16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více

16.01.2019
DRAG ME OUT
Na scénu se vrací bývalý zpěvák metalcorových Asking ..více

16.01.2019
SIX FEET UNDER
Basista těchto deathmetalových klasiků Jeff Hughell ..více

16.01.2019
TYGERS OF PAN TANG
Klasici Nové vlny britského heavy metalu se spojili se ..více

16.01.2019
DEVILDRIVER
Po loňském albu countryových předělávek "Outlaws Til ..více

16.01.2019
DIEKLUTE
Industriální projekt, v jehož čele stojí frontman ..více






JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..

ALDARIA - Land Of Light
Od vydání utekl nějaký čas. Musím za sebe ko ..

TREAT - Tunguska
skvelý album! chytlavy na prve pocutie, nechapem, ..

Redaktorská bilance roku 2018 - Peťulín
Velmi pěkně popsané a výstižné zhodnocení. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Děkuju za ohlasy, ale vydržte, chlapci, dojde na ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Tak mě by zajímalo totéž co Domyho. One Size F ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Dle mého je to dost dobrá věc.Dobrý nápad zas ..

COCOTTE MINUTE - !Rituál, kmen a srdce a kmen!
Podle všeho ne. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Priznam sa, len nedavno som objavil tuto kapelku . ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
jsem zvědat,který album bude mít 10/10. U mě b ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1477x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1212x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
952x

METAL CHURCH - Damned If You Do
887x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
867x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
823x



18.01.2019
* 33 LET ANTIKRISTA * - DEBUSTROL, ALTERNATIVE CORE, HAZARDOOM, HAKMAK, GOING D..
HAVLÍČKŮv BROD - Klub Oko, začátek od:19:00, vstupné: 200,-Kč

19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6753
recenzí: 5497
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


U.D.O. - Decadent

Kouzelný dědeček metalu Udo Dirkschneider a jeho kompanie U.D.O. vstoupili do letošního roku s novým albem „Decadent“. Na kterém poprvé studiově představili kytarový tandem Smirnov – Heikkinen a na kterém se v řadách kapely pravděpodobně naposledy představil bubeník Francesco Jovino. Tolik novinky. Na „Decadent“ se totiž U.D.O. do puntíku drží svojí filozofie nabídnout fanouškům osvědčené menu, a tak se nahrávka bezpečně drží v intencích mantinelů, nastavených na přelomu let 1990 – 1991, pomocí ultramelodického „Faceless World“ a hyperagresivního „Timebomb“. Daleko blíž má (tak jak je v posledních letech u U.D.O. obvyklé) k prvně jmenované desce. A na realizaci filozofie zažitého receptu je fantastické, že i na patnácté desce se U.D.O. vyvarují hluchých míst, nabízejí dostatek nápadů, chytlavých riffů a podařených melodií bez toho, aby je člověk mohl nařknout z bezduchého vykrádání sebe sama (byť pokud jste již slyšeli pět namátkou vybraných alb z diskografie kapely, v podstatě jste slyšeli i již aktuální novinku), s obdivem je opět možné sklonit se před entuziasmem a mladickým zápalem principála i nad skvělou symbiózou železného jádra kapely s o generaci a půl mladšími kytaristy.

Ti se aktivně zapojili do tvůrčího procesu a to, jak dokonale dvanáctka novinek zapadá do diskografie kapely, jasně signalizuje, že všem členům kapely koluje v žilách totožná krevní skupina. A jsou to právě mlaďáci s kytarami, kteří (nejen v momentech, když už se na moment začne zdát, že by do „Decadent“ mohla v závěru desky prosáknout obyčejnost x-krát ohraných postupů, ale i v rámci těch nejjiskřivějších okamžiků) se stávají žolíkem téhle nahrávky. Jejich šikovnost a uvolněnost je ohromně osvěžující, sledujte třeba v úvodní „Speeder“ či v titulní „Decadent“ tu riffovou hravost a hudební optimismus.

Přímočaře agresivní, maximálně melodický, a přitom alarmující, výhružný, sveřepý, houževnatý a neústupný heavík. Tak jako vždy. Tahle formule zjevně funguje, je na ní postavena téměř celá deska, při jejímž poslechu se člověk nemusí bát nudy. A funguje, i když z ní U.D.O. malinko couvnou, přihodí teatrálnost, Udovy hlasivky potemní a na povrch leze jistá provokativnost („Mystery“), když vsadí na lyriku, emotivnost a nádherně narůstající drásavé napětí („Secrets In Paradise“), anebo si pohrají s epičností, lehkou pompou a parádně dramatickou gradací („Words In Flame“).

Naprosto typičtí U.D.O., jejichž germánsky šlapavý metal neztrácí jiskru. A případné stesky na to, že jde „jen“ o další várku stokrát ohraného, jsou možná pravdivé, ale asi zbytečné, chtít starého psa v parádní formě učit novým kouskům by byla sebevražda. Takže vážený Udo, je dobře, že je v téhle nejisté době na Tebe stále spoleh, že se držíš svého kopyta, že máš čich na excelentní parťáky a že Ti ten nezaměnitelný chrčák, životní zápal a energii může kdejaký mládežník závidět. Všechna tahle pozitiva se na „Decadent“ plně odrážejí a tak výsledek je tradičně přesvědčivý.

Savapip             


www.udo-online.com

YouTube ukázka - Decadent

Seznam skladeb:
1. Speeder
2. Decadent
3. House of Fake
4. Mystery
5. Pain
6. Secrets in Paradise
7. Meaning of Life
8. Breathless
9. Under Your Skin
10. Untouchable
11. Rebels of the Night
12. Words in Flame

Sestava:
Udo Dirkschneider - zpěv
Andrej Smirnov - kytara
Kasperi Heikkinen - kytara
Fitty Wienhold- baskytara
Francesco Jovino – bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 59:21
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie: 1987 – Animal House
1989 – Mean Machine
1990 – Faceless World
1991 – Timebomb
1997 – Solid
1998 – No Limits
1999 – Holy
2002 – Man And Machine
2004 – Thunderball
2005 – Mission No. X
2007 – Mastercutor
2009 – Dominator
2011 – Rev-Raptor
2013 – Steelhammer
2015 - Decadent

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.02.2015
Přečteno: 3701x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já mám vlastně...7. 07. 2018 21:51 orre
To Savapip:Dle nových dvou...6. 07. 2018 23:38 htaedas
Decadent 9/10Decadent, za mě...31. 08. 2017 11:28 martin
Faceless World je...17. 05. 2017 21:06 adrian
Stejné přesto jinéJe zvláštní, jak...17. 05. 2017 14:42 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17756 sekund.