PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Kimi (Strip Dolls) - Nikdy jsme žádný žánr neodsuzovali

Žánrově těžko zařaditelná formace Strip Dolls nedávno zvítězila v prvním kole naší obnovené Metalparády. A byli jste to právě vy, čtenáři, kteří je svými hlasy podpořili. Důvod k rozhovoru je tedy zřejmý. O to větší radost mám, že se mi povedlo vyzpovídat talentovanou zpěvačku Kimi. Ta si soudě podle jejích reakcí své hudební začátky v kapele evidentně užívá. Držme tedy palce, ať jí tato energie a nadšení vydrží!

Kapela byla založena už v roce 2008. Co zásadního se za těch pět let odehrálo?
Během té doby se odehrálo mnoho zásadních momentů. Za jeden z nich lze samozřejmě označit můj příchod do kapely na jaře roku 2009. Tehdy jsme se ještě jmenovali Damneed. Během dalších let proběhla spousta personálních změn. Ta nejzásadnější z nich proběhla u mikrofonu, a to začátkem roku 2011, kdy zpěváka Diega na tomto postu vystřídal, do té doby náš baskytarista, Peťan Woody.

Zpívala si někdy ještě v nějaké jiné kapele nebo jsou Strip Dolls ti první?
Ne, Strip Dolls nejsou první. Nějakou dobu jsem zpívala v kapele Nekoná se!, která se později přejmenovala na Chiara in Tears. S touhle kapelou to bylo „mé poprvé“ na pódiu. (smích)

Co vás vedlo k názvu Strip Dolls?
Jak už bylo řečeno, původně jsme si říkali Damneed. Tento název s sebou nesl ale hodně negativ. V podstatě nikdo nevěděl, jak vznikl a už vůbec nikdo, co vlastně znamená. Proto jsme se krátce poté, co došlo ke změně zpěváka, rozhodli vymyslet kapele zároveň nový název. Volba nakonec padla na Strip Dolls, a to hned z několika důvodů. Tohle slovní spojení totiž v angličtině pravděpodobně nenajdete, přesto ale nabízí hned několik možností pro svůj výklad.

V naší hitparádě jste se prezentovali skladbou „Santa“. Můžeš nám prozradit, o čem tato skladba je? Proč jste vybrali zrovna ji?
„Santa“ je pilotní song našeho prvního EP vydaného pod názvem Strip Dolls. Zároveň patří k našim nejoblíbenějším skladbám, a proto jsme se rozhodli vybrat si „Santu“ i pro hitparádu. Text písně je (podobně jako v případě několika dalších našich songů) celkem ulítlej, pojednává totiž o tom, že i samotného Santu mohou občas potrápit noční můry, a to přímo v podobě samotného Freddyho Kruegera.

Kdo všechno se tedy vlastně podílí na textech? (popř. o čem jsou)
Texty jsou do této chvíle výhradně záležitostí mojí a „screamo“ zpěváka Peťana. Pokoušíme se jednak o texty s hlubším obsahem sdělení, stejně jako o „ulítlosti“ typu Santa.

Jak bys popsala styl, který hrajete? Jsou nějaké kapely, z kterých čerpáte?
Hlavně v počátcích jsme přemýšleli, do jakého žánru sami sebe zaškatulkovat. Časem se ale ukázalo, že nás zaškatulkovat v podstatě nelze, a proto jsme se rozhodli pro tak trochu univerzálně využívané označení crossover. V naší muzice se totiž prolíná spousta vlivů našich oblíbených stylů a popravdě řečeno, toho všeho je hodně velká směska. Prakticky posloucháme vše od metalcoru, punku, blues, až po drum´n´bass. Jednoduše řečeno, nikdy jsme neměli určený svůj nejoblíbenější žánr a nikdy jsme taky žádný žánr neodsuzovali. Vlivy oblíbených kapel by se určitě v naší muzice našly, nicméně těch kapel by nejspíš byla (vzhledem k výše uvedenému) pořádná várka.

A ty konkrétně máš nějaký pěvecký vzor?
Tak samozřejmě je spousta výborných zpěvaček, které poslouchám. Kdybych ale měla označit jednu z nich za svůj vzor, byla by to nejspíš Pink. I když poslední dobou se mi začala líbit Hayley Williams z Paramore. Líbí se mi jak její zpěv, tak její energičnost. Jo a má skvělý vlasy. (smích)

Míváš někdy trému před koncertem? Jestli ano - jak se s tím vypořádáváš?
Zpívám už sice dost dlouho, ale tréma před koncerty stále je. Někdy je menší a někdy větší, ale většinou odezní během pár prvních songů.

Kolik koncertů už máte zhruba za sebou? A na jaký vzpomínáš nejraději?
Máme odehráno přibližně padesát koncertů. A na jaký vzpomínám nejraději?? Těžko říct, ale v Divadle pod lampou a dalších plzeňských klubech se nám vždycky moc líbilo.

Jaké máte plány do budoucna?
Vzhledem k tomu, že jsme toho doposud naslibovali už poměrně dost a zdaleka ne všechno se nám zatím podařilo splnit, tak se o plánech nemluví úplně nejsnáze. Letos je pro nás hlavním úkolem určitě natočení singlu, a to nejlépe během léta. Hned poté začneme přemýšlet o dalších plánech, které by mohly být i o něco odvážnější. Nechme se do té doby překvapit ...

Mikka             


bandzone.cz/stripdolls

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.06.2013
Přečteno: 3206x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0932 sekund.