kapela konečně pevně definovala svůj styl a směr, kterým se chtějí ubírat. Nemluvě o tom, že si významně rozšířila fanouškovskou základnu.

Na tomto albu začala spolupráce s malířem Andreasem Marschallem, který se ke stylu kapely náramně hodil a tak toto plodné spojení mělo nakonec opravdu dlouhé trvání. Druhá (už prověřená) spolupráce s Kaiem Hansenem pokračovala, když se ujal vokálních partů v písni „Lost in the Twilight Hall“ a podobně jako ve skladbě „Valhalla“ je i tady radost poslouchat spojení obou hlasů, ostrých jako žiletka.

Větší pečlivost a vyzrálost je cítit prakticky z každého aspektu desky – a samozřejmě také z textů. Hansi si opět vzal na pomoc své oblíbené autory. Úvodní pecka „Traveler in Time“ se snaží obsáhnout rozsáhlé téma sci-fi série „Duna“ od Franka Herberta. V následující „Welcome to Dying“ najdeme odkazy na knihu „Dračí dech“ od Petera Strauba. Právě druhá skladba má podle mě asi nejpovedenější refrén z celé desky. Obzvláště ona změna rytmu a zbrzdění na začátku refrénu je nesmírně působivé. Navíc je to další z oněch skladeb, které se v setlistech pro živá vystoupení udržely dodnes. Poukazovat na knižní inspiraci skladby „Lord of the Rings“ by bylo nošením elfů do lesa. Poprvé máme možnost vychutnat si Hansiho vokál v pomalé skladbě a na první pokus to vůbec není špatné, co říkáte? Stejně jako „Welcome to Dying“ se i tahle balada s nádhernou akustickou kytarou stala naprostou klasikou a zářivou ozdobou živých koncertů.

Díky zastoupení tématu hned ve dvou písních je celkem jasné, jaká četba Hansiho v době psaní materálu nejvíc zaujala. Opět se noříme do temného světa děl Stephena Kinga – jmenovitě do knihy „Tommyknockeři“ o vykopání kosmické lodi a jejím zhoubném vlivu na malé městečko. Toto téma najdeme (celkem nečekaně) ve skladbě „Tommyknockers“, kde je v refrénu doslova citována říkanka kterou King uvádí hned v úvodu knihy: „Pozdě minulé noci i noci předešlé, Tommyknockeři, Tommyknockeři ťukali na dveře.“ Kolem celého příběhu se točí i následují „Altair 4“, která nádherně vystihuje temnou a zlověstnou atmosféru mrtvého světa, o kterém se pod tímto názvem v knize mluví. Obě skladby patří k těm nejtvrdším na albu. Předposlední „The Last Candle“ přinesla další chytlavý refrén a měla se stát jedním ze tří velkých hitů, které „Tales...“ metalovému světu přinesla.

Třetí deska byla pro Blind Guardian rozhodně dosavadním největším kvalitativním skokem vzhůru a přinesla jim první opravdu velký úspěch. Otevřel se pro ně japonský trh a také mohli konečně vyrazit na velké turné jako headlineři. Kapela tímto počinem odemkla brány současné slávy a ačkoli tady ještě zůstala krůček pod vrcholem, pro bezprostředně následující desky už to rozhodně neplatilo.

Ray             


www.blind-guardian.com

Seznam skladeb:
1.Traveler in Time
2.Welcome to Dying
3.Weird Dreams
4.Lord of the Rings
5.Goodbye My Friend
6.Lost in the Twilight Hall
7.Tommyknockers
8.Altair 4
9.The Last Candle

Sestava:
Hansi Kürsch – zpěv, basa
Andre Olbrich – kytary
Marcus Siepen – kytary
Thomas Stauch – bicí

Rok vydání: 1990
Čas: 40:52
Label: No Remorse Records
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Battalions of Fear
1989 – Follow the Blind
1990 – Tales from the Twilight World
1992 – Somewhere Far Beyond
1995 – Imaginations from the Other Side
1998 – Nightfall in Middle-Earth
2002 – A Night at the Opera
2006 – A Twist in the Myth
2010 – At the Edge of Time

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
BLIND GUARDIAN - Battalions of Fear
BLIND GUARDIAN - Follow the Blind
BLIND GUARDIAN - A Twist in the Myth


Vydáno: 12.08.2010
Přečteno: 3043x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Naprosto skvělý...4. 09. 2010 0:53 boozer
Taky výborné...2. 09. 2010 1:06 vnexe
10/10Nejlepší deska...22. 08. 2010 15:55 The Keeper XIV.
Podle mě tahle...12. 08. 2010 18:52 Tassadar


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20965 sekund.