TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




U.D.O. - Mission No. X

Pojď a připoj se k naší misi, misi číslo 10 (zajatce nebereme), prožíváme jí velice intenzivně a to čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu…

Takhle nějak by se dalo parafrázovat poselství, které se na vás vyhrne v prvních minutách novinkového alba „Mission No. X“, se kterým U.D.O. přišli rok a půl (prakticky na den přesně) po „Thunderball“. Na tuhle dobu by za normálních podmínek asi nestálo za to kdovíjak upozorňovat, vydání desky však bylo poměrně nečekané, neboť blonďatý génius už zase řádil po pódiích v řadách své dávné kojné a spekulace o tom, zda náhodou to „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“, které už Accept jednou postavili na hlavu, nebude mít pokračování, nebraly konce. Nemělo. Důvod byl prozaický, Udo nesouhlasil (byť prý až poté, kdy přitlačil Wolfa Hofmanna ke zdi podmínkou, že pokud to opět nevyjde a jejich společné cesty se po nějaké té desce rozejdou, nebude Udo hazardovat s fanoušky dalším svoláváním U.D.O., a ponechá si obchodní značku Accept pro sebe, což Wolf odmítl). A tak zatímco pozornost heavíkářů se upírala ke koncertním aktivitám Accept, U.D.O. (po nečekaném odchodu Lorenza Milaniho posíleni o bicmena Francesca Jovina, čímž se sestava kapely na dlouhá léta stabilizovala) připravili další tradiční – a tradičně kvalitní - kousek do sbírky.

Tak jak je u U.D.O. (dobrým?) zvykem, vše zůstává na svém místě, vše se připravuje podle podobného receptu, a proto se jednotlivá alba liší jen v drobných (ale o to důležitějších) detailech. „Mission No. X“ je oproti předchozí nahrávce poněkud sevřenější především z toho důvodu, že tentokrát U.D.O. sází víc na přímočarost, švih a razanci, vystavují na odiv svojí obnaženou podstatu a nemají zapotřebí svou primární agresi kdovíjak zlehčovat (byť pochopitelně i na to uvolnění dojde).

Tradičně silný otvírák (po náladotvorně plíživém intru s vyzývavou kytarou) v podobě titulní skladby opět dokonale vtáhne posluchače do světa U.D.O., a opět nabídne tu klasicky šlapavou náladu s výrazným refrénem, podpořenou syrově masivními sbory a ozdobenou tradičně nápaditým sólem. Singlovka „24/7“ hned vzápětí představí tu nejhitovější tvář kapely a naprosto nenásilně vám do mozkových závitů infiltruje melodii, které se jen tak snadno nezbavíte. Poprask způsobila kontroverzní sado-maso klipovka „Mean Street“, s hodně temnou náladou a na poměry U.D.O. až progresivními postupy. Jak mají kluci výborně zmáknuté řízné upalovačky (s melodickým jiskřením i divokým sólem) demonstrují v „Shell Shock Fever“, že nezapomínají na své acceptí kořeny (převážná většina materiálu pochází opět z hlav páně Dirkschneidera a Kaufmanna) je znát z „Breaking Down The Borders“, zbytečně tak působí snad jen předělávka vlastní „Way Of Life“ (ve které se opět světu připomněl kytarista Mathias Dieth). Podle mé již dávno zmíněné teorie, že největší peckou desky se paradoxně může stát song, nejvzdálenější zajeté šabloně je na tuto poctu vážným kandidátem emotivní protiválečná a lehce nasládlá polobalada „Cry Soldier Cry“ (v rámci dobrých vztahů s východem později zveřejněná i v ruské verzi „Plačet soldat“), do které U.D.O. neváhali použít i tak melodramatické pomůcky, jako je zvuk zvonů.

Hledáte v tomhle poblázněném světě nějakou jistotu, na kterou je absolutní spoleh, která nezklame a nabídne vám v požadované kvalitě přesně to, co čekáte a na co jste zvyklí? Jste na správné adrese. Mise splněna!

Savapip             


www.udo-online.com

YouTube ukázka - 24/7

Seznam skladeb:
1. The Embarkation
2. Mission No. X
3. 24/7
4. Mean Streets
5. Primecrime on Primetime
6. Eye of the Eagle
7. Shell Shock Fever
8. Stone Hard
9. Breaking Down the Borders
10. Cry Soldier Cry
11. Way of Life
12. Mad for Crazy

Sestava:
Udo Dirkschneider - zpěv
Stefan Kaufmann - kytara
Igor Gianola- kytara
Fitty Wienhold- baskytara
Francesco Jovino – bicí

Rok vydání: 2005
Čas: 47:14
Produkce: Stefan Kaufmann
Studio: Roxx Studios, Pulheim
Label: AFM
Země: Německo

Diskografie:
1987 – Animal House
1989 – Mean Machine
1990 – Faceless World
1991 – Timebomb
1997 – Solid
1998 – No Limits
1999 – Holy
2002 – Man And Machine
2004 – Thunderball
2005 – Mission No. X
2007 – Mastercutor
2009 – Dominator
2011 – Rev-Raptor

Související recenze, reporty, rozhovory


Vydáno: 07.03.2013
Přečteno: 3173x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tahle fošnaje o něčem; tady...8. 03. 2013 9:40 b.wolf
Lepší album......než by člověk...8. 03. 2013 8:51 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08759 sekund.