NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CODE OF SILENCE - Dark Sides Of Babylon

Když od britských rockerů Eden´s Curse odešel jejich hlas (a svým způsobem i nositel autorských práv na jméno kapely) Michael Eden, kapela sice ohlásila jméno jeho nástupce a vypustila do světa i optimistické zprávy o práci na svém čtvrtém albu. Jenže nový pěvec Marco Sandron už to taky zabalil, práce na novince se lehce zasekla a jeden by řekl, že se kluci z Eden´s Curse asi začali nudit. Basák Paul Longe totiž napsal hromadu muziky, na kterou jeho kámoš James Murray napsal texty, motající se kolem legendy o templářích, celou tuhle lahůdku předhodili spolku Code Of Silence, smíchanému z různých konců světa, v jehož čele stojí křikloun Gus Monsanto, známý z Revolution Renaissance a Adagio, sám Paul Longe zasedl na producentskou stoličku a společně spáchali desku, která tu mezeru, vzniklou výpadkem u Eden´s Curse, poměrně slušně zaplňuje.

Debutovka „Dark Skies Over Babylon“ je totiž téměř tím šťavnatě melodickým, prosvětleně optimistickým a svižným hardrockem, u kterého si nadšeně zavýsknou příznivci již zmíněných Eden´s Curse, Wolfpakk, Fair Warning, Bonfire či třeba Crystal Ball. Hardrockem, který jednu svoji hranici díky vzdušným melodiím otírá až o území A.O.R., druhá hranice díky občas pěkně ostrým kytarám a dynamické rytmice se občas prolíná až na území hutného heavy metalu. Díky důvtipně a účelně využitým klávesám, jasně znělému, čistému a příjemně znělému vokálu Guse Monsanta většina skladeb, i přes svojí razanci, může vyznívat trochu nasládle. Předpokládám však, že ta tenoučká cukrová poleva je přesně tím efektem, kterého Code Of Silence chtěli dosáhnout a nutno uznat, že se jim to podařilo skvěle.

„Black Abyss“ pak pro mě představuje dokonalý reprezentativní vzorek desky (každá z ostatních skladeb může s touhle peckou stát v jedné řadě). Dramatický úvod, napínavá atmosféra, vzrušující klávesy, chuťově bohatý chytlavý motiv, excelentní vokální projev, střídání temp i nálad, výborné kytarové sólo, šikovné spojení jemně poetických motivů s kovovou razancí do jednoho silného celku, ozdobeného dráždivými sbory a hymnickou melodií. To je mustr, kterého se Code Of Silence drží prakticky celou dobu, přesto jsou natolik variabilní, aby se každá ze skladeb stala samostatným výrazným příběhem. A o tom, jací jsou Code Of Silence mistři v zacházení s pocity, pak svědčí baladická (ano, v té sladké náladě je přesně tohle okamžik, rozhodující o tom, zda se na desku náhodou nenalepí nějaký ten šplíchanec banality) titulka „Dark Skies Over Babylon“ se špetkou nezbytné pompéznosti. Skladba, která by se klidně mohla objevit v leckterém rádiu, aniž by urazila rockerské cítění, dobře doplňuje tuhle povedenou kolekci.

Silná deska, plná povedených a vzdušných melodií, melodií, melodií. Stoprocentní doporučení. A jenom skutečnost, že některé melodie mohou znít trochu povědomě (což však v tomhle ranku už fakt není nic překvapujícího), brání ještě vyššímu hodnocení.

Savapip             


www.codeofsilence.co.uk

YouTube ukázka - Sky Is Falling Down

Seznam skladeb:
1. Omertà
2. Bitter Sweet Paradise
3. Sky Is Falling Down
4. Tame the Tempest
5. Dark Skies over Babylon
6. Seventh Seal
7. Witches of November
8. Black Abyss
9. Knights of the Crimson Cross
10. Midnight Cathedral (Veritas)
11. Here to Heaven

Sestava:
Gus Monsanto - zpěv
Ben Randall - kytara
James Murraz - baskytara
Scott McLean - klávesy
John Clelland – bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 1:00:43
Label: Mausoleum
Země: Velká Británie

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.05.2013
Přečteno: 2173x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nečekanědobrá deska,...7. 05. 2013 10:37 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09294 sekund.