NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EDEN´S CURSE - Trinity

Když už se jednou podepisujete Eden, tak by asi byl nesmysl zpívat primárně třeba o vědeckých pokusech na životním prostředí. Nene, takhle se to religiózní téma přímo nabízí. A tak světoběžníci (byť jako zemi svého původu udávají Spojené Království, členové kapely momentálně disponují pasy čtyř zemí) z Eden´s Curse v čele s Michaelem Edenem se na svém třetím albu věnují spiritualismu a náboženským motivům. Pokud by vás snad tahle látka mohla odradit, úprk na chvíli odložte a ochutnejte kteroukoliv z položek dvanáctiskladbového menu (nebo jukněte na obálku alba, naznačující, že pohled Eden´s Curse na svatou trojici nebude přehnaně oddaný). A garantuju vám, že pokud máte rádi šťavnatou syntézu melodického metalu a hard rocku se záplavou kláves, hodně kousavou kytarou a klasicky příjemně řezavým vokálem, ve finále se od “Trinity” nebudete chtít odtrhnout.

A to i přes to, že Eden´s Curse cestou za svatou trojkou vytratili ze sestavy svojí největší hvězdu, klávesáka Ferdyho Doernberga. Toho nahradil Alessandro Del Vecchio (Edge Of Forever), a nutno přiznat, že velice důstojně, neb pro svůj nástroj dostal dostatek prostoru a skvěle ho využil. I přes jeho výrazný příspěvek však tím hlavním identifikačních a chytlavým bodem Eden´s Curse zůstávají a) charakteru skladeb dokonale přizpůsobivý vokál Michaela Edena, b) excelentní kytarová práce Thorstena Koehneho, za c) výborné melodie. S těmi se Eden´s Curse opět úspěšně promenádují na hranicích mezi uhlazeným metalem a dráždivě pozitivním hard-rockem. Najdete zde skladby, sahající téměř až na území power metalu (jistě ne náhodou se v jedné z nich objeví ve famózním dialogu hříšný dýňovec Andi Deris), najdete zde klasické hard-rockové kompozice (v jedné takové se stejně přitažlivě představí druhý host, snový divadelník James LaBrie), najdete zde i jedinou položku, nezapadající do religiózního konceptu – a to mistrně zvládnutou poctu Ronnie James Diovi v “Rock ‘n’ Roll Children”, místo si najde i nezbytná balada, v tomto případě zdánlivě lenivá pohodovka “Guardians Angel”, nezbytně explodující v refrénu do výrazných sborů a emotivně vzbouřeného vokálu. Třináctou (v případě Japonska i čtrnáctou, byť na desce již použitou a navlečenou do akustického kabátu) položku seznamu tvoří kontinentálně odlišné bonusovky. A z té dosud jediné dostupné můžu doporučit poohlédnout se i po těch ostatních světadílech.

Jako celek přináší “Trinity” velice intentivní zážitek, jehož jednotlivé díly skládanky s přehledem obstojí za každé situace. Tohle je ta nejlepší esence z Axel Rudi Pella (a hodně za to může Edenův vokál, bez rozpaků srovnatelný s hlasovým fondem Johnny Gioeliho) ještě před tím, než vynalezl svojí univerzální šablonu, Švýcarů Crystal Ball z doby, kdy vzývali svojí pekelnou domovinu či germánů Bonfire v začátcích jejich snažení. Inteligentní, emocionální a vášnivé album, které sice nepřináší nic nového (tuhle hlášku jsem si navzdory nedávnému úvodníku kolegy Pagana nemohl odpustit, ale je to ta největší pochvala za to, jak moderně Eden´s Curse navazují na kořínky z minulého století), ale to osvědčené hýčká s péčí zkušené chůvy i se svěžím entusiasmem.

Savapip             


www.edenscurse.com

YouTube Ukázka - No Holy man

Seznam skladeb:
1. Trinitas Sanctus
2. Trinity
3. Saints of Tomorrow
4. No Holy Man
5. Guardian Angel
6. Can't Fool The Devil
7. Rivers Of Destiny
8. Dare To Be Different
9. Children Of The Tide
10. Black Widow
11. Jerusalem Sleeps
12. Rock 'N' Roll Children

Sestava:
Eden Michael - zpěv
Thorsten Koehne - kytara
Paul Logue - baskytara
Alessandro Del Vecchio - klávesy
Pete Newdeck - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 58:09
Label: AFM Records
Země: Velká Británie

Diskografie:
2007 – Eden´s Curse
2008 – The Second Coming
2011 - Trinity

Související články:
EDEN´S CURSE - Eden´s Curse


Vydáno: 22.05.2011
Přečteno: 2801x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0916 sekund.