CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEMONA - Speaking With The Devil

"Speaking With The Devil" je dalším z počinů kanadského speed uskupení Demona. Úplný počátek kapely je potřeba hledat v jihoamerickém Chile, kde vznikl projekt o jedné osobě, konkrétně zpěvačce a kytaristce Tanze. Ta se časem přestěhovala do kanadského Quebecu, kde se zformovala dnešní čtyřčlenná Demona. V této sestavě se začíná dávat dohromady kompletní line-up, zvuk i image kapely, tak jak ho můžete vidět a slyšet nyní.

Začátkem musím ocenit povedený zvuk. Poměr zpěvů/vokálů a instrumentálky vyzní tak akorát. U zpěvu jsem se pozastavila nejdéle, protože při jeho hodnocení se stále pohybuji na pomyslné hranici, na které nevím, zda mi tak moc vadí, nebo se mi tak moc líbí. Tanza má velmi originální barvu hlasu, kterou není moc často slyšet, tedy rozhodně ne u metalu. Její hlas dodává ostrému zvuku mystický nádech, který mě přivedl k asociaci charismatické divoženky mezi bandou motorových pil. Ať se to líbí nebo ne, všichni víme, že důležité je zaujmout, a Tanzin zpěv je toho záruka.

Přejdu-li přímo k CD, je to jako skok do horké vody, kdy s drzým výkřikem "Dirty Speed Metal" vypukne stejnojmenná smršť. Zpěvaččiny většinou úspěšné pokusy o glissanda mě opravdu baví. Je to skvělé okořenění celku, i když někdy čeho je moc, toho je moc, že? Doporučuji si pustit při takovém tom rebelském bloumání po nočním městě, kdy má člověk pocit, že mu celé město leží kdesi v hlubině. Z celého alba je pro mě jasným favoritem song "Speaking With The Devil". Posluchač se veze na vlnách skvěle zdvojených kytar, střídání tempa a ďábelského smíchu. A o tom to má přeci být!

Trochu mě mrzí, že mě zaujaly asi jen tři písničky, které si ráda pustím znovu. Nerada bych mluvila o jednotvárnosti. Střídání temp zde rozhodně funguje, stupňování jednotlivých písní jakbysmet. Jednotlivé songy se ale brzy začínají slévat dohromady, začneme-li se ale bavit o gradaci alba jako celku, nadšení pomine. Stereotypní dobrá kvalita je sice dobrá, ale stále stereotypní.

Obal se mi zdá nevýrazný, obyčejný. Neřekla bych, že je to album, které vás v hudebninách kdovíjak zaujme na první pohled, a podle mého tohle je přesně to, co je nejdůležitější v době, kdy se CD až tak moc neprodávají. Možná by se celkově dalo mluvit o drobném klišé. Každopádně vykukující ďábel vystihuje motiv i náladu alba perfektně, ať je to jakkoliv dokola omílané téma.

"Speaking With The Devil" vyšlo čtyři dny před Vánocemi na CD, kazetách i vinylu. Pokud hledáte něco exotického a přece z odnože metalu, pak doporučuji. Rozhodně nečekejte ten speed, který slyšíte na každém fesťáku v okolí.

Ája             


www.demonametal.com

YouTube ukázka - Lawbreaker

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Malvenidos
3. Dirty Speed Metal
4. Speeking With The Devil
5. Traitors
6. Bad Boy
7. Demona
8. Stranger Then The Hardest Stone
9. Mercenario
10. The Sorcerer´s Escapade
11. Outro

Sestava:
Tanza - zpěv, kytary
Gabrihell - kytary
Jeff - baskytara
Antoine - zpěv

Rok vydání: 2013
Čas: 40:15
Label: INFERNO Records
Země: Kanada

Diskografie:
2012 - Metal Through the Time
2013 - Speaking With The Devil

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.01.2014
Přečteno: 2005x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10224 sekund.