MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EDGE – Heaven Knows

Je docela zajímavé sledovat, jak se ve Skandinávii formuje celá nová scéna mladých kapel, kterým imponuje sedmdesátkový zvuk s příměsí AOR. Edge ze švédského Karskogu jsou další z řady vedlejších projektů, podobně jako Brother Firetribe zpěváka Pekky Heina z Leverage nebo The Magnificent, ve kterých pěje Michael Eriksen z Circus Maximus. Pokud jste slyšeli druhé jmenované, budete mít pravděpodobně hodně dobrou představu o tom, jak zní tahle nahrávka. Víc než zmiňované AOR převažuje melodický rock, který rozhodně neurazí fanoušky Magnum nebo Pretty Maids.

Tuhle bandu dali dohromady Jonas Forss a Tobias Andersson, kteří spolu hrají už pěkných pár let, mimo jiné v kapelách Shadowland a Seven Wishes. Očividně toužili vytvořit něco, co se jejich dosavadní produkci příliš nepodobá, a připojili se tak svým debutovým albem „Heaven Knows“ k počínající módní vlně. Ve své tvorbě sice neobjevují Ameriku, ale rozhodně si jim jejich hitovými skladbami a melodickými nápady podařilo dát dohromady kvalitní materiál, který vás při poslechu zahřeje u srdce.

Album obsahuje několik skladeb, které se vám už po prvním poslechu zakousnou do mozku a nepustí, takže se určitě přistihnete, že si zničehonic notujete jejich refrény. Mezi ně patří otvírák „Little Girl“, který připomene Europe (a není to rozhodně poslední moment, kdy jsem si na tuhle kapelu vzpomněla). Píseň má výborný refrén, stejně jako například „How Long“ nebo popovější „I Believe in Love“, která zní prostě skvěle i přesto, že je trochu přeslazená. Melodickou duši potěší i poslední skladba na albu „The End of the World“, která navíc jako jedna z mála nemá text o lásce. Mým osobním favoritem je ale „Get Over It“, která se zbytku produkce vymyká. Má velmi intenzivní refrén, je dramatická a temnější, dokresluje ji nádherný klavír a rozhodně pomáhá i hostování Martiny Edoff, která má moc příjemný hlas. Ne moc často se stává, že by kapela přišla s albem plným hitů, a tak i tady najdeme několik vyložených vycpávek. „Right Now“, „Nowhere to Hide“ nebo „There Is No Other Way“ nemají nic, co by je vytáhlo z průměrnosti.

AOR feeling na albu zajišťují především klávesy, které odvádějí opravdu dobrou práci. A kapela má navíc ještě jednu výhodu. Jonas Forss má hladivý, melodický a mírně nakřáplý vokál, který je na podobný typ muziky jako stvořený. Navíc se mu daří prezentovat jednoduché texty bez zbytečného emocionálního přehrávání a jeho výkon tak zajisté potěší váš sluch. Už jen díky němu album stojí za poslech.

Už jsem zmínila, že tohle není nic nového. Podobných kapel je v poslední době jako máku, nemluvě o tom, kolik jich přesně tenhle styl hrálo v minulosti. Tihle Švédové ale přináší svou muziku v docela lákavém a neurážlivém balení a nedají se jim upřít hudební kvality. Pokud vám nevadí nějaká ta cukrová poleva a jste příznivci chytlavosti a příjemných vokálů, směle do toho. A pokud jste náhodou velkými příznivci výše zmiňovaných kapel, přidejte si v hodnocení bodík navíc. Edge vám svým výkonem určitě projasní den.

Ray             


www.edge-band.se

EDGE – I Believe in Love

Seznam skladeb:
1. Little Girl
2. How Long
3. Nowhere to Hide
4. Get Over it
5. I Believe In Love
6. There Is No Other Way
7. I Could Never Live
8. Right Now
9. To Hell And Back
10. Through That Door
11. The End Of The World

Sestava:
Jonas Forss – zpěv, kytary, klávesy
Tobias Andersson – kytary, klávesy
Torbjorn Brogren – basa
Olle Rodehn – bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 44:16
Vydavatelství: Escape Music
Země: Švédsko

Diskografie:
2013 – Heaven Knows



Vydáno: 18.02.2013
Přečteno: 2652x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08592 sekund.