PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SILENT OPERA - Immortal Beauty

Italští Silent Opera jen těžko se svojí prvotinou „Immortal Beauty“ budou aspirovat na titulní stránky magazínů, ale jednu kandidaturu na primát jim je přece jen možné přiznat. Takhle dobře charakterizovat podstatu svojí hudby samotným názvem kapely si zaslouží ocenění (i když možná že pojem Silent by bylo vhodnější ještě nahradit výrazem soft či gentle…). Tvrďákům je tedy snad už zřejmě jasné, že tohle nebude jejich krevní skupina. Co je však horší, nepředpokládám, že ani příznivci jemnějších odstínů metalu by se měli vrtět blahem. Silent Opera se svým pojetí snaží oslovit příznivce rané tvorby Nightwish, ale chybí jim dvě věci. Jednak schopnost udělat hit z čehokoliv, jednak pořádná dávka energie.

A pochopitelně, třetím rozhodujícím faktorem je vokál Lady Victorie. Srovnávat její štrádování po operních stezkách s Tarjou by byla pořádná troufalost…, takže řekněme, že její snaha o vytváření operních nálad většinou funguje, byť jsou okamžiky, kdy je podivně rozevlátá a při některých výletech do extra výšek můžete mít tendenci třást se o to, aby se nahoře udržela bez zakopnutí. Na druhou stranu, když se v „Selene“ (ale v téhle italštinou říznuté chytlavce je přesvědčivá celá kapela) spustí do nížin, hodně jí to sluší. O jejích kvalitách asi nejlépe vypovídá kombinace faktů, že se s ní nijak zásadně nezanudíte, a že nejpřitažlivější se stává ve chvíli, kdy se začne o hlasovou dominanci přetahovat s některým ze svých kolegů.

Je škoda, že se Silent Opera nepodařilo do své hudby propašovat víc síly či košaté bombastiky. Jen málokdy v tomto stylu najdete takhle umírněné klávesy a opatrné kytary, snaha o dramatičnost a atmosféričnost příliš nefunguje a občas se vaří z vody. Přitom v takové „Your Muse“ Silent Opera předvedou, že s jednoduchým nápadem, injekcí agresivity a švihem Lady Victorie dokáží to přitažlivě funkční kouzlo celkem snadno vyvolat, stejně tak působiví umí být i v křehkých polohách (říznutých nezbytnou razancí), tak jako předvádí v „Lilium“. A to platí vlastně pro celou desku – když jsou Silent Opera bezprostřední, šlape jim to. Když si hrají na umění, je z nich bezpohlavní klon Nightpicy či Epiwishe.

Nejčerstvější zpráva z tábora Silent Opera hovoří o tom, že Lady Victoria a basák Alexandre kapelu opustili a nahrazeni byli Arií a Kabalem. Vzhledem k tomu, že „Immortal Beauty“ patří k průměru, držím palce, aby tenhle krok vedl vpřed a nikoli vzad. Ono totiž Silent Opera mají na obě strany spoustu prostoru, kam se dá manévrovat (ale nutno přiznat, že třeba oproti sterilním krajanům Hypersonic v jejich muzice sem tam život zapulsuje, a proto si tu nadprůměrnou půlku bodu přece jen zaslouží).

Savapip             


www.silentopera.it

YouTube ukázka - Lilium

Seznam skladeb:
1. Mask Manor
2. Chapter 7
3. Morningstar
4. Lilium
5. Selene
6. Farewell
7. Hidden Lies
8. Always With You
9. Introducing The Muse
10. Your Muse
11. The Silent Opera 09:17

Sestava:
Lady Victoria - zpěv
Rain - kytara
Alexandre - baskytara
Shadow - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 53:30
Label: Ravenheart Music
Země: Itálie


Vydáno: 08.06.2012
Přečteno: 2153x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Vašku,...9. 06. 2012 13:39 Pagan
OK :-) aj za toto...8. 06. 2012 22:14 vašek
víme :-), ale víc...8. 06. 2012 17:03 Savapip
prosím...8. 06. 2012 16:06 vašek


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09683 sekund.