CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BOKOM OKOLKY - Prelomový album

Bylo nebylo, nedávno tomu. Na začátku devadesátých let vycházela úžasná kompilační elpíčka. Příležitost zaznamenat po sametovce svoje nápady (či alespoň jejich střípky) do asfaltu dostala řada kapel, která by za „normálních“ okolností asi takovou možnost jen těžko měla (nutno však uznat, že veškeré ty punkové epidemie a jim podobné výběry aspoň částečně mapovaly tehdejší dění a skvěle zachytávaly šmak doby). Škoda, že se slovenští Bokom Okolky dali dohromady až na konci zmíněné dekády a se že se svým debutovým „Prelomovým albem“ přichází o dalších víc jak patnáct let později. Do tehdejších výběrů by byli dobře zapadli a možná by dokonce byli i jejich tahákem. Dneska už tuhle šanci jako reálnou příliš nevidím…

V jednoduchosti je krása, tvrdí v souvislosti s „Prelomovým albem“ vydávající Cecek records. Všeho moc škodí, dodávám. Příznivci NOFX možná budou z Bokom Okolky nadšení, jednoduchost, přímočarost a melodičnost kluci z Bytče okoukali (a nebo se jen lehce inspirovali k tomu, co jim běžně koluje v žilách, natolik je „Prelomový album“ uvěřitelný) dost dobře. Hudebně bych problém neměl, nápadově (ale kurňa, co se v jednoduchoučkém punku dá vymyslet?) neobjevný, občas až naivně říkankový standard. Co zatahá za uši, to je především (možná záměrná) rozevlátost vokalistů, kteří se sem tam ne a ne potkat a občas až infantilní motivy (vida, jak může dopadnout snaha o barevnost v takové „Spokojenosti“). Co by mohlo desku z průměru potenciálně vytáhnout, by byla textová obratnost. Nu, i tady (pominu to, že bez textové přílohy je potřeba se někdy až příliš důkladně pověsit na paty křiklounům, aby člověk porozuměl), je to tak nějak napůl a zázrak se nekoná. Za vypíchnutí stojí dva kousky – „Smrad moci“, coby položka, kdo se kapele (melodicky i textově) zadařilo nejvíc a závěrečná troufalá „Daj si“, ve které se Bokom Okolky pokoušejí lámat délkové punkové rekordy (pokud však jejich tříminutové songy jsou snadno prokouknutelné, má smysl – i přes rozmanitost a změny -atakovat téměř desetiminutovou hranici?).

Punk rock jako kulisa? Jak vidno, asi by to šlo. Na rozdíl od Davové Psychózy, která mi z toho občas zavoní, či vzorů NOFX , u kterých jsem vždycky našel důvod k tomu protočit desku víckrát za sebou s nastraženýma ušima, u Bokom Okolky stačilo jednou a v druhém kole už se mi slechy bez nějakých okolků začali podvědomě stáčet „bokom“ a „Prelomový album“ si jen tak plynul kolem. Takže za mě neškodné neutrálno, ve kterém lze souhlasit s mateřským Ceckem, že hudba není tupá, obal není odfláknutý a zvuk není špatný. Víc jsem v tom nenašel.

Savapip             


FB Bokom Okolky

YouTube ukázka - Boha Mu!

Seznam skladeb:
1. Bez Peňazí si nič
2. Boha Mu!
3. Odteraz
4. Mysli!
5. Prízemná povaha autorít
6. Rozlúčka so slobodou
7. Koníček
8. Spokojnosť
9. Vysnívaný raj
10. Smrad moci
11. Pankáč nosí bradu
12. Daj si!

Sestava:
Whitney (Daniel Bury) – zpěv, kytara
Unknown - kytara
Pepe (Ľuboš Masaryk) - baskytara
Jou (Tomáš Bíro) - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 37:31
Label: Cecek Records
Země: Slovensko

Diskografie:
2014 – Prelomový album

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.12.2014
Přečteno: 2018x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10082 sekund.