PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KING ALBATROSS – King Albatross

Tak nám zase jednou ze severu přicházejí dobré zprávy. Mladých talentů je ve Švédsku očividně netušené množství a jedním z téhle řady jsou i King Albatross. Ti letos vlastním nákladem vydali čtyřskladbové EP, jako první uchutnávku své budoucí kariéry, která, tuším, nebude zanedbatelná, když tak poslouchám jejich schopnosti. V čele kapely stojí dívka Therés Enström, která možná vyhlíží jako křehotinka s andělským obličejem, ale ve skutečnosti je to pořádná dračice. Nebojím se říct, že s touhle originální kapelou je na obzoru opravdu velká naděje do budoucna.

Nahrávku nejlépe charakterizuje pestrost a žánrová neukotvenost. Ačkoli základem je hard rock/metal, během pouhých čtyř skladeb se vystřídá neskutečné množství hudebních poloh, vlivů a nápadů, které hudbu téhle mladé bandy obohacují. To, co by bylo moc fajn samo o sobě se tak stává velmi originální záležitostí, která se dá jen těžko k něčemu přirovnat. Úvodní skladba „Ghost“ (mimochodem nejjasnější hit nahrávky) je převážně metalovým kouskem ve stylu Sister Sin – tedy s příchutí pořádné dávky špinavého rock n´rollu. Je naprosto bez debat, že Therés se rovnou zařazuje mezi ty nejtalentovanější a nejzajímavější zpěvačky na scéně. Předně má v krku to, co si tahle muzika žádá nejvíc, totiž pořádně nabroušenou rockovou pilu. Zároveň je ale schopná jít do výšek či předvádět velmi variabilní střední polohy a procítěné hloubky. Její hlas je silný a projev nadmíru příjemný a přirozený.

Ačkoli se úvodní „Ghost“ povedla nejvíc, ostatní tři skladby si jdou každá svým směrem a je vidět, že pánové a dáma se experimentů nebojí. V druhé věci s názvem „Better When You´re Gone“ zní Therés na začátku jako bluesová zpěvačka ze zakouřeného baru čtyřicátých let, která se během večera nechala pozvat na pár skleniček. Což rozhodně nemyslím nijak negativně, ta atmosféra z toho přímo dýchá. Skladba se následně přehoupne do rockového refrénu a vokály se naprosto proměňují. Začátek třetí „The Only Sun“ zní jako něco, co by vydaly Leaves´ Eyes. Refrén poklidné skladby je v tomto případě nasládle poprockový, ovšem přibarvený originálními kytarami, které celému vyznění dávají úplně nový rozměr. Poslední „Who Are You (When Your God Is Dead?)“ je pak nejvíce rock n´rollovým kouskem, který místy zavání až punkovou neučesaností a agresivitou.

Všechny skladby mají ale jedno společné. Jsou nadmíru vydařené. Je to dravé, má to šťávu a náboj a mladickou energii a zároveň je hudba King Albatross velmi nápaditá, nesmírně variabilní, bez limitů a až překvapivě muzikantsky vyzrálá. Pojďme si jméno téhle kapely zapamatovat, protože jsem si jistá, že o jich v budoucnu uslyšíme. Teď nezbývá nic jiného, než se těšit na plnohodnotné album v podobném duchu.

Ray             


www.facebook.com/Kingalbatross

Seznam skladeb:
1. Ghost
2. Better When You´re Gone
3. The Only Sun
4. Who Are You (When Your God Is Dead?)

Sestava:
Therés Enström – zpěv
Martin Svedlund – kytary
Erik „Jerka“ Sävström– basa, kytary
Magnus Gunnerfeldt – bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 16:02
Vydavatelství: vlastní náklad
Země: Švédsko

Diskografie:
2013 – King Albatross EP



Vydáno: 29.11.2013
Přečteno: 2297x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jsou z místa mého...30. 11. 2013 4:12 Ray
Ne o to nejde...29. 11. 2013 19:09 čéééši do toho
možná by ses...29. 11. 2013 16:01 Savapip
Mimochodem máš...29. 11. 2013 11:40 Ray
Třeba tím, že...29. 11. 2013 11:38 Ray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10132 sekund.