RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AQUARIA - Luxaeterna

Je fakt, že poslední dobou mě toho v speed-power metalovém ranku moc nezaujalo. Buď je to tím, že se ke mně dostaly špatné kapely, nebo je to prostě tím, že jsem byl touhle „škatulí“ za poslední 2 roky notně přesycen… Pomalu ale jistě jsem už přestával doufat, že mě něco potěší – a hle – stalo se! Naprostou náhodou jsem narazil na tuhle mladou brazilskou melody partičku, říkající si Aquaria. Tahle „mladá Angra“ se ještě donedávna jmenovala Uirapuru a pod touto hlavičkou vydala dvě demonahrávky (Here Comes The Life – 2001 a Flames Of Trinity – 2002), které byly předzvěstí tohoto debutového CD. Debut - to bylo také to první, čemu jsem se podivil – safra, tohle že je debut??? Je! Ok – potom hoši všechna čest! Nechci vás přechválit, ale kdyby dokázala alespoň polovina zavedených kapel nahrávat v dnešní době alba, jako je toto, potom by byl hudební svět hnedle veselejší. A to doslova – pojďme se téhle „nadílce“ mrknout na zoubek. Jestliže jsem Aquariu výše označil jako „mladou Angru“, berte to mírně s rezervou. Aquaria působí (s přihmouřením oka) spíše jako mix starých Helloween (především doba kolem Keeper) a Rhapsody (pompa, aranže, sbory). Z Angry mají chlapci především tu „brazilskost“. A právě ta se z velké části podílí na tom, že tahle banda nezní jako tuny dalších speed spolků, kterým „zachutnaly dýně“. Jistě – občas si tu zatrilkujeme, ale ta melodika – to je prostě nádhera! Jako člověk, přesycený německým melodickým kovem musím říct, že tohle je dar z nebes! Díky za něj!

Dalším velkým pozitivem schledávám pestrost celého materiálu – člověk se nemůže nudit ani kdyby chtěl. Zvrat střídá zvrat, tempa se mění, bombastické pasáže střídají ty „skromnější“ a zbude čas i na procítěný pomaláč (mimochodem – opět žádná tuctovka). Skladby rozhodně nejsou poskládány stylem „sloka-refrén-sloka-refrén“, ale mají daleko komplikovanější strukturu, která dává vyniknout hráčským výkonům – kluci nejsou žádná ořezávátka a svoje nástroje mají perfektně zmáknuté – místy má deska dokonce až progresivní nádech. Ani zpěvák Leandro se za svůj výkon nemusí stydět – ba naopak! Jeho hlas by se neztratil ani na již zmiňovaných Keepers od Helloween – s Kiskem toho má společného celkem dost. Nevím jak naživo, ale z desky mi připadá jako zpěvák, který nemá téměř žádné hranice (možná ještě trošku vyzpívat a bude to bez chybky). Při jeho poslechu člověk navíc vycítí, že do toho dává srdce (stejně tak na mě působí i všechny kompozice – žádná prvoplánovanost, psáno z čiré lásky k muzice – to mi nevymluvíte!) a nahrávka díky tomu kolem sebe vytváří místy až magickou auru – což spoustě dnešních podobně orientovaných spolků chybí.

No, pevně doufám, že s dalším albem mi hošani opět udělají radost a vloží do něj všechen svůj um. Byla by škoda, kdyby se tahle nadějná mladá kapela sesunula někam do průměru a zbyla po ní pouze jedna výborná nahrávka. Nezbývá nic jiného, než nadělit „devítku“ – ten jeden bod navíc si nechám pro příště… A doufám, že to příště bude už brzy…

Hannnz             


Seznam skladeb:
1. Aeternalux
2. And Let The Show Begin
3. Here Comes The Life
4. Spirits Of Light
5. Humanity
6. Whispers And Pain Of Mother Nature
7. Choice Time
8. Judgement Day
9. Your Majesty Gaia
10. Luxaeterna
11. Sons Of The Sky, Brothers Of The Earth (bonus track)

stopáž: 73:59
rok vydání: 2005


Vydáno: 03.06.2006
Přečteno: 3728x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Aquaria - Here comes the lifeMate nekd...12. 12. 2007 12:18 tahoo


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09671 sekund.