PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DROWNING POOL - Resilience

DROWNING POOL vystřídali během své existence v sestavě už čtvrtého zpěváka. První z nich, David Williams, nás tragicky a předčasně opustil v roce 2002. Druhým vokalistou byl Jason Jones, kterého jste mohli slyšet na desce "Desensitized". Dalším mužem, který útočil na náš sluch, byl Ryan McCombs, známý ze skupiny SOIL, kam se také nedávno vrátil. Aktuálním mužem za mikrofonem je pak Jason Moreno, který je pro mě osobně neznámou persónou. Je jisté, že tak časté změny zpěváků vedou i ke změnám v projevu kapely, a ani nejčerstvější zářez do diskografie s názvem "Resilience" nezůstal ušetřen. Dovolte mi, abych vám tedy nabídnul svůj pohled na novinku.

DROWNING POOL po instrumentální stránce v podstatě vzali všechno, co kdy natočili, vybrali z toho to nejlepší a postavili tak nové skladby. Začátky a sloky odpovídají více metalovému stylu desek "Sinner" a "Desensitized", kdežto refrény zase éře s McCombsem u mikrofonu. Dokonce to pojali takovým způsobem, že počáteční vteřiny "Die For Nothing" a "Broken Again" jsou posluchači víc než jen povědomé a v "Understand" lehce poznáte hit "Bodies". Ale nic není černobílé, a tak texaská parta zahrála na ještě více hard rockovou notu v refrénech, čímž je udělala velmi chytlavými a dovedu si představit, jak dovedou rozparádit davy pod pódiem. Proč jen v "Anytime Anyplace" slyším kytaru z poslední nahrávky LACUNA COIL? Překvapením pro mě byla hodně emočně hluboká balada "In Memory Of…", v jejímž začátku je slyšet METALLICA na sto honů. Ať už je song věnován konkrétním osobám nebo ne, člověka musí nutně chytit za správná místa. Dobrá, po kompoziční stránce je "Resilience" výletem po diskografii, obsahuje hodně hard rockových melodií a nálad. Jak si ale vede nový vokalista?

Jasen Moreno je pro mě stále záhadou. V mnoha písních dokáže měnit různé polohy i pocity v hlase, přesto se nemohu zbavit dojmu, že do svého chrapláku tlačí až moc, aby se vyrovnal svým předchůdcům a snažil se tak zakrýt, že kapela změnila zpěváka. Na druhou stranu jeho obrovský potenciál je v refrénech. A refrén je na této desce opravdu silnou zbraní. "Die For Nothing" považuji asi za nejlepší věc vůbec. Slova „Live for something, die for nothing“ mohou možná znít kýčovitě, ale celek se vám dostane silně pod kůži, ať už se bráníte, jakkoli chcete. To samé platí i pro "Life Of Misery", která nemálo připomíná nu metalovou skupinu ADEMA. Poslední dvě položky tracklistu představují Jasena asi nejlépe. Čistým hlasem zazpívanou "In Memory Of…" jsem už zmínil výše a desku pak uzavírá "Blindfold", což je na novince další hard rocková vypalovačka.

Dlouho jsem nad "Resilience" přemýšlel a asi ještě nějakou dobu budu. DROWNING POOL se stále více oddalují od svých hudebních počátků, což není úplně na škodu, protože hard rockový projev jim docela svědčí. Pánové složili na desce složili nejednu věc, která se může stát hitem. Bohužel tak, jak se kapela vzdaluje své minulosti, tak se jejich současná tvorba začíná oddalovat mně. Hlavně Jasen plusových bodů příliš nepřidal, což ale není jeho chyba. Jen na vás bude záležet. zda přijmete směr, kterým se DROWNING POOL ubírají a nebo si raději pustíte věci starší.

Převzato se svolením serveru Heavy Metal Hell

Kozel             


www.drowningpool.com

YouTube ukázka - Saturday Night

Seznam skladeb:
1. Anytime Anyplace
2. Die For Nothing
3. One Finger And A Fist
4. Digging These Holes
5. Saturday Night
6. Low Crawl
7. Life Of Misery
8. Broken Again
9. Understand
10. Bleed With You
11. Skip To The End
12. In Memory Of…
13. Blindfold

Sestava:
Jasen Moreno – zpěv
C. J. Pierce – kytara
Stevie Benton – baskytara
Mike Luce – bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 46:18
Produkce: Kato Khandwalla, John Feldmann
Label: Eleven Seven Music
Země: USA
Žánr: Nu metal/Hard rock

Diskografie:
2001 - Sinner
2004 - Desensitized
2007 - Full Circle
2009 - Loudest Common Denominator (Live)
2010 - Drowning Pool
2013 - Resilience

Souvisejcí recenze, reporty, rozhovory


Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.04.2013
Přečteno: 2706x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.085 sekund.