RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Temple of Lemple vol. II – 25.3.2011, Praha – Exit Chmelnice

Druhý ročník příjemného domácího festivalu Temple of Lemple, který opět uspořádali Kastelán a Samaelll, připadl na konec března. Line-up sliboval zajímavé spolky, pojďme se tedy podívat, jak to v Exitu Chmelnice dopadlo.

Akce měla začít v šest, ale víte, jak to chodí, koncerty nikdy nezačínají na čas. Dorazila jsem tedy na půl sedmou, ale celý první set byl už na konci. Namísto deathových Designed By Death právě dohrávali pražští 7 Sins. Nakolik byla kapela hříšná, jsem prakticky nestihla zareagovat, ale poslední song, který jsem měla možnost vyslechnout, byl příjemné symfonické cosi, nejvíce se přiklánějící k death metalu. Sál byl opravdu zlehka zaplněný, ale z atmosféry bylo cítit, že začátek je slibný.

Následně se zjevili domácí Clytor. Měla jsem tu čest je vidět již několikrát, ale dnes to bylo asi jejich nejlepší vystoupení. Perfektně nazvučený death grind se dvěma (třemi) vokály přilákal všechny zúčastněné k pódiu. Kluci byli výborně sehraní, a dali tak vyniknout svým technickým partům. I přes složitost svých skladeb byli posluchačům rozhodně přístupní, a nastolili tak báječnou náladu. Plusový bod zaslouží řvoun Ota, který nejenže se konečně na pódiu začal hýbat, ale hlavně oslnil svou nádhernou hřívou (smích).

Další vystupující Pražáci lehce zjemnili. Strange Feelings hrají svůj specifický death s progesivními prvky. Zdá se mi však, že příliš tlačí na pilu, což ve finále vyznívá dost zmateně. Rozhodně jejich muzika má zajímavé party, které pak však vždy nešťastně sklouznou k těm nezajímavým, a tak se to stále proplétá a výsledek je spíše podprůměrný. Vsadila bych na uvolněnější projev a větší výrazovost.

Kdo miluje Budějice, musí stát přímo u kotle. Jihočeští Ingrowing dorazili opět do hlavního města a reputaci si žádném případě nepoškodili. Výborný grind si prostě drhnou s nadhledem a velkou lehkostí. Jednoduché sypačky, agresivní vokál a hlavně ta velká energie, kterou perfektně strhli dav. Nedivím se, že již odehráli množství koncertů po celém světě, protože takové nakopávací sety jsou prostě nutností. Lidi pařili o sto šest, a tak to má vypadat.

Isacaarum jsou prostě ďáblové. Pokud máte rádi perverzní nadsázku spojenou s naprosto parádním grind/blackem, tak tihle Budejičáci jsou to „pravý vořechový“. Chymus vylítl na pódium s plachetkou a laserovými světélky kolem očí, jimiž oslepoval nejen první řady. Později se začal obnažovat a svoji parádní jízdu zakončil pseudoorálem se svým kolegou. Jejich muzika šlapala jak hodinky a byla rychlejší než šinkanzen. Isacaarum prostě umí udělat parádní nářez a k tomu ještě zahrát stejně dobré divadlo – je vidět, že nejen ve světě jsou fanoušci přivyklí jejich zvrhlému humoru.

Jako poslední vystoupili Brutally Deceased. Výborní muzikanti v čele s profesionálním growlem Žláby (ex-Penisifylis) zahráli velmi kvalitní death metal švédského střihu. Zvuk perfektní, instrumentální složka i zpěv taky na jedničku, prostě dobrá show, která byla korunována ovacemi fanoušků. Jen takové „ale“ – není to bohužel nic přelomového, objevného a nového. Je vážně skvělé, že Brutally Deceased umí na naší rodné hroudě rozbalit výborný severský death plný energie, ale to už na celém světě stokrát bylo… Na Chmelnici to však ale nikomu nevadilo a druhý Temple Of Lemple byl kvalitně zakončen.

Závěrem říci jen to, že Kastelán a Samaelll výborně zařídili březnový páteční večer. Tuzemské skvadry potěšily všechny návštěvníky a už teď se můžeme těšit na další, v pořadí již třetí pokračování Temple of Lemple.

Ascela             




Fotogalerie


7 SINS



CLYTOR



STRANGE FEELINGS



INGROWING



ISACAARUM



BRUTALLY DECEASED


foto:
Dystrofie


Vydáno: 31.03.2011
Přečteno: 5373x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0935 sekund.