ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




QUEENSRŸCHE – American Soldier

V roce 2009 kapela vydala další desku, od které jsem popravdě předem už nic nečekala. A to nejenom kvůli formě kapely, ale také kvůli samotnému tématu. Koncept má být o amerických vojácích, kteří zažili boje od 2. světové války dodnes. Především se pak soustředí na válku v Iráku. Tate kvůli tomu strávil několik let rozhovory s vojáky, v čele s jeho vlastím otcem, a sbíráním jejich osobních příběhů. No nezní vám to prostě extrémně americky?

Tak předně, naprosto nemám tušení, co na tomhle albu kapela nahrávala celých devět měsíců. Výsledek je dokonale uspávající a naprosto postrádající atmosféru a myšlenku, které se tak zoufale snažilo zachytit. Je to takové „rádoby koncepční“ album. Skladby k sobě nesedí, jsou nesmyslně rozkouskované a žánrově nestabilní a vzato kolem a kolem - s metalem mají společného jen málo. Pohled na vojáky je extrémně romantizovaný. Texty jsou melodramatické, ufňukané a hodně se staví na částech interview s vojáky. Celý tenhle pokus působí jednoduše trapně a ještě ke všemu utahaně, protože i kdyby kapela na album umístila jenom polovinu ze skladeb, které jsou v pomalém tempu, pořád by to bylo moc. A ke všemu navrch ten ohavný saxofon, což je nástroj, který prostě nemůžu vystát.

Už při otvíráku „Sliver“ je jasné, že tohle ani nestojí za poslech. Z repráků se na posluchače vyřine něco jako pokus o nu-metal, který je tak příšerný, že ani nemám slov. V dalších skladbách vás budou konstatně otravovat mluvené části a různé vojenské zvuky (helikoptéry, střelba...). Asi nejhorší jsou tyhle části v „If I Were King“ a „Unafraid“. Balady prakticky postrádají smysl, protože nedokážou vyvolat emoce. Zářným příkladem je „Home Again“, duet Tatea a jeho dcery Emily, který je o otci, který se z války vrací domů k rodině. To by mělo být dojemné, obzvlášť, když je to duet s dcerou, ale... prostě není.

No a Tateův vokální výkon je vlastně skoro smutný. Dost nechápu tu snahu zakrýt jeho snižující se rozsah divokými efekty, které dělají ze skladeb totální guláš. Naprosto jsem nepobrala „Unafraid“, kde se několikrát opakují části s podivně upravenými vokály a nebo „Hundred Miles Stare“, kam Tate nahrál několik vokálních tracků, které jsou navršeny na sebe, aby vytvořily harmonii. Je tedy docela smutné, že i po postprodukci tahle část zní mimo tón. Celé to pak korunuje už tradičně špatná produkce a popově znějící bicí. Vezmeme to zkrátka, tohle album je hudební blivajz přetékající odporně americkým klišé a já už ho nikdy nechci slyšet.

V obsazení kapely došlo po vydání k další změně na kytarovém postu. Poté, co byl Stone odejit, Wilton na albu nahrál oboje hlavní a doprovoné kytary. Následně byl přijat Parker Lundgren, který už přetím hrál na Tateově sólovém turné a shodou okolností měl v té době také vztah s Tateovou nevlastní dcerou Mirandou. Vedle klasického turné Queensrÿche v roce 2010 odehráli i pár speciálních koncertů pro americké vojáky na základnách v Iráku. Při jednom koncertu zažila kapela bombardování, ale navzdory prvním zprávám, které udávaly, že někdo z kapely byl zraněn, se nakonec ukázalo, že se naštěstí nikomu nic nestalo.

Ray             


queensrycheofficial.com

Seznam skladeb:
1. Sliver
2. Unafraid
3. Hundred Mile Stare
4. At 30,000 Ft.
5. A Dead Man's Words
6. The Killer
7. Middle of Hell
8. If I Were King
9. Man Down!
10. Remember Me
11. Home Again
12. The Voice

Sestava:
Geoff Tate – zpěv
Michael Wilton – kytary
Eddie Jackson – basa
Scott Rockenfield – bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 01:00:34
Vydavatelství: Rhino Entertainment
Země: USA

Diskografie:
1984 – The Warning
1986 – Rage for Order
1988 – Operation: Mindcrime
1990 – Empire
1994 – Promised Land
1997 – Hear in the Now Frontier
1999 – Q2K
2003 – Tribe
2006 – Operation: Mindcrime II
2007 – Take Cover
2009 – American Soldier
2011 – Dedicated to Chaos
2013 – Queensrÿche

Související články


Vydáno: 22.05.2014
Přečteno: 4585x




počet příspěvků: 27

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Takna poslední...9. 07. 2020 21:32 Ivan
Pepsi StoneAle víš co, máš...25. 05. 2014 11:19 down
to Ppsi StoneShrň si to jak...25. 05. 2014 8:25 MARA 91
Já bych to shrnul...25. 05. 2014 8:16 Pepsi Stone
MARA 91Souhlas. Tribe je...24. 05. 2014 22:13 down


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0896 sekund.