IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RAMPART - War Behest

Maria Doychinova zjevně ráda zpívá. Proto jí asi stálo za to sehnat dohromady nové parťáky, když se po vydání debutového alba v roce 2009 její kapela Rampart rozpadla. Rampart se podařilo znovu rozhýbat, důkazem čehož budiž aktuálně vydané album „War Behest“. Nemám tušení, co Rampart předvedli na prvotině „Voice Of the Wilderness“. Vzhledem k tomu, že novinka sklízí podstatně zajímavější hodnocení než debut, tak se to asi ani nikdy nedozvím. Ono totiž „War Behest“ je záležitost pro celkem otrlé jedince.

Klasický (a poněkud archaický) heavy metal. To samo o sobě by snad ještě nemuselo nikoho odradit, ovšem když k tomu dodám, že v podání Rampart jde o poměrně syrově valivou záležitost bez jakéhokoliv zásadního nápadu, možná už i zarputilí příznivci zaváhají. Instrumentalistům to šlape bez problémů (dost se mi líbí intenzivně nazvučená basa, hrající dost důležitou roli), kytarová sóla sice občas zavánějí téměř dávnověkem (z pohledu hudebního vývoje) minulého století, ale aspoň se u nich cosi pozitivního děje a bicí sice hodně střízlivým a minimalistickým stylem, ale přece jen nahrávku pohání dopředu. Kamenem úrazu je právě Maria Doychinova a její záliba ve zpěvu.

To, že její hlas není zase až tak vzdálený třeba Juttě Weinhold, je asi jejím jediným pozitivem. Jinak je její projev bez chuti a bez zápachu, jednobarevný a bez emocí. Ba co hůř, když se poprvé ozve v „Army Of The Perfect“, díky jakési podivné exhibičnosti zní její vokál, jako by měla Maria potřebu nekoordinovaně kolísat v pásmu ohraničeném ultra a infrazvukem, a to bez ohledu na to, co se ve skladbě zrovna děje. Nejsvětlejší okamžiky? Hostovské skřipky ve „Fire Circle“, maximálně oživující náladu a závěrečný závan dramatičnosti v „March On The Victory“ – podotýkám, že jde o outro, ve kterém Maria nezpívá, pouze recituje. Dokážu si představit, že za určitých okolností (nedostatek vitamínu M z důvodu nedostupnosti jakékoliv nahrávky jakékoliv konkurence) by hudba samotná mohla fungovat. Ale v téhle podobě mi (kromě „Fire Circle – ale jak už naznačeno, hlavní zásluha leží mimo štáb Rampart) v hlavě z „War Behest“ nic nezůstalo.

Tak jak neslavně dopadá hodnocení loňského filmového jmenovce, stejně tak dopadnou i bulharští heavy metaloví zástupci. Klasický heavík bez nápadu by ještě tak stačil na to, aby se Rampart v mém žebříku dostali kamsi k šedému průměru. Svérazný vokál Marie Doychinovi však album „War Behest“ sráží pod tuto hranici. Třeba to v Bulhárii funguje. Ale mě by vůbec neudivilo, kdyby do dalšího kola musela Maria znovu shánět nové odvážlivce…

Savapip             


Facebook Rampart

YouTube ukázka - Road To The Unknown

Seznam skladeb:
1. Thunder Realm (Prologue)
2. Army Of The Perfect
3. Ghost Of Freedom
4. Within The Silence
5. Road To The Unknown
6. Fire Circle
7. Up In Arms
8. Storm Force
9. Give Nothing Back
10. March On To Victory (Epilogue)

Sestava:
Maria Doychinova - zpěv
Vili Neshev - kytara
Svilen Ivanov - baskytara
Peter Svetlinov- bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 43:18
Země: Bulharsko

Diskografie:
2009 – Voice Of The Wilderness
2012 – War Behest


Vydáno: 27.10.2012
Přečteno: 1953x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08614 sekund.