PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MIKE PARADINE GROUP - Death In The Family

Ó, jak stylové to mohlo být, kdyby nad sólovou (což je krapet zavádějící, neboť kapela vystupuje pod jménem Mike Paradine Group a samotný Mike nenapsal na desce jedinou notu) prvotinou bubeníka ArcticFlame a příležitostného zpěváka (a třeba i spisovatele) Mika Paradina šlo ve finále vřísknout „Paráda!“ Ale nebudeme si nic nalhávat, takhle oslavný výkřik ve finále nezazní. A to ani od příznivců KISS, Deep Purple, Motorhead, Alice Coopera či Guns n´ Roses, jejichž jmény se Mike zaštiťuje v promomateriálech. U jednotlivých položek Mikem nabídnutého menu sice (celkem ve třech případech) dílčí nevázané jásaní nastane, nicméně celkový součet oslavného křiku zůstane těsně nad hranicí průměrného hard rockového alba.

A to i přes to, že Mike Paradine textově vsadil na tomhle albu na hodně citlivá osobní témata – ať už jsou to spory a vztahy v jeho rodině, jeho boj s rakovinou, vlastní dětství i dospívání. Možná však, že právě tahle personální tématická vazba může za to, že se Mike Paradine při shánění svých kompliců nepřidal k zástupu těch, kteří sezvou plejádu osobností, aby dodali svojí muzice lesku, ale sáhl především po kumpánech z ArcticFlame, které doplnil o zpěváka Richarda Holmgrena (Wolf) a kytaristu, basáka, klávesáka, zpěváka a (s výjimkou jedné skladby i autora veškeré muziky Dave Manheima (při pohledu na tenhle výčet je mi záhadou, proč se tahle banda nenazývá Dave Manheim Group). Což se ukázalo být tou zásadní slabinou hned ve dvou bodech.

Tím prvním je naprosto nevyrovnaná potence Dava Manheima. Ten na jedné straně stvoří nesmírně chytlavé refrénové melodie či obnaží emoce v citlivých baladách, aby své snažení vzápětí dokázal ubít v naprosto nenápaditých popěvcích. Tím druhým je jakási nesymbióza zpěváků se samotnými skladbami, která vás zase (u podobně laděného projektu) přivede k myšlence, že by fakt nebylo marné sáhnout i po nějakém esu (jen si představte, co za tóčo by z úvodní uřvané a nepříliš výrazné „Venom And Piss“ mohl udělat třeba Sebastian Bach).

Ale pojďme k jásotu. Vzhledem k tomu, že jej Paradinovci sklidí za tři z posledních čtyřech skladeb, je zřejmé, že pokud jste z úvodu desky na rozpacích, vyplatí se vydržet i do finále. V něm zazní nejdřív rozverně ulítlá, kousavě punková jedovatá divočina s dokonale přitažlivým riffem „Suzi With An Uzi“, následovaná nejzapamatovatelnější položkou desky s kissácko-cooperovsky „vtíravým“ sloganem „Taste My Fist“ a skvěle optimistickým kytarovým sólem. Lepší finále než křehoučce melancholickou melodii s velice citlivým civilním vokálem Mika Paradina „Dust“ věnovanou událostem z předloňského září si kluci připravit nemohli. Nebýt nepovedené cover verze kissácké „Parasite“, zcela (navzdory svému názvu) bezpohlavní a prapodivně nervózní„Monster´s Ball“ a odnikud-nikam vedoucí „Bow Down To The Queen“ bylo by hodnocení daleko vyšší.

Můžeme na tohle album pohlížet jako na zhudebněnou osobní výpověď, pak by se leccos mohlo dát prominout, obzvlášť když hitoměr zejména při závěrečné skladbě letí zatraceně vysoko. Ovšem nebylo by fér vůči všem ostatním deskám nahlížet na tohle album čistě optikou neradostných prožitků hlavní persóny. Takže celkový výsledek jsem již naznačil – jsme lehounce nad hard rockovým průměrem.

Savapip             


www.mikeparadine.com

YouTube ukázka - Suzie With An Uzi

Seznam skladeb:
1. Venom and Piss
2. Rise Up from the Grave
3. Monster's Ball
4. On a Tuesday Morning (The John J Harvey)
5. These are the Days
6. Parasite
7. Suzie with an Uzi
8. Taste My Fist
9. Bow Down to the Queen
10. Dust

Sestava:
Mike Paradine – zpěv, bicí
Dave "Ghost" Manheim – zpěv, kytara, baskytara, klávesy
Richard Holmgren - zpěv
Michael Clayton Moore - zpěv
Kilroy – kytara
Jeff Scott - baskytara

Rok vydání: 2012
Čas: 49:35
Země: USA


Vydáno: 11.09.2012
Přečteno: 1641x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11664 sekund.