PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MISS MAY I - Monument

Americká metalcorová pětice MISS MAY I se do povědomí fanoušků tvrdé hudby zapsala hned svou první deskou s názvem "Apologies Are for the Weak". CD sklidilo velmi slušný ohlas a recenze na něj pěly jedině chválu. A nyní, o rok později, vychází jejich druhý počin pojmenovaný jednoduše "Monument". Album představil videoklip k hitovce "Our Kings", který byl sice spíše jen sestřihem z koncertů, avšak svou chytlavostí si získal ucho nejednoho posluchače.

Deska mě dostala hned na první poslech a jednalo se při nejmenším o stejně příjemné překvapení, jako když jsem díky placce "The Emptiness" objevil formaci ALESANA. Skladby na mě působí svěže, energicky a dojmem, že byly nahrány se vší poctivostí. Přesto se místy nemůžu zbavit dojmu, že mi některé songy zní jaksi zaměnitelně.

Ústřední vokál v podání zpěváka Leviho Bentona mi sedí převelice a občas mi při jeho poslechu téměř přeběhne mráz po zádech. Podporován je čistými party, o které se stará basák Ryan Neff. Ten rozhodně nemá špatný hlas, ale je pravda, že jsou si často jeho linky podobné a zdá se, jako by zpíval pouze v jediné poloze. S takovým Dannym Worsnopem z Asking Alexandria, kteří nezní až tolik odlišně, se opravdu rovnat nemůže.

Jednoznačným kladem nejen celého "Monumentu", ale i kapely jako takové, jsou bezesporu bicí. Jerod Boyd na ně válí neuvěřitelně a je znát, že si s nimi umí opravdu vyhrát. Kytarový sound je hutný, riffy řízné, ale co možná někoho překvapí, je, že během deseti skladeb neuslyšíte žádné klasické kytarové sólo. Pro někoho značné mínus, mně to ale vůbec nevadí.

Jediná pomalá píseň na albu je devátá "In Recognition", která mi bohužel přijde zároveň tím nejslabším, co zde najdete. Tudy cesta rozhodně nevede. Naštěstí to celé zachraňuje hned následující a poslední věc "Monument", ve které hraje prim zejména dvojšlapka výše zmiňovaného bubeníka Jeroda.

Názory fans i recenze z různých hudebních serverů se vůči této desce staví dost rozličně, a to zejména v kontrastu s tím, co pánové vydali rok zpátky. Na jednom webu ji recenzent chválí (zlepšené vokály, technicky lépe zvládnuto); na webu druhém jsou MISS MAY I naopak hodnoceni nepříliš chvalitebně z důvodu monotónnosti a mizivé nápaditosti. Valná většina se pak shoduje na tom, že na debut "Apologies Are for the Weak" novinka "Monument" prostě nemá.

Já však první CD neznám, tak nemůžu srovnávat. A možná i proto se mi jejich odvedený výkon líbí nadprůměrně a album mi v přehrávači rozhodně neřeklo poslední slovo.

Jonash             


www.myspace.com/missmayi

Seznam skladeb:
1. Our Kings.
2. Masses of a Dying Breed
3. Answers
4. Relentless Chaos
5. Creations
6. Gears
7. Colossal
8. We Have Fallen
9. In recognition
10. Monument

Sestava:
Levi Benton - řev
Ryan Neff – baskytara, čistý vokál
Justin Aufdemkampe - kytara
B.J. Stead - kytara
Jerod Boyd - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 37:02
Země: USA

Diskografie:
2009 - Apologies Are for the Weak
2010 - Monument


Vydáno: 07.10.2010
Přečteno: 2906x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jak pres kopirak z...4. 02. 2011 10:21 Penny


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09316 sekund.