PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NAKED IDOL - Filthy Fairies

Není zas tak časté, aby ve spolku Mistra Lordiho docházelo k personálním změnám. Nejožehavějším místem je post basáka, na kterém se do současnosti protočili celkem čtyři muzikanti. Pamětníci si určitě vzpomenout na toho, který se může pochlubit tím, že spolu s Lordi nabrumlal jejich první album „Get Heavy“. Je to už dvanáct let, co Magnum řady finských monster opustil. Že však vzpomínky na tohle svojí misi neodložil k ledu, vypovídá o loňském Halloweenu vydané pětiskladbové EP „Filthy Fairies“ jeho spolku Naked Idol.

Umím si živě představit, že by Lordi klidně mohli kteroukoliv skladbu z „Filthy Fairies“ použít jako béčko pro singly nebo jako bonusovky pro řadová alba. K tomu, aby tyto songy mohly pomýšlet o nějaký stupínek výš, by do nich musel Magnum napumpovat daleko víc adrenalinu, zvýšit tempo a přidat něco na přitažlivosti. Ta melodická pupeční šňůra je tam víc než hmatatelná, jen těm potencionálně stadiónovým refrénům (v porovnání s bývalými kolegy) chybí ta živočišná chytlavost a řezavost, jako by Naked Idol byli o jednu generaci starší a už jim to prostě nehrálo tak rychle, důrazně, intenzivně a šťavnatě (tím nechci říct, že by snad Naked Idol hráli špatně, to vůbec ne, jen je jejich hard-rock zemitější a utahanější). Spřízněnost s Lordi potvrzuje účast samotného Mr. Lordiho v titulní, až stonerovsky zatěžkané skladbě (kupodivu, je to zároveň asi ta nejméně výrazná, řekl bych až bezbarvá část kolekce) i bubnování dalšího Lordi-exáka Kity ve dvou skladbách. A když už jsou Naked Idol cosi jako zpomalení Lordi, možná nepřekvapí, že nejpovedenější částí skládanky je pomalejší „Jane“ se zvonivými klávesami, povedeným sólem (ostatně Antiho kytara si tuhle chválu zaslouží prakticky trvale) a ukázkou toho, jak blízko mají Lordi k Alice Cooperovi.

Možná je optika, zaměřená čistě na srovnání Nasty Idol s Lordi, poněkud zúžená. Když ona ta podobnost z toho leze příliš okatě. „Filthy Fairies“ nejsou špatnou deskou, jen Magnumovi nezávidím jeho pozici. Zjevně je v téhle poloze na svojí parketě a nemá potřebu na ní cokoliv měnit, ale těm, kteří obdivují Lordi, bude v jeho pojetí něco scházet, a těm, kterým Lordi nevoní, budou z téhle nahrávky smrdět na sto honů. Takže, milý Magnume, jak z toho ven?

Savapip             


FB Naked Idol

Seznam skladeb:
1. Shattered
2. Hungry (For You)
3. Filthy Fairies
4. Jane
5. Devil Ridin´ Shotgun

Sestava:
Malcolm - zpěv
Anti - kytara
Magnum - baskytara
Janis K. - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 18:50
Label: Rascal Music Finland
Země: Finsko

Diskografie:
2013 – Filthy Fairies (EP)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.08.2014
Přečteno: 1723x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10053 sekund.