PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HOLY SHIRE - Midgard

Před necelými pěti lety si v italském Milánu vzal bicmen Massimo „The Maxx“ Pianta do hlavy, že rozběhne kapelu, která se bude věnovat tvorbě originálního symfonicko-epického metalu. O tom, že se mu tento cíl podařilo splnit (nebo alespoň dotáhnout k nějakému výsledku), svědčí letos vydané album „Midgard“. Že to asi nebyla cesta jednoduchá, mluví například to, že finální podoba tohoto alba uzrála již v roce 2012, a než se jej podařilo letos přivést na světlo bóží, lovili Holy Shire v pěveckých vodách až na druhém konci světa v Argentině. S odpovědí na otázku, zda tohle úsilí a čekání stálo za to, vás nebudu napínat, i když až tak úplně jednoznačná není – je to takové lehce váhavé „ale jóóó…“

A přitom Holy Shire mají potenciál pro to být v rámci svého žánru (aspoň trochu) originální – především díky nepříliš tradiční vokální „kooperaci“ a pak také díky příjemné flétně vonící romantikou i decentní folkovinou (nemluvě o tom, že nahňoucat na pódium osm muzikantů taky nebývá zrovna standard). Zádrhelem však může být skutečnost, že avizovaná epičnost je celkem neprůbojná a symfoničnost víc než decentní. „Midgard“ je díky tomu takovým převážně zasněným pohádkovým pohupováním, u kterého spíš než srdeční zástava z přemíry vzrušení vás přepadne mírná lenivá ospalost.

Může za to prakticky vytrvale vláčné tempo, ve kterém ty zlehounka kovově tvářící se kytary a bicí (je to takový neposedně sladký odér, známý třeba od Edenbridge) nemají dostatek síly zabouřit, ty poměrně chytlavé a příjemné melodie sice mají možnost vyniknout, ale nestrhnou, a romantická flétna, která mohla být hlavní zbraní, sice pozornost přitáhne, ale celé tohle sladké představení ještě navrch pocukruje. A tak to zásadní dobrodružné dění je třeba hledat u mikrofonu, kde doporučuji zvýšit pozornost. Jinak by se vám totiž mohlo stát (a zdaleka byste nebyli jediní), že si pod tím étericky křehkým ženským vokálem a jeho maskuliním (v mírné podobě) protějškem představíte dvě osoby. Chyba lávky, oba hlasy má na starosti divoženka Aeon (klobouk dolů před barevností jejího hrdélka!), které s operními výškami pomáhá již zmíněná Jihoameričanka La Sisiki.

Asi je to celé o vyčerpatelnosti té snově křehké nálady desky, vždyť úvodní „Bewitched (My Words Are Power“ a následující „Winter Is Coming“ (no jasně, když symfonika a výpravnost, tak asociace na „Hra o trůny“ je ideální téma) určitě nudit nebudou. Tedy, on nebude nudit ani ten zbytek, jen splyne do jakési líbivé neprůbojnosti s absencí drápů. A tak může být „Midgard“ jakýmsi lízáním čokolády přes alobal. Chtělo by to důkladně rozbalit, milí Holy Shire! Takhle bude finální rezultát mluvit o sice líbivé, ale opatrné, decentní desce, prakticky prosté vzrušení. Hodnej metálek.

Savapip             


FB kapely

YouTube ukázka - Winter Is Coming

Seznam skladeb:
1. Bewitched (My Words Are Power)
2. Winter Is Coming
3. Gift of Death
4. Overlord of Fire
5. Holy Shire
6. The Revenge of the Shadow
7. Beyond
8. Holy War
9. Midgard
10. Greensleeves

Sestava:
Aeon - zpěv
Elisa - zpěv
Andrew Moon - kytara
Ed Gibson - kytara
Piero Chiefa - baskytara
Reverend Jack- klávesy
Massimo „The Maxx“ Pianta - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 53:33
Label: BakerTeam Records
Země: Itálie

Diskografie:
2014 - Midgard

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.08.2014
Přečteno: 1738x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08802 sekund.