NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEMONLORD - Only Dead Are Safe

Někdy je ten zeměpis pěkně pitomá věc…, jen proto, že se narodíte východně od českoněmecké hranice, razantně klesají možnosti toho, že se prosadíte na světových pódiích. A pak tak poutavé kapely, jako jsou třeba Maďaři Demonlord, jsou odsouzeny k tomu zůstat spíš jen na okraji zájmu badatelů, než se zařadit do hlavního proudu. Přitom si troufnu tvrdit, že by čtveřice z Györu se svým loňským albem „Only The Dead Are Safe“ (alespoň po většinu hrací doby) mohla kdejakým léty prověřeným západním melodysilákům důkladně pošlapat paty a sem tam by mohla zanechat otisk i na špičkách jejich bot.

Důvod je prostý – Demonlord se i na své čtvrté desce drží kořenů klasického heavy-power metalu, kříží ranou keeperovskou melodiku s maidenovskou razancí a lordiovskou ramenatou nadrsnělostí, do toho dokáží nacpat spoustu optimismu, rašícího u již zmíněných Helloween a sahající kamsi až k rozjuchanosti Freedom Call, svojí nahrávku zdobí nekonečnou dávkou vyzrálého muzikantského hračičkovství (třeba se občas zavěste na rozvernost tlučouna Zoltána Világyho…), u mikrofonu mají „přízemního“ křiklouna Balásze Juráska, který dokáže přibroušením svých hlasivek v pravou chvíli skvěle zahušťovat atmosféru skladeb a když mu jeho kumpáni občas vypomůžou v halekacích sborech či hlasovém proplétání, letí vám tep nahoru. A hlavně, ve finále z Demonlord sem tam vypadnou tak neskutečně chytlavě jednoduché (a rozhodně ne hloupé) melodie, že vám to podvědomě rozhýbe celého člověka.

Jako ideální vzorek na výše uvedené doporučuji ochutnat především „Let The Demon Out“ a „The Bastard´s Song“. Živočišné riffy, pulsující sóla, podmanivé a lehce zapamatovatelné (oba ideálně vyřvávatelné) refrény, šťavnatá atmosféra a hlavně ta všudypřítomná radost – chcete-li argumentovat tím, že zejména ta první by si zasloužila trochu zkrátit, že už jste to slyšeli stokrát a že ta lehkost krapet zavání průhledným kolotočářstvím, můžeme o tom polemizovat, ale věřte tomu, že u té debaty si budeme kolektivně podupávat ;-). Nechybí závan nezbytné balady „Kill Your Memory“, prosté jakékoliv sladkobolnosti, zvrhlé do dynamického finále, nechybí syrově přímočaré rockovky („Get Out Of The Rock“), určitě vás pobaví odkaz na Demonlordí domovinu prostřednictvím zdivočelých skřipek (a to sice s domovinou nesouvisí, ale kytara je stejně divoká) ve speedofolku „Buffet Rock“, včetně fórku s nadšeným publikem. A nebýt úplně obyčejně ledabylé vycpávky „Ten Years Of My Life“ (a pár podobně zbytečných pasáží, které s blížícím se koncem nenápadně přibývají) klidně bych zamířil s bodováním výš.

Dobře to ti kluci uheráci spáchali! Jejich kultivování kořenů melodického metalu zní velice svěže, živě, neotřele, hravě a přitažlivě. Nedělám si iluze o tom, že by se díky téhle (a neb se vytrvale drží jasných stylových kolejí, ani díky kterékoliv další) desce někdy dostali na titulní stránky hudebních magazínů. To ale o její kvalitě vůbec nevypovídá. „Only The Dead Are Safe“ je hlavně o bezprostřední nekomplikované zábavě a v tomhle bodě jsou Demonlord jedničky!

Savapip             


www.demonlord.hu

YouTube ukázka - Locked In

Seznam skladeb:
1. Locked In
2. Welcome To Vegas
3. Let the Demon Out
4. Get Out Of The Rock
5. She Lies
6. Buffet Rock
7. The Bastard's Song
8. Kill Your Memory
9. Don't Care
10. Ten Years Of My Life
11. Stay Strong
12. Sword In Your Eye

Sestava:
Balász Jurásek – zpěv, baskytara
Gábor Kovács - kytara
András Nagy - baskytara
Zoltán Világi- bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 46:56
Label: HammerRecords
Země: Maďarsko

Diskografie:
1999 – Adventures In Hell Pt. 1
2002 – Helltrust
2006 – Hellforged
2011 – Only The Dead Are Safe


Vydáno: 21.06.2012
Přečteno: 2014x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to b. wolf:...23. 06. 2012 10:57 Savapip
Jo,fakt se tak...23. 06. 2012 10:50 b.wolf
Exargema už je na...23. 06. 2012 0:55 Savapip
není zač :-) a ta...22. 06. 2012 16:03 vasek
To vasek:Tak dneska jsem si...22. 06. 2012 15:22 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09817 sekund.