MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAD ARCHITECT - Journey To Madness

To by nebyl Snowy Shaw, aby vydržel chvíli v klidu. Tato zvláštní švédská ikona působila v nespočtu kapel a projektů ať už jako zpěvák, bubeník, či téměř jakýkoliv jiný instrumentalista. V poslední době jsme ho zaznamenali předně za bicí soustavou švédské „elitní jednotky“ Sabaton, v nově vzniklé kapele Mad Architect se ale opět ujímá mikrofonu a bubny přenechává osobě nesoucí jméno Sven Lindsten. Pojďme se tedy podívat, jak mu to u mikrofonu svědčí a co metalové scéně temněji laděná kapela Mad Architect může nabídnout.

Vznik kapely mají na svědomí právě kytarista Magnus Daun a bubeník Sven Lindsten, kteří sáhli po netradičním vokalistovi, tedy výše zmiňovaném Snowym, aby již v roce 2011 vydali první EP, obsahující skladby z alba, které letos spatřilo „temnotu světa“. Volba vokalisty je jedna z věcí, která obvykle určuje, jak budou posluchači celou desku vnímat a Snowyho barva hlasu, po které většinou sahají skladatelé progu, dokonale odpovídá náladě nahrávky a tématu.

Kapele se totiž povedlo namíchat koktejl z powermetalu s notnou dávkou tajemna starých krypt, ochuceným nečekanými hudebními dramatickými zvraty a pasážemi, ze kterých přebíhá mráz po zádech. Představte si, že posbíráte různé metalové žánry, jako právě již zmiňovaný power metal, čajovou lžičku progrese, špetku blackmetalu, a tajemnou gotickou přísadu, a to všechno nacpete do mixéru, zamícháte a vznikne z toho „Journey To Madness“.

Ačkoliv deska obsahuje pouze osm skladeb, neobešla se bez instrumentálního intra otevírajícího bránu do snového mysteriózního světa. Pořádným otvírákem je pak štiplavá „Dreamworld“, kde se představují téměř veškeré elementy, které nás budou na desce provázet. Většinu času nadále proplouváme vodami již výše zmiňovaného koktejlu, nacházíme například gotické aranže v osmi a půl minutové spletité skladbě „Universal Law“. V protikladu půlminutová „Transition“ nás zase v půlce alba přenese do trochu jiné roviny. Neboť následující „Sailing Away“ je opět svižnější, chytlavější, nejvíce powermetalová a navíc u ní hrozí zaseknutí hlavního motivu v hlavě jako u porouchaného gramofonu. I následná „Floating“, přestože pomalejší, obsahuje mnohem více melodičtějších prvků, než první polovina desky.

Drsné kytarové riffy se často snoubí s téměř něžnými akustickými tóny a atmosferickými nabubřelými klávesami. O jak jinak než zdařilou mixáž a mastering se postaral Andy La Rocque, který má na svědomí například King Diamonda, vyjma bonusové skladby „Altered States“, kterou si vzal na triko Goran Finnberg.

„Journey To Madness“ určitě není na první poslech, je třeba se do desky trochu propracovat. Nakonec ale šílený architekt není až tak šílený a ona cesta do šílenství je víceméně jen nadnesená. Nic takového totiž po poslechu nahrávky opravdu nenastává a když se nepodíváme na texty, ve kterých se naopak o tomto stavu mysli pánové zmiňují, album po hudení stránce žádné šílenosti nepřináší. Na druhou stranu se jedná o velmi zdařilou debutovou nahrávku a pro ty, co hledají v hudbě něco nového, či odlišného, může být zajímavým přínosem.

Veronika             


www.madarchitectofficial.com

ukázka na youtube

Seznam skladeb:
1. Echoes From Beyond
2. Dreamworld
3. Universal Law
4. Mad Architect
5. Transition – part 1
6. Sailing Away
7. Floating
8. Strange Machine
9. Altered States (bonusovka)

Sestava:
Magnus Daun – kytara
Snowy Shaw – zpěv
Sven Lindsten – bicí
Jörgen Oscarsson – klávesy
Erik Ferentinos – basa

Rok vydání: 2013
Čas: 37:42
Label: Supertzar Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2013 – Journey To Madness



Vydáno: 28.08.2013
Přečteno: 2356x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45969 sekund.