NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LILLIAN AXE - Poetic Justice

Rozchod s MCA představuje pro Lillian Axe ukončení první kapitoly jejich hudebního života. Protože doba ještě stále přála vlasáčkům a kluci zjevně trpěli pocitem, že první dvě alba (především pak to druhé) nedostala dostatek prostoru, novou stať, tentokrát u I.R.S. Records, otevřeli kompilací „Out of the Darkness, Into the Light“, připomínající to dosud nejzásadnější, co se jim podařilo vyplodit. Konec prvního kola byl charakterizován i prvními změnami v sestavě – nově příchozí rytmika, basák Darrin DeLatte a bicmen Gene Barnett nijak tvář kapely nezměnili a tak hlavní tahouni, Steve (ten v hlavní míře) a Ron, v jednom případě doplnění i o posledního „přeživšího“ člena původní sestavy Jona Stera mohli rozehrát další velké představení s využitím veškerých poznávacích znamení Lillian Axe.

Z hlediska komerčního se „Poetic Justice“ stalo nejčilejším kouskem jejich diskografie, byť dle mého subjektivního pohledu kvalitativně skončilo o chlup za „Láskou a válkou“. A to i přes to, že tentokrát s kandidáty na nesmrtelnost překonali zažitý trojčlenkový systém (byť trojkové seskupení je opět dodrženo), to i přes to, že počet obyčejných a zaměnitelných songů se opět drží jen těsně nad zemí.

Strategie Lillian Axe je zřejmá, nasadit do rádií MTV jasný a nekomplikovaný song. Nejznámější položkou se zásluhou rozhlasových vln stalo „True Believer“. Byť v textu písně Lillian Axe tvrdí, že pravidla byla stvořena proto, aby se porušovala, tímhle songem opět stoprocentně potvrzují svojí příslušnost k veselému, nekomplikovanému a uvolněnému hard-rocku s výraznými melodiemi. Ty hlavní poklady však čekají na objevení o kus dál.

Procítěná a přitom nijak přeslazená balada „Se You Someday“, dokonale zdramatizovaná a díky vypjatému vokálu neskutečně strhující věc, se schopností v pravou chvíli uvolnit napětí a dát vyniknout klenuté melodii. Oblíbenou hitovou trojčlenku zahajuje ,,Dyin´ To Live“ s příjemnou kytarovou vyhrávkou, dráždivými změnami tempa a emotivním vokálem – právě přizpůsobivý poklad v hrdle Rona Taylora je tím osvědčeným žolíkem Lillian Axe. Dynamická, vzrušující a důmyslně vygradovaná „Mercy“, díky kousavým kytarám maximálně elektrizující a díky jedovatému vokálu úžasně přitažlivá tvoří skvěle kontrastní symbiózu s následujícím laskavě dojemným ,,The Promised Land", při kterém není daleko k slzám. A nebyli by to Lillian Axe, aby tyhle své citové výlevy neokořenili naprostým odlehčením - tanečně svěží výpůjčka od Badfinger ,,No Matter What" se stala vedle "True Believer" nejznámějším songem z téhle desky - i když se domnívám, že přes její veškerou chytlavost jde spíš o lehké vítězství posluchačské (a rádiové) povrchnosti, ty pravé perly (a tím i podstata a určitá stylová výjimečnost Lillian Axe) si vnímavý fanoušek musí najít jinde. Alespoň jedno nepřekonatelné prvenství však Lillian Axe můžu s chutí přiznat. Neskutečně „poetickou“ obálkou u mě strašně snadno vyhráli kategorii cover roku 1992.

Jak již výše naznačeno, zadáte-li do vyhledavačů pojem nejúspěšnější album Lillian Axe, vykoukne na vás „Poetic Justice“. Ale tak jako v případě většiny hudebně stejně orientovaných kapel, i na Lillian Axe už za rohem číhalo smrtelné nebezpečí. Takže ani v případě „Poetické spravedlnosti“ se nakonec ten kopanec mezi světovou elitu (pokud by ta světská spravedlnost skutečně fungovala, i v tomhle kole by si to kluci znovu zasloužili) nekonal.

Savapip             


www.lillianaxe.com

Seznam skladeb:
1. Poetic Justice
2. Innocence
3. True Believer
4. Body Double
5. See You Someday
6. Living in the Grey
7. Digital Dreams
8. Dyin' to Live
9. Mercy
10. The Promised Land
11. No Matter What
12. She's My Salvation
13. A Moment Of Reflection

Sestava:
Ron Taylor - zpěv
Stevie Blaze - kytara
Jon Ster – kytara, klávesy
Darrin DeLatte - baskytara
Gene Barnett - bicí

Rok vydání: 1992
Čas: 50:03
Studio: Sheffield Audio-video Productions Phoenix
Produkce: Leif Mases
Label: I.R.S. Records
Země: Německo

Diskografie:
1988 – Lillian Axe
1989- Love & War
1992 – Poetic Justice
1993 - Psychoschizophrenia
1999 – Fields Of Yesterday
2007 – Waters Rising
2009 – Sad Day On Planet Earth
2010 – Deep Red Shadows

Související články:
LILLIAN AXE - Lillian Axe
LILLIAN AXE - Love + War


Vydáno: 24.03.2011
Přečteno: 2851x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Poetic Justice......je vynikající,...12. 06. 2013 20:39 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09041 sekund.