DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




U.D.O. - No Limits

U.D.O. opět najeli na svůj pravidelný rytmus ročního vydávání desek a navázali na „Solid“ svojí bezlimitní deskou „No Limits“. Je to zvláštní, vše je při starém, na první pohled U.D.O. nepřichází s žádnou podstatnou změnou (i když tohle konstatování se vlastně dá – přimhouříme-li oči nad tím, že nás ještě čeká několik personálních změn, při nichž však železné jádro kapely dlouho odolává zásadní ztrátě - použít na celou následující diskografii kapely) a přesto je tahle deska úplně jiný level, než její předchůdce. Ono je to celé o tom, že „No Limits“ je naprosto uvolněné album, které ctí historii i nezaměnitelný rukopis, ale přitom se nenechá brzdit žádným zavádějícím pocitem odpovědnosti vůči komukoliv a naprosto spontánně si hraje s melodiemi, využívá schopnosti muzikantů nejen k solidně bytelnému základu, ale i k drobným vtípkům, kličkám a kudrlinkám. Byť na první ucho dostanou příznivci přesně takový nářez, jaký od kapely čekají – proč si to nepřiznat, U.D.O. netrpí, netrpěli a snad ani trpět nebudou snahou o nějakou inovativnost, oni prostě jen vytrvale kultivují to, co znají a dokonale umí – pod povrchem (a mluvím především o kytarových hrátkách) to až neskutečně barevně bublá a jiskří, stejně jako u jisté nejmenované spřízněné kapely před zhruba patnácti lety.

Do výčtu toho, čemu stojí věnovat zvýšenou pozornost, se dá klidně zahrnout celá deska (snad jen přesycen předchozí slastnou manou bych klidně opomenul syrovou „Manhut“, ale i tam ty výhružné chorály odvedou obrovský kus práce), přesto si dovolím upozornit hlavně na dráždivě napínavou „With A Vengence“ s výborným kytarovým úvodem, dramatickými klávesami, maximálně chytlavou melodií, trvale výhružným podtónem i podmanivým chorálem (koho to jen připomíná ;-) ?), slastně splavný refrén v razantní a přitom až uvolněně taneční šlapavce „Raise The Crown (miluju ten fantasticky lehkonohý přechod z refrénu do kytarového sóla), houpavou pohodu v „Backstreet Loner“ se skvěle kontrastním Udovým vokálním řezáním, a nonšalantní vzteklou vyřvávačku (Udovo zajíknutí zní jako skvělá parodie Ozzyho) s dramatickou kytarou „Way Of Life“. Zmínit nutno i skutečnost, že v „One Step To Face“ se po hmatníku prohání Mathias Dieth a kytary celkově jsou na téhle desce jedno velké dobrodružství.

Do agresivně hravé nálady dokonale zapadá i skutečnost, že závěr desky U.D.O. vyšperkovali dvěma převzatými a jednou neautorskou písní. Do diskohitu „Lovemachine“ z dílny Supermax (kruci, jak je mohlo napadnout sáhnout zrovna po tomhle?!?) vlili kluci pořádnou dávku života. Pochopím ty, co budou kroutit hlavou nad tím, co „Lovemachine“ na desce U.D.O. vůbec pohledává, zkuste originální kolovrátek a zjistíte, že si Uďáci umí hrát s atmosférou. Zkrácená a lehce pozměněná acceptovská „I´m A Rebel“ voní dávnou rebelií i trvalou svěžestí. Závěrečná „Azrael“ z pera Alberta Böhneho je velice příjemnou, pohodovou a pocitovou tečkou dokazující, že citlivé balady téhle kapele svědčí.

Na „No Limits“ se evidentně baví celá kapela a je to znát. Takhle to dopadá, když mistři svého řemesla k rutině, nápaditosti a vyzrálosti starých lišáků přidají mladický zápal a přímo hmatatelnou chuť hrát a tvořit. Je mi záhadou, že o téhle desce se kdo ví jak moc nemluvilo (možná za to mohla ne úplně dokonalá produkce, která táhla hodnocení dolů), že v podstatě tak nějak zapadla v proudu času, jako by si okolní svět jen odfajkoval další položku diskografie kapely, u které se ví, že nezklame, ale ani nepřekvapí (což je svým způsobem i pravda). Podle mého však jde o jedno z nejsilnějších alb Udovy družiny.

Savapip             


www.udo-online.com

YouTube ukázka - With A Vengeance

Seznam skladeb:
1. The Gate
2. Freelance Man
3. Way of Life
4. No Limits
5. With a Vengeance
6. One Step to Fate
7. Backstreet Loner
8. Raise the Crown
9. Manhunt
10. Rated X
11. Lovemachine
12. I'm a Rebel
13. Azrael

Sestava:
Udo Dirkschneider - zpěv
Stefan Kaufmann - kytara
Jürgen Graf - kytara
Fitty Wienhold- baskytara
Stefan Schwarzmann – bicí

Rok vydání: 1998
Čas: 53:35
Produkce: Udo Dirkschneider, Stefan Kaufmann
Studio: Roxx Studios, Pulheim
Label: GUN Records
Země: Německo

Diskografie:
1987 – Animal House
1989 – Mean Machine
1990 – Faceless World
1991 – Timebomb
1997 – Solid
1998 – No Limits
1999 – Holy
2002 – Man And Machine
2004 – Thunderball
2005 – Mission No. X
2007 – Mastercutor
2009 – Dominator
2011 – Rev-Raptor

Související recenze, reporty, rozhovory


Vydáno: 07.02.2013
Přečteno: 4356x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No Limits 7,5/10Problém je, že od...22. 04. 2018 17:38 martin
SrandaA mně zas do uší...8. 10. 2017 20:59 mr.deadhead
No LimitsPřiznám se, že z...8. 10. 2017 1:32 rumcajs
Dneskatočím tuhle...19. 02. 2013 14:51 b.wolf
tak tak, s navratem...10. 02. 2013 11:15 Kudrnac


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08475 sekund.