TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LANFEAR - This Harmonic Consonance

Němečtí Lanfear koncem února vydali svoje šesté album. A má jednu zásadní vadu. Sakra, chlapi, na to, aby jeden nasál, vstřebal a dostatečně vychutnal všechny ty rozmanité odstíny vaší košaté nahrávky je třeba pár dlouhých klidných večerů, kdy si člověk zaleze s bookletem v ruce někam do temného kouta a nechá tuhle nálož na sebe systematicky působit. Což na jaře bude docela problém… :-).

Ale vážně, tihle žongléři s pojmy prog a power jsou už dlouhá léta utajeným tipem s velkým T. Výborné album „X-Ten To The Power“, které kluci naživo představili i v naší matičce dávalo naději na to, že by se Lanfear mohli zapsat do povědomí širšího okolí, nicméně jednak je v dnešních časech čtyřletá pauza příliš dlouhá doba na podobné choutky (o kterých však pochybuju, že by se kvůli nim kluci po nocích probouzeli…), takže případný potenciál desky nebyl plně nevyužit, a jednak příklon k té přemýšlivější a komplikovanější složce jejich tvorby vlastně už předem diskvalifikoval jakoukoli snahu o prvoplánovou líbivost.

Na aktuálním albu „This Harmonic Consonance“ zašli Lanfear ještě o ždibec dál. Ale pokud se mě zeptáte, co tak zásadního se v tvorbě kapely změnilo, odpovím, že vlastně nic, že Lanfear jen vytrvale prošlapávají cestu, na kterou se vydali v minulém kole. A protože u svých individuálních schopností mají kluci kvalitometr dávno vytočený dávno na maximum (byť vokální chameleon Nuno Miguel de Barros Fernandes hranice své agresivity i emotivnosti neustále pokouší a úspěšně atakuje), zůstává otázkou jen síla hudebních nápadů. A neboť padesát minut v přítomnosti téhle pětice znamená vytrvalý příliv riffů, poetických kláves, dynamiky i maximálně účelných změn temp, nezbytných melodií, neprozkoumaných zákoutí a kliček, je výsledek nabíledni.

Pro poodhalení síly alba sáhněte po nejdelší skladbě desky, bohaté „Idiopathic Discretion“. Pomalé citlivé pasáže střídají agresivní erupce, Nuno představí veškeré odstíny svých hlasivek, Markus Ullrich vás vtáhne do nesmírně bohatého a neposedného světa šesti strun, Kai Schindelar s Jürgenem Schrankem vás svojí dynamickou rytmikou srazí k zemi a Richie Seibel vás pohladí svými chytlavými klapkami. To vše v neustále se měnícím a přitom plně soudržném světě povedených melodií. A pokud by vám snad tahle ukázka nestačila, ochutnejte, jak se Lanfear vyučili u Savatage v „The Reverend“. Dalo by se rozplývat nad každou notou (snad jen těžkopádná „Spectrophobia“ nemá ten švih, jako zbytek alba), ale spokojím se s konstatováním, že „This Harmonic Consonance“ je maximálně rozmanitá a silná deska, po které ve finále zůstává ještě dlouho na patře jedna lahodná (melodicky-agresivní) chuť, ale pořádnou dávku potěšení dostanou veškeré chuťové pohárky.

Klikněte na stránku Lanfear a vyskočí na vás cedule „Lanfear – 100% nedoceněný metal“. Obávám se, že v tomhle Lanfear mají a budou mít pravdu a masovou záležitostí se nikdy nestanou. Ale prog-powermetaloví nadšenci budou u „This Harmonic Consonance“ když ne rovnou u vytržení, tak alespoň maximálně ukojení.

Savapip             


www.lanfear.eu

YouTube ukázka - This Harmonic Consonance - Promo Trailer

Seznam skladeb:
1. Giorno del Giudizio
2. Colours of Chaos
3. By-Product Nation
4. The Reverend
5. Idiopathic Discreation
6. Camera Silens
7. I, Robot Sapiens
8. Spectrophobia
9. Word Not Spoken
10. Disharmonic Consonance

Sestava:
Nuno Miguel de Barros Fernandes - zpěv
Markus Ullrich - kytara
Kai Schindelar - baskytara
Richie Seibel - klávesy
Jürgen Schrank - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 49:40
Label: Pure Steel Records
Země: Německo

Diskografie:
1996 – Towers
1999 – Zero Poems
2003 – The Art Effect
2005 – Another Golden Rage
2008 – X To The Power Of Ten
2012 – This Harmonic Consonance

Související články:
LANFEAR - X To The Power Of Ten


Vydáno: 09.04.2012
Přečteno: 3727x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Četl jsem zde...17. 06. 2016 8:42 Metamorphic Dreamer
Jednoz dalších alb,...10. 04. 2012 10:25 b.wolf
TipTo Savavip : No...9. 04. 2012 0:26 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09532 sekund.