CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEAD BY APRIL - Incomparable

Copak nám asi může vzniknout, když hodíme do míchačky SUICIDE SILENCE, CHILDREN OF BODOM a BACKSTREET BOYS? Po chvíli míchání této na první pohled nevábné směsi ji vylijeme do koleček. Co jsme teď schopni postavit? Rozsype se nám po prvním nanesení celé naše snažení, anebo se dílo bude dařit přinejmenším do výše věže babylonské…? Babylonský skvost asi nepostavíme, ale přinejmenším nižší panelák by klapnout mohl. Směs s názvem DEAD BY APRIL pospolu drží velice schopně, i když rozhodně ne dokonale.

Švédští boys si z výše zmíněných berou to nejlepší a pro ně i nejvíce typické. Dočkáme se tak typických metal-coreových podlazených strojových riffů a občasných výletů do rychlejších vod s pár screamy navíc, úplně stejně jako i popózní, slaďounce – vlezlounké melodiky zpívané hlasem hodným Justina Biebera. Do tohoto všeho darem příhodně velké množství všemožné elektroniky, která jednou vyznívá jak koncert symfonického orchestru hraného na PC speaker, jindy příjemně hladí a nechá vyniknout i klavíru nebo smyčcům.

Ovšem je nutné vypíchnout zvukovou kvalitu nahrávky. Ta (byť místy působí lehce přeprodukovaně a sterilně) má sílu asijských tsunami, obzvláště u již zmíněných coreových masáží. Sound kytar a kopáků nemilosrdně likviduje vše živé i neživé okolo sebe. Ale vám to samozřejmě nemůže vadit, a v této sonické lázni se s velkou láskou koupete a užíváte si každý decibel.

Vychválit se ale rozhodně nedá jistá šablonovitost kompozicí. Ve všech se v podobných poměrech dočkáme toho samého (výše popsaného). Poslech nám nezpestří žádné kytarové sólo, ani žádný zajímavější harmonický výlet, prostě jen klidné pasáže se střídají s hoblovačkami a screamy, které se následně prolnou do melodických refrénů.

Kapelu jak muzika, tak i image členů směřuje hlavně k mladým lidem. To sice může (po zkušenostech, jaká „kultura“ je těmto kolikrát podsouvána) působit alarmujícím dojmem, realita je ovšem taková, že pokud vaše ratolest přilne k právě recenzované kapele, o její hudební vývoj si nemusíte dělat starosti. Muzika je jak dostatečně „tvrdá“, tak i melodická, a v lecčems by se dala přirovnat k debutu krajanů AMARANTHE. Oproti nim ovšem neoplývá takovou melodickou zpěvností (díky čemuž se nedá jednoznačně vypíchnout jednoznačný hit) – bod dolů, ale na druhou stranu má mnohem hutnější i rytmicky složitější kytary – bod nahoru.

Texty kapely i vzdor tvrdosti jdou přesně v liniích chlapeckých kapel z let devadesátých, čtrnáctkrát si poslechneme písničku o lásce. Tento fakt mi opravdu příliš nevoní, mám raději rozmanitější textovou náplň v hudbě, i takto zaměřené.

Z konkrétních skladeb bych vybral „Within My Heart“, „More Than Yesterday“, titulku „Incomparable“ nebo lehce power metalem načichlou „You Should Know“. Tyto disponují nejlépe hrnoucími se kytarami, v těch ostatních jsou „nářezové“ pasáže o něco jemnější, případně (hlavně na konci desky) chybí úplně. Ty potom už často působí jen jako dětský popík s několika kytarami navíc.

Muzikantsky není co hanět, vše je zahrané na 100%, ale rozhodně je potřeba zdůraznit bezchybný výkon obou vokalistů a rytmické sekce kapely. Ovšem v dnešní době by vyspělí muzikanti už nemohli vydat něco, co (byť jen malinko), zavání nedotažeností.

Pokud si chcete poslechnout metalcore se sladkým a melodickým zpěvem, nebo popík s drsně podlazenými (pro fajnšmekry – lazení je v Drop G) riffujícími kytarami, nemůžete v tomto případě sáhnout vedle.

Hermes             


www.deadbyapril.com

YouTube ukázka

Seznam skladeb:
01. Touch
02. Real & True
03. Within My Heart
04. More Than Yesterday
05. Calling
06. Two Faced
07. Crossroads
08. Incomparable
09. Too Late
10. You Should Know
11. When You Wake Up
12. Lost
13. Last Goodbye
14. Painting Shadows

Sestava:
Jimmie Strimell - zpěv, screamy
Zandro Santiago - zpěv
Pontus Hjelm - kytara, klávesy, samply
Marcus Wesslén - baskytara
Alexander Svenningson - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 48:23
Label: Universal Music Group
Země: Švédsko
Žánr: pop / metalcore

Diskografie:
2009 - Dead By April
2011 - Incomparable



Vydáno: 19.12.2012
Přečteno: 3294x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
:))oooooo donutil jsem...25. 12. 2012 11:57 Aldys
To možná mohl,...24. 12. 2012 20:40 Hermes
?nevím co jsi...22. 12. 2012 15:01 Aldys


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0916 sekund.