PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




REVIOLENCE - Modern Beast

Sedm let trvala brazilským Reviolence cesta k debutovému albu. I když si do jeho názvu vetkli výraz "moderní", přijdou si na něm na své hlavně příznivci staré školy thrash metalu. Samozřejmě, Reviolence patří k těm, kteří nemají potřebu vzývat kořeny absolutně se vším všudy, takže určitou modernu lze zaregistrovat jednak v současném zvukovém kabátě, jednak ve smysluplném křížení melodičnosti a agrese.

Výhodou Reviolence je, že jsou dostatečně variabilní, takže nenudí - nebýt zbytečného "Intra" a "Quattra" udrží si tohle hodnocení téměř (podtrhuji téměř) do konce desky. Nedrží se striktně jedné šablony, nebojí se vykopnout rozjetý vlak z kolejí, pohrávat si s tempem skladeb. Co jim chybí, je jen špetka vizionářství, což v praxi znamená, že zůstávají jednou z normálních, lehce nadprůměrných kapel - kdyby jste vzali průměrné kapely a nahrnuli je na hromadu tak, aby nahoře byly ty kvalitnější, tak lze předpokládat, že při odebírání z hromady by na Reviolence došlo poměrně brzy.

"Modern Beast" těží především z razantních riffů, dynamické rytmiky a uječeného vokálu Roda Starscreama (páni, tohle bych taky chtěl mít napsané v rodném listě :-) ). Na ten nemusí být snadné si rychle přivyknout, ale s postupem času tenhle variabilní a přizpůsobivý křik dokonale sedne do charakteru skladeb. "Modern Beast" drží kvalitativní laťku na celé ploše, jako vrcholy reviolentího snažení doporučuju nejpomalejší a skěle gradující „The Metal Church“ (název sám evokuje jeden z inspiračních vzorů kapely) a sekaně energickou „Violent Phoenix“, dokonalou nabídku pro všechny hroziče a headbangers.

Nebylo úplně nejšťastnějším řešením nacpat ty nejdelší skladby úplně nakonec. Pokud lze totiž Reviolence něco zásadního vytknout, je to skutečnost, že jejich přímočarost nemá potenciál utáhnout "příliš dlouhé" songy, v důsledku toho finále "Modern Beast" (dvojka „About Angels And Demons“ a „Abducation“) už začíná být poněkud, průhledné zdlouhavé a stejné.

Dobře vypečený chleba může zasytit a přitom chutnat i bez příloh - to samé lze říct i o nepřepláceném, syrově melodickém thrash metalu. Na "Modern Beast" nehledejte hity, ale dobře odvedené řemeslo bez kvalitativních výkyvů. Pokud vás vaše polovička zavře na tři dny na diskotéce, praští-li vás Reviolence den čtvrtý přes uši, bude to božské požehnání. Vrátíte-li se zrovna ze Sonisphere, patrně po nich v několika prvních kolech nešáhnete.

P.S.
Výše napsané již částečně neplatí. Roda Starscreama vystřídal u mikrofonu Ralph Wiltemburg. Z dvoupoložkové ukázky, zaznamenané na singlu King Of The Night mám dojem, že - pochopitelně, že Reviolence ze svého stylu neuhnuli ani o píd' - s Rodovým odchodem, i přes to, že jeho vokálu nebylo až tak jednoduché přijít na chuť, Reviolence ztratili kus své osobitosti.

Savapip             


www.reviolencemetal.com

YouTube ukázka - Modern beast

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Trail Of Tears
3. Warning Hell
4. Saints And Sinners
5. Violent Phoenix
6. Modern Beast
7. The Metal Church
8. Virtual Hero
9. Zero Of Me
10. The Annunciation
11. About Angels And Demons
12. Abduction
13. Quattro

Sestava:
Rod Starscream - zpěv
Guilherme Spilack - kytara
Mauricio Cliff - baskytara
Edson Graseffi - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 44:26
Label: Marquee Records
Země: Brazílie


Vydáno: 20.12.2011
Přečteno: 1640x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08719 sekund.