18.10.2018
ARTILLERY
Nová ukázka z alba "The Face Of Fear" (16. listopad) k ..více

18.10.2018
REVERENCE
Po třech studiových albech přichází Amíci REVERENCE s ..více

18.10.2018
DISTORTED HARMONY
Progresivci z Izraele DISTORTED HARMONY natočili při ..více

18.10.2018
CHARLES IN THE KITCHEN
Švýcarští rockeři CHARLES IN THE KITCHEN představují ..více

17.10.2018
KATAKLYSM
Ještě před vypuknutím turné pojmenovaného "Death... Is ..více

17.10.2018
FROZEN LAND
Power-speedmetalová kapela z Finska vydá stejnojmenný ..více






EUNOMIA - The Chronicles of Eunomia Part I
Za mě je určitě hodně skvělá i údajná "kop ..

THIRD DIMENSION - Conspiracy Theory
Zpěvák skutečně není úplně perfektní (jsou ..

HARDCORE SUPERSTAR - You Can`t Kill My Rock N`Roll
mám fakt rád od debutu. K recenzi není co doda ..

DRAGONLORD - Dominion
(y) ..

DRAGONLORD - Dominion
Môj názor je ten, že Formation (9/10) je návra ..

AMORPHIS - Queen Of Time
Fantastické album. Nestává se často, aby kapel ..

DRAGONLORD - Dominion
Ja by som veľmi nechválil ani Formation. S The G ..

DRAGONLORD - Dominion
Poslední je vyloženě tuctový thrash! Porovnej ..

DRAGONLORD - Dominion
Není to kdo ví co, ale deska mě baví rozhodně ..

DRAGONLORD - Dominion
Je to slaboučké. Raději se věnuj Testament Eri ..




Za poslední měsíc:
HELLOWEEN - Máme v kapele šest skladatelů. Nápadů na novou desku bude dost!
5263x

ALKEHOL - Sudová přitažlivost
2614x

GRAVE DIGGER - The Living Dead
945x

DRAGONY - Masters Of The Multiverse
870x

CRUADALACH - Raised By Wolves
867x

KILMARA - Across The Realm Of Time
818x



21.10.2018
ROBERT JON & THE WRECK (USA), Melouni..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

23.10.2018
Red Baron Band Psycho Doors Revival Revolver 66 (USA/CZ)..
Praha 1, klub Vagon, Národní třída 25, začátek od:20.30, vstupné: 150

02.11.2018
DARKFALL (AT), WARBELL (PL), INNERSPHERE, INNER SANCTUM (DE), RAW..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:30, vstupné: 180



článků celkem: 6585
recenzí: 5359
reportů: 532
rozhovorů: 362













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RIOT - Immortal Soul

Američané RIOT jsou obecně považováni za hodně nedoceněnou bandu, jenže časy se mění a kvalita aktuální desky „Immortal Soul" musí naťuknout i ty největší zabedněnce. Snad je to tím, že se znovu sešla legendární sestava, mající na svědomí např. nejoceňovanější dílo „Thundersteel“ z roku 1988. Máme tedy zpět parádního zpěváka Tonyho Moora, basáka Dona Van Staverna nebo bicmena Bobbyho Jarzombeka. Původní kouzlo se evidentntě povedlo hustě rozfajrovat, a protože se nacházíme v době moderních vymožeností, můžeme díky náležitě vypiplanému zvuku (jenž je dnes už silnou slabinou většiny osmdesátkových desek, tedy i „Thundersteel“) mluvit o dost možná nejlepší nahrávce v celé rioťácké diskošce!

Říká se, že skutečně kvalitní album se pozná podle toho, že vás dostane až po vícero posleších. Já ale tvrdím, že skutečný kumšt je stvořit dílo, které chytne už na první dobrou, a nepřestane bavit ani po padesátém sjetí. Ano, přesně to je případ placky „Immortal Soul“, takže koho nedostane už prvních pár skladeb, těžko do ní pronikne později (ale co je to sakra za metalistu?!). Zejména úvodní dvě třetiny jsou nadupané k rupnutí, v té poslední kvalita lehce klesá a závěrečné dva songy se dají označit za nejslabší položky playlistu. Ovšem i tak se pohybují vysoko nad hranicí průměru, to je třeba velmi jasně zdůraznit.

Úvodní song „Riot“ nemohl být pojmenován lépe. Svojí neuvěřitelnou energií na posluchače vlítne jako masařka na čerstvý hovno, vše navíc sytí power metalové melodie v úvodu i brilantním sólu, masakrální rychlost a především maximálně ječící Tony Moore, jenž tímto výkonem vyzval na přímý souboj všechny slavné metalové vokalisty. Nástup jako z říše fantastických snů, to je skladba „Riot“! A to je přitom pouze závdavek k tomu, co bude následovat...

Míra nastolené zběsilosti se už sice nevrátí, její úlohu ale spolehlivě převezme tvůrčí vynalézavost, která se promítne do bezpočtu skutečně zdařilých melodických linek, ať už instrumentálních či pěveckých, včetně mnohdy strhujícího slokového frázování („Wings Are For Angels“, „Sins Of The Father“). RIOT přitom dokázali dokonale propojit eleganci své hard rockové podstaty s říznou chytlavostí soudobého heavy a power metalu. Tak. Nyní již máte dostatek indícií k tomu, abyste všeho nechali a desku „Immortal Soul“ si v klidu (ale hlavně nahlas!) poslechli. Já vám k tomu dávám luxusní, osmi a půl bodovou motivaci.

Pagan             


Riot@Official

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Riot
2. Still Your Man
3. Crawling
4. Wings are for Angels
5. Fall Before Me
6. Sins of the Father
7. Majestica
8. Immortal Soul
9. Insanity
10. Whiskey Man
11. Believe
12. Echoes

Sestava:
Mark Reale - kytara
Don Van Stavern - baskytara
Tony Moore - zpěv
Bobby Jarzombek - bicí
Mike Flyntz - kytara

Rok vydání: 2011
Čas: 53:02
Label: Steamhammer Records
Země: U.S.A.
Žánr: melodický hard rock/heavy/power metal

Diskografie:
1977 - Rock City
1979 - Narita
1981 - Fire Down Under
1982 - Restless Breed
1983 - Born in America
1988 - Thundersteel
1990 - The Privilege of Power
1993 - Nightbreaker
1995 - The Brethren of the Long House
1998 - Inishmore
1999 - Sons Of Society
2002 - Through the Storm
2006 - Army Of One
2011 - Immortal Soul


Vydáno: 04.11.2011
Přečteno: 3249x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Deska......je vynikající,...1. 07. 2015 14:18 Kolík
tahledeska se musí...30. 11. 2011 19:14 james
!!Tesim se na poslech...8. 11. 2011 11:48 vn
parádní deska!Riot je zas na...6. 11. 2011 18:23 b.wolf
Vyborna deska...6. 11. 2011 17:10 down


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19894 sekund.