Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROYAL JESTER - Night Is Young

Recenzent-amatér si předměty svých příspěvků z logiky věci vybírá, nemá cenu svůj drahocenný čas trávit nad něčím, co ho nebaví a nic dobrého se o tom napsat nedá. To je pravý důvod, proč jsou výsledná hodnocení většinou vysoká, nikoli tedy, jak by si mohl leckterý rozumbrada vydedukovat, že dotyčný autor vychválí úplně všechno, postrádajíc přitom přísný kritický metr. I přesto se ale vždy nepoštěstí, a přestože vybraná kapela podle jedné či dvou písní na YouTube vypadá docela slibně, dojem z poslechu celého alba zůstane hodně rozpolcený. Jako v případě švédských noviců ROYAL JESTER.

Jejich debut „Night Is Young“ je celkem ideálním příkladem situace, kdy mladistvý zápal zcela nesebereflexivně zaslepí realitu a nějak se přestane brát ohled na to, že z kompozičního hlediska je to docela průšvih (z toho řemeslného to ještě jde). V takovém případě by měla být nemilosrdným arbitrem vydávající firma, která do přípravy a propagace alba investuje nemalé finance. Scarlet Records, zastupující ROYAL JESTER, ale zřejmě mají peněz dost nebo jsou hlušší, protože přece muselo být dopředu jasné, že tahle parta hodně rychle spadne do propadliště power metalových dějin. Deska je každopádně na světě, takže jí nahlídneme do CD drážek.

Výše zmíněné nadějné songy zde ke slyšení skutečně jsou, ale vedle těch nepovedených kousků se jejich kvalita silně relativizuje. Tu světlejší stránku věci zde tedy zastupuje pět skladeb. Titulní otvírák disponuje příjemnou energií i melodickými nápady. V „Born Again" to zaskřípe ve slokách, ale situaci zachrání refrén a sólo. Špatně nedopadly ani rychlovky „Wings Of Tomorrow“ a „If You Were Mine", ve kterých je jalové spídové nadšení celkem sympatické, neboť je znát, že proudí přímo z hercny. Nejpovedenější moment desky je ke slyšení v páté „Enter The Mist“, s pěkným úvodním motivem i refrénem (a navíc je to píseň krátká, což je na této fošně plus). Právě kvůli této skladbě, která jakýsi potenciál v tvůrčím cítění dokazuje, mě odfláknuý zbytek placky mrzí dvojnásob.

A odfláknutý je opravdu hrubě. Klenutí písní se začne ohýbat zcela odpudivě, melodie emigrují asi někam za finské hranice, o sotva průměrném zpěvu Mattiase Lindberga se raději zmiňovat nebudeme (vlastně sorry Mattiasi, už se stalo). Ne, takové songy neměly spatřit světlo světa a jestliže se deska nazývá „Noc je mladá", tak já půjdu tentokrát spát hned po Večerníčku, protože společnost těchto Švédů by mě nakonec uspala tak jako tak.

Petr Štěpnička             


MySpace website

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1.Night is Young
2.Born Again
3.Wings of Tomorrow
4.The New Order
5.Enter the Mist
6.Royal Jester
7.Vile Smile
8.The King Has Fallen
9.If You Were Mine
10.Age of Terror

Sestava:
Mattias Lindberg - zpěv
Calle Allard - kytara
Christer Viklund - kytara
Ted Nilsson - bicí

Žánr: napůl úspěšný pokus o melodický power/speed metal
Rok vydání: 2010
Čas: 43:54
Label: Scarlet Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2010 - Night Is Young


Vydáno: 28.09.2010
Přečteno: 2264x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10546 sekund.