20.09.2018
KISS
Další z legend ohlásila rozlučkové turné. Příští ..více

20.09.2018
U.D.O.
Basista Fitty Wienhold oznámil, že opouští kapelu ..více

20.09.2018
EXCITER
Kanadská heavy/thrashová legenda se smrskla už jen na ..více

20.09.2018
GORGOROTH
Bývalý frontman těchto norských blackmetalových ..více

20.09.2018
MASTER
Americká deathmetalová legenda, mající už delší dobu ..více

19.09.2018
Dion BAYMAN
Australský hudebník vydá 21. září studiovku "Better ..více






WALDA GANG - Je tu léto
Přesně tak, Vláďa byl fenomenální zpěvák, ..

WALDA GANG - Je tu léto
Zemřel Vláďa Šafránek. :( Obrovská ztráta p ..

METAL ALLEGIANCE - Volume II - Power Drunk Majesty
Jasně překonávají trochu nedotaženou první d ..

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
Po dvoch dokonalých albumoch musel prísť pád d ..

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
mě poslední dobré Madmanovo album. Ta tvrdost m ..

Ozzy OSBOURNE - Ozzmosis
Je to subjektivne hodnotenie. Beriem, o tom su rec ..

ALICE IN CHAINS - Rainier Fog
Grohla zmiňuji proto, že čím více uhýbal z g ..

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
V době vydání jsem album neměl moc rád, ale d ..

SATAN - Cruel Magic
Ale jo, chápu co chceš říct tím vývojem, ale ..

SATAN - Cruel Magic
Je spousta kapel, která se někam vyvinula a pak ..




Za poslední měsíc:
DORO - Forever Warriors, Forever United
1333x

ALICE IN CHAINS - Rainier Fog
1005x

CATASTROFY - Besnota
944x

Ozzy OSBOURNE - No More Tears
914x

DORO - Force Majeure
897x

Ozzy OSBOURNE - No Rest For The Wicked
832x



29.09.2018
PANYCHIDA, MALLEPHYR, KAAR, BLOODY CREEK...
Spáňov u Domažlic, začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

30.09.2018
DIRT RIVER RADIO (Australia), SILENT SESSION..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

04.10.2018
BLACK MAJESTY (AUS), SQUEALER (DE), DEAD DANIELS (CZ)..
Cemetery Pub - Krakow, Pl, začátek od:20:00, vstupné: 10 Zl



článků celkem: 6532
recenzí: 5312
reportů: 531
rozhovorů: 359













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


U.D.O. - Decadent

Kouzelný dědeček metalu Udo Dirkschneider a jeho kompanie U.D.O. vstoupili do letošního roku s novým albem „Decadent“. Na kterém poprvé studiově představili kytarový tandem Smirnov – Heikkinen a na kterém se v řadách kapely pravděpodobně naposledy představil bubeník Francesco Jovino. Tolik novinky. Na „Decadent“ se totiž U.D.O. do puntíku drží svojí filozofie nabídnout fanouškům osvědčené menu, a tak se nahrávka bezpečně drží v intencích mantinelů, nastavených na přelomu let 1990 – 1991, pomocí ultramelodického „Faceless World“ a hyperagresivního „Timebomb“. Daleko blíž má (tak jak je v posledních letech u U.D.O. obvyklé) k prvně jmenované desce. A na realizaci filozofie zažitého receptu je fantastické, že i na patnácté desce se U.D.O. vyvarují hluchých míst, nabízejí dostatek nápadů, chytlavých riffů a podařených melodií bez toho, aby je člověk mohl nařknout z bezduchého vykrádání sebe sama (byť pokud jste již slyšeli pět namátkou vybraných alb z diskografie kapely, v podstatě jste slyšeli i již aktuální novinku), s obdivem je opět možné sklonit se před entuziasmem a mladickým zápalem principála i nad skvělou symbiózou železného jádra kapely s o generaci a půl mladšími kytaristy.

Ti se aktivně zapojili do tvůrčího procesu a to, jak dokonale dvanáctka novinek zapadá do diskografie kapely, jasně signalizuje, že všem členům kapely koluje v žilách totožná krevní skupina. A jsou to právě mlaďáci s kytarami, kteří (nejen v momentech, když už se na moment začne zdát, že by do „Decadent“ mohla v závěru desky prosáknout obyčejnost x-krát ohraných postupů, ale i v rámci těch nejjiskřivějších okamžiků) se stávají žolíkem téhle nahrávky. Jejich šikovnost a uvolněnost je ohromně osvěžující, sledujte třeba v úvodní „Speeder“ či v titulní „Decadent“ tu riffovou hravost a hudební optimismus.

Přímočaře agresivní, maximálně melodický, a přitom alarmující, výhružný, sveřepý, houževnatý a neústupný heavík. Tak jako vždy. Tahle formule zjevně funguje, je na ní postavena téměř celá deska, při jejímž poslechu se člověk nemusí bát nudy. A funguje, i když z ní U.D.O. malinko couvnou, přihodí teatrálnost, Udovy hlasivky potemní a na povrch leze jistá provokativnost („Mystery“), když vsadí na lyriku, emotivnost a nádherně narůstající drásavé napětí („Secrets In Paradise“), anebo si pohrají s epičností, lehkou pompou a parádně dramatickou gradací („Words In Flame“).

Naprosto typičtí U.D.O., jejichž germánsky šlapavý metal neztrácí jiskru. A případné stesky na to, že jde „jen“ o další várku stokrát ohraného, jsou možná pravdivé, ale asi zbytečné, chtít starého psa v parádní formě učit novým kouskům by byla sebevražda. Takže vážený Udo, je dobře, že je v téhle nejisté době na Tebe stále spoleh, že se držíš svého kopyta, že máš čich na excelentní parťáky a že Ti ten nezaměnitelný chrčák, životní zápal a energii může kdejaký mládežník závidět. Všechna tahle pozitiva se na „Decadent“ plně odrážejí a tak výsledek je tradičně přesvědčivý.

Savapip             


www.udo-online.com

YouTube ukázka - Decadent

Seznam skladeb:
1. Speeder
2. Decadent
3. House of Fake
4. Mystery
5. Pain
6. Secrets in Paradise
7. Meaning of Life
8. Breathless
9. Under Your Skin
10. Untouchable
11. Rebels of the Night
12. Words in Flame

Sestava:
Udo Dirkschneider - zpěv
Andrej Smirnov - kytara
Kasperi Heikkinen - kytara
Fitty Wienhold- baskytara
Francesco Jovino – bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 59:21
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie: 1987 – Animal House
1989 – Mean Machine
1990 – Faceless World
1991 – Timebomb
1997 – Solid
1998 – No Limits
1999 – Holy
2002 – Man And Machine
2004 – Thunderball
2005 – Mission No. X
2007 – Mastercutor
2009 – Dominator
2011 – Rev-Raptor
2013 – Steelhammer
2015 - Decadent

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.02.2015
Přečteno: 3414x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já mám vlastně...7. 07. 2018 21:51 orre
To Savapip:Dle nových dvou...6. 07. 2018 23:38 htaedas
Decadent 9/10Decadent, za mě...31. 08. 2017 11:28 martin
Faceless World je...17. 05. 2017 21:06 adrian
Stejné přesto jinéJe zvláštní, jak...17. 05. 2017 14:42 mr.deadhead


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17369 sekund.