RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RADEK.K. (Napalmed) X HONZA VANĚK (Oblomov, Panychida)

Podivín, experimentátor, člověk, který nehodlá dělat rozhovory sám se sebou... V každém případě člověk, který patří k těm výraznějším na naší ug scéně. Mluvím o RadkoviK.K. z NAPALMED. Co říkal na moji nabídnutou směs videoklipů? Jako protějšek jsem mu vybral Honzu Vaňka. Hlavní hlavu výtečných OBLOMOV a kytaristu neméně dobré PANYCHIDY.



The Doors - The Roadhouse Blues
Radek: Doors? Klasika! Ač jsem si k nim našel cestu až mnohem později, musel jsem uznat, že je to pecka. Tahle "klipová koláž" má snahu ukázat kapelu a Jima Morrisona v co nejširším záběru, což je samozřejmě nemožné. Archivní statické i pohyblivé záběry pěkně doplňují informace z knih a časopisů.
Honza: No, co k tomu povědět. The Doors jsem nikdy neposlouchal, jejich hudbu znám v podstatě jen z rádií a pár songů od přítelkyně, která si ujížděla na něčem od nich. Nijak mě neuráží, ale zároveň mě nijak extra neoslovuje. Na druhou stranu musím říct, že mám velmi rád zvuk hammondek, nicméně dokážu si ho představit v mně lépe sedící hudbě. Klip je koláží záběrů ze života jedné z nejslavnějších kapel. Asi je tam vše co k takové pozici patří… nevím, co dodat.

Necrocock - Saigon Lady

Radek: Excentrik a provokatér Necrocock. Zmanipulované střihy z dovolené ve Vietnamu v plytkém sledu rádoby příběhu. Uvzdychaný mix opilého Péti Muka a sjetého Jeana Michela Jarrého. Na jedno kouknutí ano, jinak mě to nebaví.
Honza: Ok, další věc, která mě zcela nezajímá. Pokud od NECROCOCKA něco, tak ty jeho pohřební ústavy. Jeho šukací extempóre mně nijak neimponujou. Každopádně proč ne, když k tomu má vztah. Video je spíš takové home video z N. cest za jeho zálibou. Žádnou atmosférou to na mě nedejchá a tim pádem to pro mě nemá moc smysl. Ostatně stejně jako hudba …

Törr - Vzpomínky na život

Radek: Törr, Fata Morgana - vzpomínky na dobu před desítkami let. Vzpomínky časem zvolna létají, hehe! S přimhouřením oka se dá píseň nazvat black metalovým ploužákem. Text písně a prostředí klipu jakž takž, jinak úplně mimo mou mísu.
Honza: Česká klasika. Každopádně tenhle klip na rozdíl od těch dvou předchozích má alespoň atmosféru, který rozumím. Sice je to docela srandovní, ale tak uvážíme-li dobu vzniku, je to v pohodě. Dobrá skladba a v Törru mě Šakal bavil. Což se nedá říct o Henychovi, kvůli kterýmu v podstatě Törr už dlouhou dobu neposlouchám. Vůbec v podstatě ty český klasiky už nějak nemusim. Nebaví mě styl vyjadřování těhle lidí a jejich komentáře k současnýmu stavu scény apod. Respektuji, ale vzhledem k rozdílnym názorům bohužel tyhle kapely už poslouchat nemůžu.

Lita Ford - Lisa

Radek: Kytaristku a zpěvanku Litu Ford jsem nikdy cíleně nevyhledával, ale těch pár vyslechnutých písní bylo vždy čímsi nějak rozpoznatelných. Ploužáček Lisa je ze stylového vrhu amerických kapel, se kterým se zapletl třeba i Ozzy a jehož cajdáky měly taktéž něco do sebe.
Honza: OK, klasická patetická balada osmdesátch let. Profi video, z kterého je ta doba cítit. Litu Ford jsem poslouchal tak v deseti letech, když táta koupil album „Lita“. Nepamatuju už si teda přesně rok. Ale byl tam duet s Ozzym. Dobrá skladba. Tehdy jsem samosebou poslouchal, co donesl táta, takže ty kořeny mám v podstatě přesně tam. Dneska už si tyhle věci nepouštím, ale jsem rád, že je díky tátovi znám. Pohoda, zatím nejlepší věc.

Anthrax - Only

Radek: Anthrax s Jendou Křovím už jsem nesledoval. Ne kvůli němu samotnému (i když), spíše že už mě opouštěla metalová mlsota. Muzika má stále porci drsnější kočírované divokosti, ovšem zpěv celek stahuje do klouzavého "jinam". Zpracování klipu jednoznačně profesionální, s dosti nápady i využitím anthraxovské značky - skotačícího Scotta Iana. Milá upomínka!
p.s. Názorný rozdíl mezi standardně dobrou zkušebnou a špeluňkou mnoha českých kapel, hehe!!
Honza: Obdobím ANTHRAX jsem si prošel a dával to kdysi hodně. Ale hlavně období s Belladonou. Bush mě nebavil, kapela šla pak jinam a bylo to divný. Ostatně tahle skladba už má přesně ten divnej náboj. Takovej americkej zvuk a styl, kterej v daný době byl „moderní“. Ale jako je to cajk. Nicméně pro mě už je tahle kapela minulost. Tu a tam si pustím první tři alba, který jsem měl nejradši. Aspoň ale v tomhle klipu ještě působí jako metalová kapela. Pro mě je důležitá i image kapely a to s čím přišli později mi už prostě nesedělo a dneska už je naprosto nesleduju.

Silent Stream Of Godless Elegy - I Would Dance

Radek:Silenti fungují. Podněcující, vzrušující, dráždící hudba. V jednoduchém, přesto perfektním klipu je nastíněno dosti, ale i tak zbývá mnoho prostoru pro fantazii každého z nás.
Honza: Dobrej klip. Teda na český podmínky výbornej. Dýchá z toho to co má, má to příběh, atmosféru. Černobílá tomu výborně sedí. Nejsem odborník na režii, ale z tohohle jde to, co čekám od klipu. Kapelu mám rád, byť nejsem žádnej extra fanda, ale rád si je poslechnu, rád se mrknu na koncert. V jejich posledních nahrávkách se také moc neorientuju, ale první tři alba opět výborný.

Ladislav Křížek - Kam jen jdou lásky mé

Radek: Je to hitovka, o tom není spor. "Klip" jsem nikdy neviděl a jak tak sleduju, o nic jsem nepřišel - tragédie!! Načesaný "kytarista" Křížek a vyčesaná Tanja (Pařízková, hehe) se proplétají v až popovém duetu. Co k tomu dodat? Ještě, že už ty časy máme za sebou.
Honza: Hahaha… tak tohle jsem nikdy neviděl. To je fakt prdel. Vtipný ty titulky na začátku :-DDD. To by mě zajímalo, kde se stala chyba. Brr… běhá z toho mráz po zádech. Mám rád samosebou Kreyson … do té doby než Křížkovi přeskočilo. Viděl jsem i nějaká nová vystoupení. Ale bohužel nejsem schopen poslouchat jeho řeči o Bohu a jak nás všechny miluje a tak. To by si klidně mohl nechat pro sebe. Takže byť bych se na něj rád podíval a trochu se vrátil v čase, tak se raději nedívám, ostatně dívej se na to, co se z něj stalo. Ale zpívá mu to furt celkem fajn. Škoda, že nevyužil potenciál ve své době, když mu Kašpárek říkal, ať se naučí anglicky … Dneska už to bohužel nezachrání. Ten klip je fakt srandovní. I onen štěk jménem Tanja si pamatuju … Tuším, že to byla ségra Pařízka ne? No to je fuk …

Jiří Schelinger - Kartágo

Radek: Bruska Jirka Schlellinger! I po třiatřiceti letech to všechno funguje bez chyby. Upřímný bigbít, a ten hlas! Pravda, že těch tvrdších skladeb, které mu seděly, není mnoho, o to více můžeme debatovat co by bylo, kdyby..... Komunisticky strohý - doprovodně vkusný klip.
Honza: Tak tohle je fan. Některý skladby Schelingera jsou výborný. Taky covery, co udělali od Párplů a Sabatů jsou dobrý. V klipu je opět vidět, že stačí málo a pokud možno černobíle a může to mít sílu. Dobrej song.

Venca Votruba             



Vydáno: 24.10.2010
Přečteno: 5900x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
.DÍKES ZA MOŽNOST...5. 11. 2010 21:07 RADEK.K.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18217 sekund.